fbpx

Last van huisstofmijtallergie? Dit kan de oplossing zijn!

huisstofmijtallergie

Als je een huisstofmijtallergie hebt weet je hoe vervelend deze allergie is. Je hebt dezelfde symptomen als iemand die hooikoorts heeft, alleen sta jij iedere dag met deze klachten op. Dag in, dag uit een verstopte neus en niezen. Heel vervelend! Gelukkig kan je een aantal dingen doen om de klachten te verminderen.

Huistofmijtallergie

Veel mensen denken dat je bij een huisstofmijtallergie allergisch bent voor stof. Maar dit klopt niet. Huisstofmijt is een beestje dat van warme en vochtige plekken houdt. En dit beestje voedt zich met huidschilfers. Niet gek dus dat ze het liefst in onze matrassen, dekbedden en kussens wonen. Wist je dat er wel 2 miljoen! huisstofmijten in je matras kunnen zitten? Bizar toch! Maar je vindt ze ook in tapijt, kleding, knuffelbeesten, gordijnen en ga zo maar door. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, ben je niet allergisch voor het beestje. Nee, je bent allergisch voor zijn uitwerpselen.

Eenvoudig de klachten verminderen

Marley heeft van baby af aan al een allergie. Maar we wisten niet precies waar ze allergisch voor was. Toch hebben we van alles gedaan om de klachten te verminderen. Beddengoed wordt wekelijks op 90 graden gewassen en gedroogd in de droger, maar één knuffel op haar bed, iedere dag staat het slaapkamerraam de hele dag open, we hebben een stofzuiger met HEPAfilter en boven hebben we sowieso nooit de verwarming aanstaan. Toch leek het niet helemaal te helpen. We kochten daarom ook een luchtreiniger voor de slaapkamer van de meiden. En ik moet eerlijk bekennen dat Marley sinds de luchtreiniger op haar slaapkamer staat een stuk minder klachten heeft.

Ook buitenshuis kun je last van huisstofmijt hebben

Vorig jaar is er bloed geprikt en kwam naar voren dat ze heel allergisch is voor huisstofmijt. We waren dus al goed op weg. En in bed ademde ze al een stuk vrijer dan voorheen. Maar na een dagje school was ze weer aan het snotteren en niezen (waarom ligt er vloerbedekking in scholen!?). Ze krijgt nu iedere ochtend neusspray en dan gaat het gedurende de dag ook goed.

Wat is Exaller en hoe werkt het

En toch was ik wel benieuwd naar de werking van Exaller. En omdat dit een product is zonder schadelijke stoffen durfde ik het aan. Maar ook omdat het 99% van de huisstofmijten zou doden. Je zou dus zeker minder last van de huisstofmijtallergie moeten krijgen. Het gebruik is in ieder geval supermakkelijk. Als je het bed verschoont laat je de matrashoes en kussensloop zitten. Dit spuit je in met Exaller en laat het dan een uur met rust. Na dat uur haal je de hoes en sloop eraf en pak je de stofzuiger. Het is namelijk zo dat de spray de huisstofmijt aantrekt en ze dus in de hoes en sloop zitten, maar ook meer aan het oppervlak van matras en kussen. Even het matras en het kussen stofzuigen en je kan er schoon beddengoed opleggen. Het vieze beddengoed was je op minimaal 60 graden en droog je in de droger. Dit doe je de eerste maand iedere week en na een maand nog maar één keer keer per week. Wat ook een prettige bijkomstigheid is, is dat de spray geurloos is.

huisstofmijtallergie bestrijden met Exaller

Direct resultaat

Bij de eerste behandeling heb ik ook het dekbed en de matrasbeschermer gewassen. Bij de vervolgbehandelingen heb ik dit niet gedaan. Ik heb toen wel de matrasbeschermer behandeld met Exaller en gezogen. En het dekbed alleen gezogen. Helaas was Marley na de eerste behandeling heel verkouden dus ik had geen idee wat het effect was. Maar toen haar verkoudheid voorbij was merkte ik wel degelijk verschil. Ik hoorde haar minder snurken en ook het genies is opgehouden.

Waar te koop

Het flesje is na een maand bijna leeg. Wat niet gek is omdat je het iedere week moet gebruiken. Maar ik ga zeker een nieuw flesjes scoren bij Kruidvat en iedere maand die vervelende beestjes aanpakken! Een flesje Exaller van 75ml kost €19,95 en je doet hier de eerste keer ruim een maand mee. Daarna gebruik je het nog maar 1x per maand en kan je dus een paar maanden met dit flesjes doen. Behandel je meer bedden dan kan je beter voor een flesje Exaller van 150ml gaan (€29,95).

Heb jij of ken jij iemand met een huisstofmijtallergie?

Uitgelichte foto: Adobe Stock

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!