fbpx

8x de leukste kraamcadeaus waar moeder en kind echt iets aan hebben

de leukste kraamcadeaus waar moeder en kind echt iets aan hebben

Ik weet nog dat ik net bevallen was van Marley en allerlei cadeautjes kreeg voor haar. En hoe lief het natuurlijk ook was, er zijn altijd cadeautjes waar je niet veel mee doet of niet veel aan hebt. En dat is eigenlijk heel zonde! Om dit te voorkomen heb ik bij Jenna om cadeaubonnen gevraagd. Ik had natuurlijk al heel veel en zo kon ik zelf iets uitzoeken wat we ook echt zouden gebruiken. Maar eigenlijk is het toch veel leuker om een cadeautje te krijgen. Ga je binnenkort op kraamvisite, maar weet je niet wat je cadeau kan doen? Koop kraamcadeaus waar moeder en kind echt iets aan hebben.

1. Badcape met naam

Hier kan je er nooit genoeg van hebben. Want met zo’n kleine gebeuren er regelmatig ongelukjes en dan wil je niet misgrijpen. Er is voor de kleine man of vrouw niets zo lekker als na het badje lekker in een badcape gewikkeld te worden. Je kan de badcape ook voorzien van de naam van het bundeltje geluk, maar een andere tekst kan natuurlijk ook. Zo maak je een ‘eenvoudige’ badcape speciaal en persoonlijk. Ik weet zeker dat moeders met tranen in haar ogen zit als ze de badcape met tekst uitpakt.

2. Rompers met een leuke tekst

Rompers zijn ook van die dingen die je altijd op voorraad moet hebben. Denk aan spuitluiers en dat soort dingen. Rompers moet je gewoon in overvloed hebben. En je kan natuurlijk gewoon een pakket met simpele rompers kopen, maar een romper met een eigen tekst is natuurlijk veel leuker! Bedenk een grappige tekst die bij de ouders past en voilá, jij scoort punten bij de nieuwbakken pa en ma!

3. Slaapzak met naam

Een slaapzak is vooral handig als het kindje wat groter wordt en de nachten weer kouder zijn. Het kindje blijft zo lekker warm als het de dekentjes heeft weggeschopt. En ook een slaapzak kan je voorzien van de naam van het kindje.

4. Knuffeldoekje, of knuffeltje met naam

Kom niet met grote knuffels aan, tenzij er specifiek om gevraagd wordt door de ouders. Wij kregen zoveel knuffels die we later allemaal aan het goede doel hebben weggegeven. Maar een klein knuffeltje of knuffeldoekje is altijd goed. Die kleine hummeltjes vinden de kleinere knuffeltjes of een knuffeldoekje fijn om mee te slapen. Niet gek als je nagaat dat ze 9 maanden lekker warm bij moeders in de buik hebben gezeten en nu alleen in een wieg of ledikant liggen. En als je de naam van het kleintje op het knuffeldoekje of knuffeltje laat borduren, weet iedereen dat deze knuffel verboden terrein is. En mocht het knuffeltje ergens vergeten worden dan is gelijk duidelijk van wie het knuffeltje is. Handig!

5. Slabbetjes

Slabbetjes zal je aan het begin nog niet echt nodige hebben, maar zodra het kleintje groente- en fruithapjes kwijt zijn slabbetjes van essentieel belang. Helemaal als je wilt dat de rompers en kleding vlekvrij blijven. Want echt, er is niks zo irritant als fruitvlekken. Je krijgt ze er moeilijk uit en wie heeft er tegenwoordig nog zin om een kleding in een teiltje te laten weten. Ga voor een slabbetje met een leuke en grappige tekst die je zelf hebt verzonnen. Zo heb je een uniek en persoonlijk cadeau waar de ouders heel blij mee zullen zijn.

6. Speendoekje of speenkoord

Een speendoekje of speenkoord is ook weer zo’n handig cadeautje. Check wel eerste even bij de ouders of het kindje ook een speen krijgt. Ik zou niet weten hoe we de nachten zonder speen hadden overleefd, maar er zijn ouders die echt zonder doen. Check dus eerst even of het kindje ook een speen krijgt. Een leuk cadeautje is dan een speendoekje of speenkoord. Want alle moeders en vaders weten dat er een tijd komt dat je kind in de kinderwagen zit en continu zijn of haar speen weggooit. Gewoon omdat dit leuk is.

En als de speen dan aan een speelkoord of speendoekje zit, zal het je eerder opvallen als het weer eens uit de kinderwagen vliegt. En in het begin weten ze nog niet hoe ze het speenkoord los moeten rukken van hun jas. Ook handig! Je kan hele leuke speenkoorden en speendoekjes kopen met de naam van het kindje. Het leuke van een speendoekje is dat het ook gelijk als knuffeldoekje dient.

7. Stel een geboortepakket samen

Wat ook een heel leuk idee is, is een geboortepakket met allemaal handige en leuke dingen. Je kunt kant-en-klare pakketten kopen, maar natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen. Het leuke is dat je er allerlei dingen in kunt doen waar moeder en kind echt iets aan hebben. Van schattige knuffeltjes tot luiers en rompers. Koop je met een groepje een cadeau. Bijvoorbeeld omdat je bij een collega op kraamvisite gaat of met een vriendengroep? Dan is zo’n geboortepakket echt een heel leuk idee.

8. Een bos bloemen voor moeder en een cadeautje voor broertjes of zusjes

En last but nog least. Koop een mooie bos bloemen voor de moeder en een kleinigheidje voor broertjes en zusjes. Vaak worden er alleen cadeaus voor de baby gegeven. Maar moeders heeft er zo hard voor moeten werken. Ik kreeg van meerdere mensen bloemen toen ik bevallen was en ik was zo blij met die bloemen. Nu ben ik sowieso gek op bloemen, maar wie vindt het nou niet leuk om bloemen te krijgen?! Tegenwoordig geef ik bij ieder kraambezoek bloemen aan de kraamvrouw en het is altijd zo leuk om te zien hoe blij ze hiermee zijn. En de broertjes en zusje verdienen ook wel een cadeautje. Natuurlijk zijn ze blij met hun nieuwe broertje of zusje, maar er verandert ook weer een hoop. En door hen een kleinigheidje te geven help je ze eraan herinneren dat zij er ook nog gewoon zijn en belangrijk zijn.

De leukste kraamcadeaus waar moeder en kind echt iets aan hebben

Als je als kraamvisite een cadeautje koopt is het natuurlijk goed bedoeld. En geloof me, de ouders van het pasgeboren kindje zullen er heel blij mee zijn. Het is alleen zonde om iets te kopen wat ze nooit zullen gebruiken. Vraag daarom aan de ouders of ze nog bepaalde wensen hebben. En wil je ze toch verrassen? Koop dan één van de kraamcadeaus waar moeder en kind echt iets aan hebben. Maar bijvoorbeeld een leuk geboortestoeltje is ook heel leuk. Je weet dan zeker dat je cadeau zeker gebruikt zal worden!

Welk kraamcadeau zou jij geven?

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!