fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 23 mei: een diepgaande kijk in haar energieën en invloeden

volle maan op 23 mei

Welkom bij een nieuwe blog van Tante Truus Kan Alles, je go-to bron voor alles wat te maken heeft met spiritualiteit, feel-good lifestyle, en prachtige edelstenen en kristallen. Vandaag duiken we in de betoverende wereld van de volle maan die ons op 23 mei zal verlichten. Laten we samen ontdekken wat deze bijzondere maan voor ons in petto heeft en hoe je deze energie optimaal kunt benutten.

Wat maakt de volle maan op 23 mei zo bijzonder?

De volle maan op 23 mei staat in het teken van de Boogschutter. Dit vuurteken is perfect om doelen te stellen, waarheden te onthullen en ons te motiveren om onze horizon te verbreden. De Boogschutter staat bekend om zijn liefde voor avontuur en waarheid, en deze volle maan is een uitstekende tijd om na te denken over je persoonlijke groei en nieuwe wegen te verkennen.

De spirituele betekenis van de volle maan

Elke volle maan heeft zijn unieke energie en invloed. De volle maan op 23 mei nodigt je uit om je innerlijke avonturier te omarmen en de waarheid te zoeken, zowel in jezelf als in de wereld om je heen. Dit is het perfecte moment om na te denken over je dromen en doelen. Wat wil je echt bereiken? Welke nieuwe ervaringen wil je opdoen?

Maak gebruik van deze krachtige energie door te mediteren met je favoriete edelstenen en kristallen. Stenen zoals amethist, citrien en rozenkwarts kunnen je helpen bij het manifesteren van je intenties en het vinden van helderheid in je gedachten.

Rituelen voor de volle maan op 23 mei

Rituelen kunnen een mooie manier zijn om verbinding te maken met de energie van de volle maan. Hier zijn enkele suggesties voor rituelen die je kunt uitvoeren op 23 mei:

  1. Maanwater maken: Plaats een glazen fles of kom met water onder het licht van de volle maan. Laat het water de hele nacht buiten staan om de energie van de maan op te nemen. Dit maanwater kun je later gebruiken om jezelf mee te reinigen of om je planten water te geven.
  2. Meditatie met kristallen: Gebruik edelstenen en kristallen om je meditatie te versterken. Houd je favoriete steen in je hand terwijl je mediteert en focus op je ademhaling en intenties. Amethist is bijvoorbeeld geweldig voor spirituele groei en intuïtie.
  3. Schrijf je intenties op: Schrijven is een krachtig middel om je gedachten en wensen te verhelderen. Noteer je intenties en doelen voor de komende maand en leg dit papier onder het maanlicht. Dit helpt je om je intenties te versterken en duidelijk te maken aan het universum.
  4. Opruimen en loslaten: De volle maan is ook een goede tijd om los te laten wat je niet meer dient. Dit kan fysiek opruimen zijn, maar ook emotioneel loslaten van oude patronen en negatieve gedachten. Brand een kaars en visualiseer hoe de vlam je helpt om los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 23 mei tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken.

Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

In de Tante Truus Kan Alles Shop vind je alles wat je nodig hebt voor je volle maan rituelen, van amethist tot rozenkwarts. Deze edelstenen zijn ideaal om te gebruiken tijdens meditatie en helpen je om de energie van de volle maan te absorberen.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. 

Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Wil je meer weten over de spirituele betekenis van edelstenen en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijks leven? Bezoek dan onze blogsectie voor meer inspirerende artikelen.

Volle maan op 23 mei

De volle maan op 23 mei is een magisch moment om je doelen te herzien, nieuwe avonturen te plannen en je spirituele pad te verkennen. Door middel van rituelen, meditatie en het gebruik van edelstenen en kristallen kun je de energie van deze maan optimaal benutten. Vergeet niet om je intenties helder te maken en open te staan voor de mogelijkheden die deze krachtige maan je biedt.

Bedankt voor het lezen van deze blogpost op Tante Truus Kan Alles. Ik hoop dat je geïnspireerd bent om de volle maan op 23 mei te vieren en de magie van dit moment in je leven te omarmen. Vergeet niet om je ervaringen en rituelen met ons te delen in de reacties hieronder!

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Kijk voor alle maanstanden op: Kalender-365.nl

Foto: AdobeStock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!