fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spaarchallenges: met plezier geld besparen!

spaarchallenges | Maandchallenges

Ik heb al een paar blogs over cashstuffing geschreven: wat is cashstuffing en wat heb je nodig voor cash stuffing. En in deze blog vertel ik je hoe je cash stuffing nog leuker kunt maken. Dit kan namelijk door mee te doen aan spaarchallenges! Maar wat zijn spaarchallenges en hoe zorg je nou op een leuke manier dat je snel veel geld spaart? Dat ga ik je allemaal vertellen!

Cash Stuffing

Cash stuffing is een eenvoudig en effectief spaarsysteem dat je helpt om je financiële doelen te bereiken zonder veel gedoe. Het idee is simpel: elke keer dat je contant geld ontvangt, verdeel je het in verschillende enveloppen of potten met specifieke doelen. Bijvoorbeeld, je kunt een envelop hebben voor boodschappen, een voor entertainment, een voor sparen, en ga zo maar door. Je leest er in mijn andere blogs die ik hierboven benoemd heb, alles over.

Spaarchallenges

Naast het cash stuffen om overzicht te krijgen en controle de houden over je budget, zijn er ook tal van leuke spaarchallenges die je kunt proberen. Deze uitdagingen dagen je uit om geld te besparen op een creatieve en plezierige manier. Het mooie van spaarchallenges is dat ze een element van spel en opwinding toevoegen aan het besparen van geld. In plaats van je te beperken of te ontmoedigen, dagen ze je uit om creatief te zijn en je financiële doelen te bereiken terwijl je plezier hebt.

Spaarchallenges zijn fijn

Hier zijn een paar redenen waarom spaarchallenges zo fijn zijn:

  1. Motivatie door mijlpalen: Spaarchallenges stellen je in staat om mijlpalen te bereiken en je voortgang te volgen. Elke keer dat je een doel bereikt, voel je je gemotiveerd en trots.
  2. Zelfbeheersing verbeteren: Spaarchallenges dagen je uit om je zelfbeheersing te verbeteren. Door kleine opofferingen te doen, kun je genieten van het gevoel van controle over je financiën.
  3. Flexibiliteit: Je kunt spaarchallenges aanpassen aan je eigen financiële situatie en doelen. Ze bieden flexibiliteit en dat maakt dat het voor iedereen mogelijk is om een spaarchallenge te doen.

Voorbeelden van leuke spaarchallenges

  1. De x aantal-weken spaarchallenge: Dit is een klassieke challenge waarbij je elke week een bedrag opzij zet, beginnend met € 1 in week 1, €2 in week 2, €3 in week 3 en ga zo maar door. Dit kan je een kwartaal doen en dan heb je na 13 weken €91 gespaard. Spaar je een halfjaar dan heb je na 26 weken €351 gespaard en doe het het jaar lang dan heb je na 52 weken € 1.378 gespaard.
  2. De no-spend Maand: Kies een maand waarin je zo min mogelijk uitgeeft. Elke keer dat je een aankoop vermijdt, zet je het geld opzij. Aan het einde van de maand kun je jezelf belonen met een deel van het gespaarde bedrag.
  3. De kleingeld challenge: Verzamel al het kleingeld dat je ontvangt en bewaar het in een speciale pot. Of hou doormiddel van een geldchallenge bij hoeveel je gespaard hebt. Bijvoorbeeld het aantal 50 cent munten of juist 10 en 20 cent munten, maar je kan natuurlijk ook de 1 euro en 2 euro munten in een envelop doen en bijhouden hoeveel je hebt gespaard en bij een volle challenge gebruik je dit geld voor bijvoorbeeld je envelop met geld voor verjaardagen of vakanties. Of je bedenkt een heel nieuwe spaardoel.
  4. Rond-het-transactiebedrag-af-uitdaging: Elke keer dat je een aankoop doet, rond je het bedrag af naar het dichtstbijzijnde hele getal en zet je het verschil opzij. Bijvoorbeeld, als je € 4,80 uitgeeft, zet je € 0,20 opzij. Dit kan je dan weer bij je geldchallenge doen.
  5. Maandchallenge: je kan iedere maand een maandchallenge doen en hier meer bijvoorbeeld iedere maand €25 sparen. Iedere keer als je geld over hebt van je boodschappenbudget van de voorgaande maand kan je dit verdelen over de verschillende challenges en zo ook bij deze maandchallenge doen. Als je dit iedere maand doet, spaar je zonder dat je het echt door hebt toch €300 per jaar.

Begin met een leuke spaarchallenge

Het besparen van geld hoeft geen saaie of ontmoedigende taak te zijn. Met leuke spaarchallenges kun je je financiële doelen bereiken terwijl je geniet van het proces. Ze motiveren je en verbeteren je financiële zelfbeheersing.

In mijn Feel Good Shop (en Etsy Shop) heb ik verschillende spaarchallenges die je kunt kopen. Ik heb twee soorten: digitaal (zelf thuis uitprinten) of geprint door mij op 160gram papier (en evt. mat gelamineerd). Kies er één die bij je past en geniet van de reis naar een gezondere financiële toekomst!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!