fbpx

Makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool

Makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool

Afgelopen week wat het zover. Mijn grote meid werd 7 jaar. En als je jarig bent dan wil je trakteren. En als je wilt trakteren is meestal je moeder (of vader) de Sjaak om de traktatie te maken. Ik wilde toch echt wel weer voor een gezonde traktatie gaan. Dus ik heb een beetje op Pinterest gekeken en zag een heerlijke traktatie met watermeloen en blauwe bessen. Maar daar was dochterlief het niet mee eens. Die zag al die ongezonde traktaties met snoep wel zitten. Dus zijn we elkaar tegemoet gekomen; iets gezonds en iets ongezonds. En dus werden het stroopwafel sterren met druiven. Zij blij, ik blij en de juf ook blij. En het mooie is dat deze traktatie snel en makkelijk te maken is. In dit artikel vertel ik jullie hoe je deze makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool maakt.

Makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool

Dit heb je nodig

  • stroopwafels
  • blauwe druiven
  • satéprikkers
  • uitstekers (wij hebben sterren gemaakt, maar je kan elke vorm gebruiken die je wilt)

Makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool

Voorbereiding

Ik heb de middag voordat ze ging trakteren alles voorbereid. Eerst naar de supermarkt voor de spullen en toen de stroopwafels uitgestoken en in luchtdichte bakjes gedaan. Toen heb ik de druiven gewassen en daarna heb ik op elke satéprikker vijf druiven geprikt en in de koelkast gelegd. Je kan er natuurlijk ook vier of zes op prikken. Het ligt denk ik ook een beetje aan de grootte van de druiven. Heb je kleine druifjes dan prik je er meer op een satéprikker. Heb je grotere druiven dan prik je er minder op.

Makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool

Klaar is Kees

De volgende ochtend heb ik de sterrenstroopwafels op de satéprikker geprikt en klaar is Kees! Dit is echt wel één van de makkelijkste traktaties die ik gemaakt heb. Het meeste tijd zat in het uitsteken van de stroopwafels. Ik denk dat alles bij elkaar nog geen uurtje bezig ben geweest. Dus perfect!

Wat vinden jullie van deze makkelijke en een beetje gezonde traktatie voor de basisschool? Ga je deze traktatie ook een keer maken?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!