fbpx

Waarom veel mensen spiritualiteit raar vinden (en waarom dat niet zo zou moeten zijn)

spiritualiteit raar

Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel van mijn leven. En met deze blog wil ik graag met je delen waarom veel mensen spiritualiteit raar vinden en waarom ik denk dat dit niet het geval zou moeten zijn. En zweverig? Nou als je mij kent weet je dat ik allesbehalve zweverig ben.

Waarom vinden mensen spiritualiteit raar?

  1. Onbekendheid: Voor veel mensen is spiritualiteit een onbekend terrein dat ze niet begrijpen. Ze hebben misschien geen ervaring met spirituele praktijken of concepten, waardoor ze zich er ongemakkelijk bij voelen en het als “raar” beschouwen.
  2. Sociale normen: In onze samenleving worden bepaalde vormen van spiritualiteit nog steeds als taboe beschouwd en worden ze vaak belachelijk gemaakt of gemarginaliseerd. Mensen kunnen zich daardoor onder druk gezet voelen om hun spirituele overtuigingen te verbergen of te onderdrukken uit angst voor veroordeling.
  3. Wetenschappelijk wereldbeeld: In een wereld die sterk vertrouwt op wetenschappelijk bewijs en rationaliteit, kan spiritualiteit worden gezien als irrationeel of onlogisch. Mensen hebben moeite om spirituele concepten te begrijpen of te accepteren omdat ze niet passen binnen hun rationele wereldbeeld.

Waarom ik dit juist raar vind

  1. Diversiteit van ervaringen: Spiritualiteit is een zeer persoonlijke en subjectieve ervaring die kan variëren van persoon tot persoon. Wat voor de één “raar” lijkt, kan voor de ander een diepe bron van betekenis en verbinding zijn. Het is belangrijk om open te staan voor de diverse ervaringen en perspectieven van anderen.
  2. Wetenschap en spiritualiteit kunnen samen bestaan: Het is een misvatting dat wetenschap en spiritualiteit elkaar uitsluiten. Veel wetenschappers en denkers erkennen de waarde van spirituele praktijken en concepten als aanvulling op hun wetenschappelijke kennis. Spiritualiteit kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van welzijn, compassie en verbondenheid. Zo zal ik altijd vertrouwen op bijvoorbeeld de medicatie die mijn dochter voor haar epilepsie gebruikt, maar daarnaast ligt er wel een Seleniet trommelsteen bij haar bed en bid ik ook tot God dat de epilepsie haar ooit zal verlaten. Het kan echt allemaal samen.
  3. Respect voor verschillende overtuigingen: In een wereld die steeds diverser wordt, is het belangrijk om respect te tonen voor de verschillende overtuigingen en praktijken van anderen. Spiritualiteit is een persoonlijke reis en iedereen heeft het recht om zijn eigen pad te volgen, zonder veroordeeld te worden door anderen.

Conclusie

Spiritualiteit is een diepgaande en persoonlijke reis die voor iedereen anders kan zijn. Het is belangrijk om open te staan voor de diversiteit van spirituele ervaringen en perspectieven en respect te tonen voor de overtuigingen van anderen. In plaats van spiritualiteit als “raar” te beschouwen, laten we het omarmen als een bron van inspiratie, groei en verbondenheid in ons leven.

Bedankt voor het lezen, lieve lezers! Vergeet niet om ons te volgen voor meer tips, inspiratie en positiviteit. Tot de volgende keer!

Met liefde, Tante Truus 💖

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!