fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Krullen verzorgen met Shea Moisture

Krullen verzorgen met Shea Moisture

Ik heb jullie eerder verteld over de Curly Girl Methode en de producten van Deva Curl. Zoals ik toen ook zei, is het lastig om in Nederland aan die producten te komen. En de producten van Deva Curl zijn erg prijzig. Gelukkig zijn er nog veel meer producten die geschikt zijn, wat zeg ik, gemaakt zijn voor krullend haar. En de ene krul is de andere krul niet. Zo zijn er producten die mijn haar heel vettig maken en andere producten die juist zorgen dat mijn haar uitdroogt. Gelukkig bestaat er Shea Moisture. Dit merk heeft voor elk type krul en haar een geschikt product. Krullen verzorgen met Shea Moisture is niet duur en je ziet meteen resultaat.

Verschillende krullen, verschillende lijnen

Shea Moisture heeft voor elke type krul wel de juiste verzorging. Heb je kroeshaar? Of heb je gemixt haar? Hebben je kinderen krullen? En misschien zijn je krullen wel heel droog, is het futloos of beschadigd doordat je te vaak hitte op je haar gebruikt, bijv. de stijltang. Voor elke krul en elke behoefte is er wel een productlijn.

Biologisch en duurzaam

Wat ik fijn vind aan de producten van Shea Moisture is dat ze natuurlijk, biologisch en duurzaam zijn. Daarnaast bevatten de haarproducten van Shea Moisture geen sulfaten. Zachter voor je haar dus. Al is het wel goed om bijvoorbeeld één keer in de maand een shampoo met sulfaat te gebruiken omdat je dan zeker weet dat alle haarproducten uit je haar zijn (helaas ook de natuurlijke oliën). Ook bevat het geen parabenen en nog meer schadelijke stoffen.

Hoe verzorg ik mijn krullen met Shea Moisture

De basislijn die ik gebruik is de Coconut & Hibiscus-lijn. Het ruikt alleen al zo lekker. Ik krijg regelmatig de vraag of ik kokosolie in mijn haar heb. Een soort wandelende kokosboom of Bounty ben ik dus. Ik hou ervan, heerlijk zomers en fris. Deze lijn vermindert kroeshaar, verzacht en geeft krullend haar definitie. Het geeft krullend haar body, glans, vocht en gezonde veerkracht. Sinds ik deze producten gebruik is mijn haar zoveel gezonder en glanzender. En daadoor breekt het minder snel af en groeit het dus sneller.

Krullen verzorgen met Shea Moisture

Haar wassen en verzorgen

Ik gebruik de Curl & Shine Shampoo en Curl & Shine Conditioner. Op de foto zie je dat ik van de shampoo een kleinere fles heb. Ik heb nog een grote fles staan die nog voor de helft gevuld is. Shampoo gaat bij mij altijd minder snel op dan conditioner. Ik vul de fles die ik heb dus op met het kleine flesje. Deze shampoo en conditioner zijn voor dik krullend haar. Ik kan je vertellen, ik heb krullend haar maar het is helemaal niet dik. En toch werken deze producten voor mij. Mijn haar wordt goed schoon en is zacht en gevoed na het wassen en de conditioner.

Haar drogen

Na het wassen droog ik mijn haar en hiervoor gebruik ik een microvezel handdoek of een t-shirt. Dit is beter voor je krullen omdat een handdoek van badstof zorgt dat al het vocht uit je haar wordt gezogen. Ik wikkel het om mijn hoofd en wrijf niet in mijn haar. Meestal kleed ik me eerst aan en maak ik me op. Dan is mijn haar niet meer zeiknat en kan ik verder met de volgende stap.

Krullen verzorgen met Shea Moisture

Haar stylen

Normaal gesproken zou ik nu voor een leave-in-conditioner gaan. Maar dat doe ik nu niet. Ik gebruik de Raw Shea Butter Extra Moisture Detangler. Dit product zorgt voor extra voeding en dat mijn haar beter uit te kammen is. Hiervan heb je echt maar een klein beetje nodig omdat het bij anders zorgt voor vet haar en dat is nou juist niet wat we willen. De Coconut & Hibiscus-lijn heeft geen detangler (ontklitter) dus vandaar dat ik deze uit een andere lijn gebruik.

Dan borstel ik de klitten uit mijn haar en gebruik de Curl Enhancing Smoothie. Dit product voedt, zorgt dat mijn haar niet gaat pluizen en geeft een mooie glans aan mijn haar. Dan laat ik mijn haar aan de lucht drogen of ik föhn het droog (uiteraard met de diffuser).  Ik zorg dat ik niet te lang op één plek droog. Zodra mijn haar droog is, buig ik weer voorover en knijp ik in mijn krullen. En schud ik mijn haar heen en weer. En voilà, mooie krullen die er weer een paar dagen tegenaan kunnen! Voor wat extra glans kan je er nog een klein drupje Biosilk serum in smeren.

Krullen verzorgen met Shea Moisture

Hoe vaak haren wassen

Ik was mijn haar maar één keer in de week met shampoo en conditioner (ongeacht welk merk ik gebruik), meestal op zondag. En op woensdag gebruik ik de Co-wash Conditioner Cleaner. Dit is een lichtgewicht reiniger die je haar op milde wijze reinigt zonder dat je natuurlijke oliën ook verwijderd worden. Het zorgt ook dat je haar weer gehydrateerd is.

Tussen de wasbeurten door

Tussen de wasbeurten door spray ik mijn haar nat met water waar een paar druppels lavendel olie (etherische olie) in zit. Niet te nat, maar net genoeg om het weer netjes te krijgen.Afhankelijk van hoe mijn haar zit smeer ik er een klein beetje Detangler en Curl Enhancing Smoothie in. Ik buig weer voorover en kneed mijn krullen. Dan laat ik het gewoon aan de lucht drogen.

Krullen verzorgen met Shea Moisture is betaalbaar

Bol.com heeft een uitgebreid assortiment van Shea Moisture maar ook heel veel andere merken die producten voor krullend haar aanbieden.

Heb jij krullen? Hoe verzorg jij je krullen? En welke producten gebruik jij daarvoor?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!