fbpx

Supplementen die helpen bij premenopauze

Supplementen die helpen bij premenopauze

De premenopauze is een fase van het leven die soms wat uitdagend kan zijn, maar gelukkig zijn er supplementen die kunnen helpen de symptomen te verlichten en ons door deze periode heen te loodsen. Vandaag wil ik het met je hebben over enkele van mijn favoriete supplementen die helpen bij premenopauze: magnesium citraat, ashwagandha, vitamine D en visolie.

Magnesium Citraat: een kalmerend wondermiddel

Magnesium citraat staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen en kan een ware zegen zijn tijdens de premenopauze. Veel vrouwen ervaren symptomen zoals angst, nervositeit en slaapproblemen tijdens deze fase, en magnesium citraat kan helpen om deze klachten te verminderen. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de neurotransmitters in de hersenen, waardoor het een natuurlijke kalmerende werking heeft. Daarnaast helpt magnesium bij de regulering van de hartslag. En ik heb een periode last van hartkloppingen gehad die door inname van magnesium zijn verdwenen.

Ik neem dagelijks een dosis magnesium citraat en merk echt een verschil in mijn algehele welzijn en gemoedstoestand!

Ashwagandha: De Stressverlichter uit de Natuur

Stress is een veelvoorkomend probleem tijdens de premenopauze, maar gelukkig is daar ashwagandha om te helpen! Deze krachtige adaptogene kruid kan helpen om de stressrespons van het lichaam te reguleren en de algehele veerkracht te verbeteren. Ik kreeg de tip van een vriendin om ashwaganda te proberen en neem nu ashwagandha als onderdeel van mijn dagelijkse routine en merk dat het me helpt om beter om te gaan met de ups en downs van het leven. Het is een echte life-saver!

Een tijd terug kwam ashwaganda negatief in het nieuws. Ik neem het daarom 2-3 maanden en dan een paar weken niet, om het vervolgens weer 2-3 maanden in te nemen.

Vitamine D: de zonnevitamine voor een stralende gezondheid

Vitamine D, ook wel bekend als de zonnevitamine, speelt een cruciale rol bij tal van lichaamsfuncties, waaronder het reguleren van stemming, slaap en immuunsysteem. Tijdens de premenopauze kan een tekort aan vitamine D bijdragen aan symptomen zoals vermoeidheid en stemmingswisselingen. Ik zorg ervoor dat ik dagelijks voldoende vitamine D binnenkrijg, of het nu via zonlicht, voeding of supplementen is, en ik voel me er echt beter door!

Visolie: de Omega-3 powerhouse voor gezondheid en welzijn

Last but not least, visolie is een geweldig supplement om toe te voegen aan je dagelijkse routine tijdens de premenopauze. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen en hun positieve effecten op de gezondheid van het hart, de hersenen en de huid. Ik neem dagelijks een dosis visolie en merk dat het mijn algehele welzijn ondersteunt, zowel fysiek als mentaal.

Supplementen die helpen bij premenopauze

De premenopauze kan een uitdagende tijd zijn, maar met de juiste ondersteuning kunnen we er doorheen komen en sterker dan ooit tevoren tevoorschijn komen. Magnesium citraat, ashwagandha, vitamine D en visolie zijn slechts enkele van de vele supplementen die kunnen helpen bij het verlichten van symptomen en het bevorderen van onze algehele gezondheid en welzijn. Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om deze supplementen een kans te geven en te ontdekken hoe ze jou kunnen helpen tijdens deze fase van het leven. Laat je altijd goed informeren en ga niet zomaar iets slikken.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!