fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5x waar kun je kokosolie allemaal voor gebruiken?

waar kun je kokosolie allemaal voor gebruiken

Kokosolie is niet meer weg te denken. Je kunt het dan ook voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan je haar en huid. Maar natuurlijk ook om mee te koken. Ondanks dat kokosolie verzadigde vetten bevat is het toch gezond en de clean food eters willen niet anders meer. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je virgin kokosolie gebruikt. Deze kokosolie is onbewerkt en de beste en gezondere keuze. Maar waar kun je kokosolie allemaal voor gebruiken? In dit overzicht lees je er meer over.

1. Mooie lokken

Kokosolie is een perfecte deepcondioner als je de curly girl methode toepast. Maar ook als je deze methode niet gebruikt. Kokosolie dringt diep in je haar en al na het eerste gebruik merk je dat je haar beter, zachter en gevoed is. Het gebruik is ook heel simpel.

  • Smeer voordat je je haar gaat wassen lok voor lok in met kokosolie en laat dit intrekken.
  • Door de olie in je handen te wrijven verwarm je het wat en wordt het vloeibaar. Hierdoor is het makkelijk uit te smeren. Als je veel haarproducten gebruikt kun je er ook voor kiezen om eerst je haar te wassen met shampoo of met een condiotner. Dan zal de kokosolie nog beter doordringen.
  • Als al je lokken ingemeerd zij kun je een knot maken of een vlecht en verder met je dagelijkse bezigheden. Als je nog moet sporten kan je dit ook gewoon doen.
  • Na een uurtje (of langer) spoel je de koksolie uit je haar en was je je haar met shampoo (zonder sulfaten) en doet verder wat je altijd doet; cremespoeling/conditioner of een masker.

Als je dit eens per maand doe zul je merken dat je haar steeds sterker wordt!

2. Een stralende huid

Kokosolie is niet alleen goed voor je haar. Ook je huid zal er blij van worden. Heb je een droge handen, een droge huid of een paar droge plekjes? Smeer ze in met kokosolie en je huid is niet meer droog. Eerder zacht en gehydrateerd. En heb je last van een onrustige huid? Smeer dan ook met kokosolie. Kokosolie bevat namelijk laurinezuur. Laurinezuur doodt schadelijke bacteriën, virussen en schimmels en werkt ontstekingsremmend. Laurinezuur zit bijvoorbeeld ook in moedermelk als bestrijder van schadelijke micro-organismen. Is je scheerschuim op? Gebruik dan kokosolie om je benen te scheren. Het mesje glijdt niet alleen over je benen, maar na het scheren hebben je ook nog eens een heerlijke zachte huid.

3. Mooie, schone en witte tanden

Je hebt vast weleens van oilpulling gehoord. Wat het precies is? Het bewegen van kokosolie in je mond. Je duwt als het ware de kokosolie tussen alle tanden en kiezen door. Een theelepeltje kokosolie is al genoeg. Ook hier doet dan het laurinezuur zijn werk. In dit geval zorgt laurinezuur dat de bacterien in je mond worden aangepakt. het resultaat is schone tanden, minder tandvleesproblemen, een betere adem en wittere tanden. Na minimaal 10 minuten spuug je de olie uit en zal je meteen resultaat zien.

4. Ontgiften van je lichaam

Oilpulling heeft niet alleen positief resultaat voor je mond. De rest van je lichaam is er ook blij mee. Doordat je de olie in je mond heen en weer gaat wordt ook je stofwisseling geactiveerd. Helemaal als je dit op een nuchtere maag doet. Doordat je de stofwisseling activeert gaat je lichaam aan het werk om gifstoffen kwijt te raken. Deze komen in je speeksel en als je de olie uitspuugt ben je ook die gifstoffen vrij. Dit moet je natuurlijk wel iedere dag doen om uiteindelijk van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

5. In de keuken

Het voordeel van kokosolie is dat het niet zo snel verbrandt als bijvoorbeeld olijfolie. Een stuk gezonder dus! Maar je kunt bij het maken van cake of taart de (room)boter vervangen door kokosolie. Ook nu heb je dan een gezondere keuze. En het smaakt allemaal net zo goed!

Waar kun je kokosolie allemaal voor gebruiken?

En dit zijn pas vijf toepassingen. Je kunt kokosolie voor nog veel meer dingen gebruiken. Het is een goed en gezond goedje wat je eigenlijk gewoon altijd in huis zou moeten hebben.

Waar gebruik jij kokosolie voor?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!