fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

5 dingen die ik het leukst vind aan kleine meisjes die groot worden

5 dingen die ik het leukst vind aan kleine meisjes die groot worden

Vandaag is mijn oudste dochter jarig. Ze is nu alweer 7 jaar geworden. Al zeven jaar is dit geweldige meisje in mijn leven en al zeven jaar mag ik mezelf een moeder noemen. En ja, zelfs na die zeven jaar kan ik nog steeds niet geloven dat ik moeder ben. Ik mag gewoon moeder zijn. En ik geniet ervan om moeder te zijn. En ja, soms is het vreselijk om moeder te zijn. Want in die zeven jaar zijn er genoeg momenten geweest dat ik haar pijn had willen verzachten en ik het ziek zijn over had willen nemen. Want echt er is niks vreselijkers dan je kind ziek zien, je kind dat pijn heeft of je kind dat verdrietig is. Maar vandaag is een blije dag en dus deel ik met jullie de 5 dingen die ik het leukst vind aan kleine meisjes die groot worden.

1. Geperfectioneerde copycats

Als je kleine meisje nog klein is merk je dat ze steeds meer dingen van je gaat overnemen. Het zijn ware copycats deze kleine dametjes. Het jammere is dat ze ook de niet leuke dingen van je overnemen. Het is al aardig wat keren gebeurd dat ik Marley in haar spel met de barbies “shit” of “kut” hoorde zeggen. I know heel erg, maar ik krijg het er bij mezelf gewoon niet uit. Gelukkig weet ze inmiddels wat het betekent en dat het niet netjes is als je dit zegt. Ik krijg nu dan ook regelmatig “Ahpapapahhh dat mag je niet zeggen!!”  naar mijn hoofd. Ik hoor het haar gelukkig nooit meer zeggen. Gelukkig maar. Als die slechte dingen kan je ze afleren en zo worden ze een soort geperfectioneerde copycats uhh ik bedoel mini-me. Want ik als ik haar iets geef en alsjeblieft zeg, krijg ik een “Thanks, mam!” van haar terug.

2. Geen gesprekken meer over poep en plas

Gingen de gesprekken een jaar of twee geleden nog vooral over plas en poep of tuttels (lees: vagina’s) en pienols (lees: penissen), zijn die nu veranderd in leuke gesprekken over van alles en nog wat. Van “Mama, hoe komt het dat er in Amerika overstromingen zijn” tot “Mama, weet je op wie ik verliefd ben!”. En je vervolgens een gesprek hebt over klimaatverandering of over liefde en wat dat wel niet is. Zo leuk om deze gesprekken te voeren. En natuurlijk is het nog steeds grappig als je op straat een jongen hebt zien staan plassen. Zelfs als je 37 jaar bent.

3. Eén blik is voldoende

Deze is echt geweldig. Wij kunnen nu praten met onze ogen. Als ik boos op haar ben omdat ze iets doet wat niet mag, hoef ik maar te kijken. Of als ze iets zegt wat niet handig is en ik werp een blik dan stopt ze met praten of gaat over op een ander onderwerp. Maar ook als er iets grappigs gebeurt dan hoeven we elkaar maar aan te kijken en we weten wat de ander denkt. Dit is zo leuk om met haar te hebben. Ik heb dit ook met mijn moeder. En ik weet dat ik dat vroeger zo leuk vond. Dat was echt iets van mijn alleen mijn moeder en mij. En nu heb ik dit met mijn eigen dochter. Heerlijk!

4. Geheimpjes

We hebben onze ‘geheimpjes’. Dingen die van ons alleen zijn. Wij tweetjes. Net als die blik die ik hierboven noemde. Zijn er ook gesprekjes die van ons zijn. En die blijven ook van ons. Niks spannends, maar soms wil je iets met elkaar bespreken wat je niet met je zusje of vader wilt bespreken. Maar gewoon alleen met mama. En soms zeg je dan ook dat mama dat niet door mag vertellen. Natuurlijk wil ik wel altijd weten waarom je dit niet wilt en vertel ik je daarbij dat papa en mama geen geheimen voor elkaar hebben. En dat begrijp je dan. En ik begrijp jou als je soms toch wilt dat mama iets voor zich houdt.

5. Shop till you drop

Hoe groter die kleine meisjes worden, hoe beter ze weten wat ze wel en niet mooi vinden. Ze ontwikkelen een eigen stijltje. Soms leuk, soms minder. Maar ik leer mijn meiden altijd dat ze mogen zijn wie ze willen zijn. En gelukkig valt het met de Pipi Langkous combi’s wel mee. Al houden ze wel van kleur. Gelukkig maar, want ze kunnen hun hele leven nog zwart en grijs aan.

En wat het leuke is als je kleine meisje groter wordt, is dat je gezellig samen kan gaan shoppen. Samen de stad in, winkel in en winkel uit, ergens wat eten en drinken, weer winkel in en uit en nog even een ijsje. En natuurlijk wil de kleine diva ook alles in de winkel passen. Dat is natuurlijk het leukste van heel het shoppen. Dit zijn echt van die heerlijk moeder en dochter momentjes samen. Dan kan ik zo genieten. En zij nu ook.

Kleine meisjes die groot worden

En zo kan ik nog wel even doorgaan met alles wat er zo leuk is aan kleine meisjes die groot worden. Natuurlijk zijn er ook dingen die helemaal niet leuk zijn. En soms mis ik dat hele kleine prulleke dat ze was. Maar dan kijk ik naar mijn prachtige grote meid en dan ben ik zo trots. Trots dat ik haar mama mag zijn. En vandaag vieren we haar geboortedag en mag zij aan haar achtste levensjaar beginnen.

Gefeliciteerd, prinses!

Heb jij dochters? Wat vind jij het leukst aan het groter worden van je dochter(s)?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!