fbpx
Search
Close this search box.

Hoe ging het afvallen in maart?

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten • afvallen in maart

In februari heb je kunnen lezen hoe ik het afvallen aanpak en als je me volgt op TikTok, neem ik je ook regelmatig mee in hoe het gaat. En zoals beloofd ook een update op de blog over het afvallen. Je leest hier of ik ben afgevallen, wat ik gedaan heb in maart om dit te bereiken en hoe ik in april verder ga. Confronterend is het zeker, maar ik weet dat veel vrouwen worstelen met hun gewicht. Jij leest deze blog niet zomaar en ik hoop dat ik je kan inspireren en motiveren om niet op te geven. Lees gauw verder om te lezen hoe het afvallen in maart is gegaan.

Minder gesport in februari

Helaas was ik de laatste week van februari ziek, waardoor ik de eerste week van maart totaal niet fit was. Dit zorgde ervoor dat het sporten niet optimaal ging. Ik doe een combi van cardio en krachttraining. En de krachttraining is een circuittraining, wat inhoudt dat ik 3x het circuit volbreng. Voor het circuit loop ik 11-12 minuten op de loopband en na het circuit doe ik dit nog een keer. In februari deed ik dit 2x per week en in maart ben ik begonnen met 3x per week. En dit gaat eigenlijk heel erg goed.

Naast 3 x sporten in de sportschool, wandel ik ook minimaal 1x per week een flink stuk en probeer ik ook nog wat aan yoga te doen om weer wat flexibeler te worden.

Meer calorieën eten

Voeding is voor mij echt iets waar ik best wat moeite voor moet doen. Niet omdat ik ongezond of teveel eet, maar juist om aan genoeg calorieën te komen. Ik vind het namelijk best moeilijk om voldoende calorieën binnen te krijgen. Ik hou daarom iedere dag bij wat ik eet. Dit doe ik in de app: Eetmeter. Zo ben ik niet heel actief bezig met calorieën tellen, maar zie ik wel of ik genoeg binnenkrijg. En kan ik eventueel in de avond bijvoorbeeld nog een bakje yoghurt of handje noten nemen.

Zou ik ongezond eten dan zou ik natuurlijk zo aan mijn calorieën zitten. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. En op deze manier kan ik toch gewoon alles eten wat ik lekker vind.

Weegmoment in maart

Ik heb iedere maand een weegmoment in de sportschool. Dit is best confronteren, maar werkt ook voor een goede stok achter de deur. In maart ben ik, net als in februari, aangekomen. In februari was dit nog vet wat erbij was gekomen en spiermassa die afgenomen was. Nu ben ik vet kwijtgeraakt en aangekomen in spiermassa. Volgens mijn trainer is dit heel normaal en moet ik gewoon doorgaan zoals ik nu doe. We gaan het merken in april.

Waar ik nog wel wat strenger in mag zijn, is het water drinken. Dat gaat al heel goed, want ik drink iedere dag zeker 2 liter water. Maar dat mag dus nog meer. Ik moet uiteindelijk naar dagelijks 2,5-3 liter.

Ik pas weer meer kleding

Ondanks dat ik niet ben afgevallen, merk ik we dat mijn lichaam aan het veranderen is. Mijn billen nemen af in grootte en dit geldt ook voor mijn buik. Dit merk ik vooral als ik bijvoorbeeld buk om mij schoenen aan te doen. Mijn buik zit dan niet meer in de weg. Ik pas weer twee broeken die ik een maand geleden nog niet paste. Ook merk ik dat mijn conditie verbetert, dat ik het sporten langer volhou en dat ik meer energie heb. Dus ondanks dat ik het niet op de weegschaal zie, er is wel degelijk een verandering gaande.

Afvallen in maart ging goed

Nee, de weegschaal heeft heel lang niks gedaan. Maar halverwege de maand begonnen ik onsjes kwijt te raken. En als ik dit schrijf is de maand nog niet voorbij, maar ik vermoed dat als het in dit tempo gaat ik begin april mijn eerste doel heb bereikt en de eerste 4 kilo kwijt ben.

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik me beter voel dan een maand geleden en dat ik weer meer kleding pas. En ik weet gewoon dat ik in april kilo’s kwijt ga raken. Dit voelt gewoon heel goed!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!