fbpx

Mijn bullet journal in 2020

bullet journal in 2020

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen aan de gang en dat betekent je nog de nieuwe opmaak voor mijn bullet journal tegoed hebt. Mijn bullet journal in 2020 wordt anders dan het in 2019 was. Het plannen van mijn werk gaat heel goed door het gebruik van mijn bullet journal. Al heb ik gemerkt dat het plannen van privézaken beter kan. En daarom ga ik mijn bullet journal daar nu ook voor inzetten. Alle pagina’s die ik in mijn bujo voor 2020 heb, kan jij ook gebruiken. En je kan natuurlijk altijd je eigen pagina’s bedenken/maken. Dat is namelijk het leuke van een bullet journal.

Het gebruik van mijn bullet journal in 2020

Mijn bullet journal heb ik dus altijd vooral op zakelijk gebied gebruikt. Er kwamen wel wat privézaken in voor, denk bijvoorbeeld aan de terugblikken of bepaalde to do lijstjes. Maar in mijn wekelijkse planning noteerde ik eigenlijk alleen de dingen die ik echt niet mocht vergeten. En dat gaat veranderen. Ik weet namelijk dat dit me veel meer rust zal geven. Ik merk deze maand namelijk dat ik best wat dingen te regelen heb en maar in mijn hoofd blijf zitten. Mijn bullet journal in 2020 moet mijn vooral meer rust gaan geven en mij helpen om alle doelen te behalen. Zowel zakelijk als privé.

Nieuw jaar, nieuw notitieboek

Zoals ieder jaar begin ik dit nieuwe avontuur met een nieuw notitieboek. Ik kocht een tijd geleden het CreaChick Journal. Dit journal kan je gebruiken als bullet journal, art journal of Travel journal. Dit papier heeft stipjes, wat schrijven en tekenen eenvoudig maakt. De binding van het boek is flexibel en hierdoor blijft het goed plat liggen. En wat ook heel handig is, is dat het boek een penloop heeft waar je je pen in kwijt kunt. Ideaal! En het boek is gewoon heel mooi. Ik heb de groene uitvoering met bladeren, maar inmiddels is er ook een hele mooie okergele uitvoering. Ik kan niet wachten om in dit journal aan de slag te gaan.

Mijn bullet journal in 2020
Dit Creachick Journal is zo mooi 😍

Voorpagina

Dit nieuwe bullet journal begin ik met een hele simpele voorpagina. Ik heb 2020 getekend en daaronder staat: ‘and so the adventure begins’. Zo zie ik dit nieuwe jaar namelijk; als een nieuw avontuur. Want ik sluit het oude af en ga door met alle goede dingen. En onderweg komen er vanzelf nieuwe dingen op mijn pad. Soms gepland en vaak verrassingen. Ik heb er in ieder geval zin in!

Jaarkalender 2020

Ook dit jaar begin ik met een jaarkalender. Een jaarkalender is altijd handig om te hebben. Je ziet in één oogopslag welke datum op welke dag valt en dat is handig als je dingen vooruit plant. TIP: maak de jaarkalender eerst met postlood. Een foutje is zo gemaakt en zonde als dat al gelijk op de eerste pagina gebeurt. En gebeurt het wel (bij mij ook) dan is het geen ramp.

bullet journal in 2020 jaarkalender
Jaarkalender 2020

Belangrijke pagina’s (inhoudsopgave)

Dit bullet journal heeft geen inhoudsopgave. En omdat ik ook notities in mijn bullet journal noteer, vind ik het wel fijn om een inhoudsopgave te hebben. Ik hou daarom een een pagina vrij om een inhoudsopgave te maken. Ik noteer hier niet iedere pagina, maar alleen de pagina’s die belangrijk zijn en die ik nog eens nodig zou kunnen hebben. Helaas is dit bulletjournal niet genummerd dus zal ik dit zelf bij moeten houden…

Terugblik 2019

Voordat het nieuwe jaar begint is het goed om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Waar ben ik dankbaar voor? Wat heb geleerd? Wat waren de mooie moment en welke struggles heb ik gehad en overwonnen? Even pas op de plaats en terugkijken op alles wat er afgelopen jaar is gebeurd. Wij mensen zijn vaak geneigd om te onthouden wat er allemaal niet goed ging. Maar er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

Mijn bullet journal in 2020
Mijn beknopte terugblik op 2019

Dit ben ik nu

In het inspiratieboekje op de eerste pagina van dit bulletjournal, kwam ik de ‘about me’-pagina tegen. En dat vond ik wel een heel leuk idee. Het is een pagina waarin ik vertel over wie ik nu ben en hoe ik nu in het leven sta. Wat zijn mijn hobby’s en wat wil ik in mijn journal vast gaan leggen. Ik noem het alleen ‘Dit ben ik nu’.

bullet journal in 2020 dit ben ik nu
Dit ben ik nu

Belangrijke data

Op deze twee pagina’s noteer ik per maand alle verjaardagen en belangrijke data. Momenten waarop je iemand een kaartje zou kunnen sturen. Maar even bellen of een appje kan natuurlijk ook.

Mijn bullet journal in 2020
Belangrijke data in 2020

Goede voornemens en privé doelen

Op deze pagina noteer ik wat mijn goede voornemens en doelen op persoonlijk vlak voor 2020 zijn. Dus wat wil ik op persoonlijk vlak doen en bereiken.Op de volgende pagina noteer ik hoe ik dit ga doen en bereiken. Dus welke taken koppel ik aan de voornemens en doelen om mijn voornemens te volbrengen en mijn doelen te behalen. In feite is dit een to-do-lijst die ik aan de hand van mijn voornemens/doelen heb gemaakt.

Mijn bullet journal in 2020
Hier noteer ik mijn goede voornemens en doelen voor 2020

Zakelijke doelen en taken

Hier noteer ik wat ik komend jaar wil bereiken. Wat zijn mijn doelen? Hoe ga ik die doelen bereiken? En wanneer moet ik deze doelen bereikt hebben. Het werken met doelen zorgt dat je meer focus hebt en je je doelen ook bereikt. Natuurlijk moeten de doelen wel haalbaar zijn. Door dit zo concreet te noteren lukt het je om de gestelde doelen te halen.

Mijn bullet journal in 2020
Hier komen mijn zakelijke doelen voor 2020

Als ik naar mijn doelen van 2019 kijk, kan ik zeggen dat ik trots ben op wat ik behaald heb. Er zijn een paar doelen die ik (nog) niet helemaal heb gehaald, maar misschien had ik toch de lat wat hoog gelegd. Ik zal hier dus ook nog kritischer naar moeten kijken. Aan mijn gestelde doelen koppel ik taken die mij moeten helpen om de doelen te behalen. En iedere maand en ieder kwartaal check ik of ik op koers lig. Zo niet, dan ga ik na waar dit aan ligt en stuur ik bij.

Dromen en wensen

Ik maak ieder jaar een visionboard. Op dit visionboard komen dromen en wensen naar voren. Het past ook bij het stukje doelen, maar met wensen en doelen zijn dingen die ik dit jaar wil doen of waar ik bijvoorbeeld dit jaar heen wil. Ervaringen die ik op wil doen en nieuwe herinneringen die ik wil maken.

Mijn bullet journal in 2020
Mijn dromen en wensen voor 2020 kan ik hier kwijt

Doelen en taken eerste kwartaal

Mijn jaardoelen deel ik altijd op. Want ik heb nou eenmaal een heel jaar om mijn doelen te behalen en als ik nu al bezig ben met het uiteindelijke einddoel, duurt het jaar verrekte lang. Ik werk met kwartaaldoelen en die deel ik ook weer op in maanddoelen. Zo hou je je doelen behapbaar. Op deze pagina noteer ik welke doelen ik aan het eind van het kwartaal behaald wil hebben. En ik schrijf hier ook bij wat ik moet doen om deze doelen te behalen. Zo heb ik een hee nauwkeurig beeld van wat ik de komende drie maanden moet doen om uiteindelijk dichter bij mijn einddoelen te komen. Het zorgt voor overzicht en rust. En dat werkt een stuk lekkerder.

Mijn bullet journal in 2020
Mijn doelen en taken voor het eerste kwartaal van 2020

Blogonderwerpen

Hier heb ik iets aangepast. Normaal gesproken maakte ik iedere maand een overzicht met de onderwerpen waarover ik wil schrijven. Maar dit doe ik nu per kwartaal. Ik merkte namelijk dat ik dit schema niet iedere maand vol schreef en vaak nam ik onderwerpen die ik de maand ervoor had bedacht mee. Het op deze manier doen is voor mij ook een probeersel. Kijken of het werkt en zo niet dan pas ik het weer aan.

Mijn bullet journal in 2020
Blogonderwerpen voor het eerste kwartaal van 2020

Weekschema privé en zakelijk

Zoals ik eerder schrijf wil ik mijn bujo ook meer voor privézaken gebruiken. Ik heb daarom twee weekschema’s gemaakt. Eén waarin ik al mijn werktaken noteer en één waarin ik privé-zaken noteer. Dit zijn vooral huishoudelijke klusjes. Ik wil die wat meer over de week verdelen zodat er in het weekend meer tijd is voor het gezin en andere dingen. Door hiervoor vaste dagen te hebben, ga ik er vanuit dat dit gaat lukken en dat dit ook voor meer rust zorgt. Ik noteer hier niet alleen de klusjes voor mezelf maar voor het hele gezin. Want hé, we wonen met zijn vieren in dit huis dus we mogen alle vier wel iets doen 😉

Mijn bullet journal in 2020
Dit is mijn zakelijke weekschema en ik heb ook een privé weekschema

Klusjes in en om het huis

Dit jaar wordt vooral een klusjaar. Er zijn wat klusjes in huis die gedaan moeten worden. Grote klussen waar wij ons niet aan gaan branden en wat kleinere klusjes die wij wel zelf gaan doen. En om ook hier een goed overzicht te hebben en een goede planning te maken, heb ik een pagina waarop ik alle klusjes noteer.

Wat heb ik gebruikt voor mijn bullet journal in 2020

Mijn bullet journal in 2020

Mijn nieuwe bullet journal voor het nieuwe jaar is toch weer anders geworden dan vorig jaar en ook weer niet. De basis is toch wel gelijk gebleven. Maar na weer een jaar journalen kom ik er steeds meer achter welke pagina’s voor mij onmisbaar zijn en welke pagina’s ik zonder kan. Ik blijf in 2020 daarom ook zeker journalen, maar omdat ik toch ook wel nieuwsgierig ben naar het werken met een voorgedrukte planner zal ik het journalen een tijdje anders gaan doen. Hoe? Dat lees je in de loop van 2020…

Ben jij van het werken met een bullet journal of werk jij liever met een voorgedrukte agenda of planner?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!