fbpx

Hoe het afvallen in april is gegaan

Afvallen in 2024 - Hoe het afvallen in april is gegaan

In de blog van februari en maart kon je lezen dat ik niet echt afgevallen was. Ja, er was vet af, maar daarvoor in de plaats kwam spiermassa. Dus mijn gewicht bleef eigenlijk hetzelfde. Hoe het afvallen in april is gegaan lees je in deze blog.

Weinig gesport

In april heb ik heel weinig gesport. Althans voor mijn doen. Gemiddeld zo’n 2x per week. Ik probeerde in ieder geval 1x per week te gaan. Dit kwam omdat mijn jongste dochter eind maart geopereerd is en het herstel best wat tijd in beslag nam. In de eerste week na haar operatie was manlief ook thuis waardoor ik wel kon gaan sporten. De week erop kon ik maar 1x omdat manlief weer aan het werk was en ik Jenna niet alleen thuis wilde laten. De week daarop ben ik ook maar 1x geweest omdat ik ongesteld was en dat is sowieso drama tegenwoordig (lang leve de premenopauze).

Ik ben die week trouwens wel naar Tai Chi geweest. Wat heerlijk ontspannend was. Daarna ben ik weer 2-3x per week naar de sportschool geweest.

Geen weegmoment in april

In april stond een weegmoment gepland, maar mijn trainer was ziek. En ik heb daarna geen nieuw weegmoment ingepland. Puur omdat ik zo weinig geweest was en ik eigenlijk wel een beetje bang was voor het resultaat. Ik plan daarom pas in mei weer een weegmoment in. Ik zal dan weten wat vet en spieren hebben gedaan.

In april afgevallen of niet

Omdat ik geen weegmoment hebt gehad in de sportschool, ben ik thuis weer eens op de weegschaal gaan staan. En ja hoor, de eerste kilo’s zijn eraf. Dit zou natuurlijk ook wat spiermassa kunnen zijn omdat ik minder gesport heb in april. Maar ik ben in ieder geval blij dat de weegschaal een lager getal aangeeft. Dit maakt dat ik nog meer gemotiveerd ben om af te vallen.

Geen dieet voor mij

Voor mij nog steeds geen dieet. En toch val ik af. Ik eet gewoon wat ik lekker vind. Maar uiteraard de dingen die minder gezond zijn, in veel mindere mate dan voorheen. Ik heb gemerkt dat voor mij een paar dingen belangrijk zijn.

Ik moet goed ontbijten, dat wil zeggen dat ik een voedzaam ontbijt tot me neem waarin voldoende vetten, eiwitten en koolhydraten in zitten. En dan zijn vooral de eiwitten belangrijk omdat dit zorgt dat ik langer vol zit. Vervolgens moet ik goed lunchen. In de ochtend betekent dit dat ik meestal ontbijt met kwark, gepofte spelt, ongebrande noten (of een lepeltje pindakaas) en een beetje honing. In de middag ga ik vaak voor een salade of iets met vis.

Hoe het afvallen in april is gegaan

Als ik goed ontbijt en lunch, heb ik geen behoefte om te snoepen en eet ik bij het avondeten ook minder. Na het avondeten eet ik sowieso niks meer. En dit zorgt er bij voor dat ik afval. Niet snel, maar wel verantwoord en eigenlijk ook best zonder er veel moeite voor te doen. Ik ben tevreden hoe het afvallen in april is gegaan en dus ga ik op deze manier door.

Op naar mei met nog meer kilo’s eraf!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!