Krullen verzorgen met Mixed Chicks

Zoals jullie weten ben ik groot fan van DevaCurl en Shea Moisture. Maar omdat er tegenwoordig zoveel producten voor krullend haar te krijgen zijn, ben ik altijd op zoek naar ander producten die ik voor mijn haar kan gebruiken. Ik koos deze keer voor de producten van Mixed Chicks. Het mooie van deze producten is dat ze geschikt zijn voor alle soorten krullen, maar ook golvend haar. Ik was daarom erg benieuwd of dit product niet te licht zou zijn voor mijn krullen. Krullen verzorgen met Mixed Chicks, een blijvertje of niet?

Mixed Chicks

De naam alleen is al leuk. Ik ben ook een mixed chick; half Nederlands en half Mauritiaans. En tegenwoordig zijn er zoveel verschillende type krullen. Van het echte kroeshaar tot licht golvend haar. En al deze verschillende haarsoorten hebben goede producten nodig. Producten die ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt en gaat pluizen. Deze producten moeten vochtinbrengend zijn en zorgen dat het vocht in je haar blijft zitten. De producten van Mixed Chicks doen dit. Ze zijn verzorgend, voedend en zacht voor je haar. Ze zorgen voor mooi gedefineerde krullen zonder te plakken.

Mixed Chicks Sulfaatvrije Shampoo

Deze shampoo is geschikt voor elk type haar. Dus ook als je geen krullen hebt. Heb je gekleurd haar? Dan is deze shampoo zeker ook geschikt voor jouw haar. De shampoo is vrij van sulfaten en reinigt toch je haar goed. Het zorgt dat de natuurlijke olien in je haar behouden blijven. Je haar behoud dus zijn glans en voelt na het wassen zacht aan. Deze shampoo kan je dus ook prima voor kinderen gebruiken.

Wat mij het eerste opvalt is het flesje. Er zit een goede dop op en er komt niet gelijk heel veel shampoo uit. Zo pak je nooit teveel shampoo. De shampoo ruikt heerlijk. Niet te sterk maar wel een subtiele zoete geur. Als ik een nieuwe shampoo uitprobeer is het altijd uitvogelen hoeveel je nodig hebt om je haar schoon te krijgen en het valt me op dat ik heel weinig nodig heb. Tijdens het wassen voelt mijn haar niet als touw wat ik bij andere shampoos wel vaak heb. Na het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar schoon en niet stug. So far ben ik tevreden!

Mixed Chicks Deep Conditioner

Het wordt aangeraden om de sulfaatvrije shampoo in combinatie met de Deep Conditioner te gebruiken. De Deep conditioner verzorgt, ontklit en voedt je haar. Het is voor droog haar. Het zorgt dat je haar weer zijn kracht terug krijgt en mooi gaat glanzen. Na het wassen masseer je je haar in met de Deep conditioner en kam je het door om het vervolgens uit te spoelen.

De deep conditioner ruikt nog lekkerder dan de shampoo. Ook een frisse en fruitige geur. Ook van dit product heb je maar weinig nodig. Terwijl ik het in mijn haar meer voel ik mijn haar zachter worden. Omdat ik geen fan ben van mijn kaar kammen als er product in zit ontklit ik mijn haar met mijn vingers. Die fungeren als een grote kam zonder mijn haar af te breken. Als alle klitten uit mijn haar zijn, spoel ik het uit. Mijn haar is heel zacht en ruikt heerlijk!

Krullen verzorgen met Mixed Chicks

Mixed Chicks Leave-in Conditioner

Deze leave-in conditioner zorgt dat het vocht in je haar blijft zitten en is geschikt voor krullend haar, golvend haar maar ook voor extensions en ingevlochten haar. Maar ook op steil haar prima te gebruiken! De leave-in conditioner plakt niet en zorgt dat je zo min mogelijk last van pluishaar krijgt.

Na het wassen en de deep conditioner droog ik mijn haar met een microvezel handdoek of met een t-shirt. Dit is beter voor mijn krullen en helpt ook weer tegen droog haar en pluizen. Dan neem ik ee flinke dot van de leave-in conditioner en smeer dit in mijn haar. En laat mijn haar aan de lucht drogen.

Krullen verzorgen met Mixed Chicks

Haar in model brengen

Normaal gesproken zou ik nu nog een styling product gebruiken. Bijvoorbeeld een styling cream. Maar ik wil weten wat alleen deze leave-in conditioner voor mijn haar doet. En ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Mijn haar glanst en is heel zacht. De dagen nadat ik mijn haar heb gewassen heb ik mijn haar alleen een beetje nat gemaakt met een plantenspuit met water en daarna een beetje leave-in conditioner in mijn haar gesmeerd. Mijn haar ziet er mooi en verzorgd uit en heeft niks extra’s meer nodig. Al denk ik wel dat ik de Styling Cream ga bestellen voor als ik een leuk uitje heb of als het weer van dat vochtige weer is en je haar toch net dat extra stukje stevigheid nodig heeft.

Het resultaat

Krullen verzorgen met Mixed Chicks

Ik kan deze lijn van Mixed Chicks zeker aanbevelen! Wil je je krullen verzorgen met Mixed Chicks wees je er dan wel van bewust dat deze producten niet allemaal curly girl proof zijn. Maar mijn haar is schoon en glanst mooi. Het voelt niet droog aan en pluist niet. maar ziet er niet vettig uit.  Wat ik vaak heb met andere haarproducten is dat mijn haar na drie dagen toch wel vies wordt. Je smeert er toch allerlei producten in en je haar wordt steeds vetter en er beginnen zich schilfertjes bij mijn hoofdhuid te vormen. Maar met de producten van Mixed Chicks voelt mijn haar na drie dagen nog steeds schoon. En het ziet er ook nog schoon uit; niet vettig en geen schilfertjes. Ik was mijn haar één keer per week en tussendoor was ik mijn haar met de deep conditioner.

Waar te koop

De producten van Mixed Chicks zijn o.a. te koop bij Pakshop en Bol.com. Ik heb van alle producten de kleine verpakking gekozen. Zonde als het niet zou zijn wat ik ervan verwachtte. Maar ik zal echt wel lang met de producten doen omdat je er maar weinig van nodig hebt.

Ken jij de producten van Mixed Chicks al? Wat zijn jouw ervaringen?

Krullen verzorgen met Mixed Chicks

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.