fbpx

4x Waarom een elektrische fiets zo gek nog niet is

elektrische fiets

Fietsen. Ik doe het liever niet. Ja, even snel naar de supermarkt of de meiden bij een vriendinnetje ophalen. Maar dat is allemaal in de buurt en hoef ik me geen ongeluk te trappen. Ik heb een hele goede fiets staan, maar toch is dat niet genoeg om mij aan het fietsen te krijgen. Zelfs bij de sportschool is de fiets/hometrainer mijn grootste nachtmerrie. Ik zit er dan ook serieus aan te denken om een elektrische fiets te kopen. Maar wat zijn nou de voordelen van een elektrische fiets?

1 Minder inspanning nodig

Met elektrische fietsen moet je nog wel trappen om vooruit te komen, maar de fiets ondersteunt je hierbij. Hierdoor kost het je veel minder inspanning. Ideaal voor mensen zoals ik die wel willen fietsen, maar niet de benen uit je lijf wil trappen. Ik ben ook niet zo groot hè. Dus een kleinere fiets, met kleinere banden betekent harder trappen dan iemand van 1.70m die op een grotere fiets zit.

En wat dacht je van tegenwind? Weet je hoe ellendig dat is. En maar trappen, maar amper vooruit komen. Of zo’n heuveltje op. Niet te doen gewoon. Maar met een elektrische fiets rij je ook relaxt met tegenwind en geen problemen met heuveltjes. Je doet het dan gewoon. En zonder puffen, steunen en zweten.

2 Je bent sneller op plaats van bestemming

Wat natuurlijk een bijkomend voordeel is van minder inspanning is dat als je wel even doortrapt, je een stuk harder gaat dan met een normale fiets. Ik zie ze weleens voorbij komen en als ze me dan inhalen ben ik best jaloers. Mensen die een stuk ouder dan ik zijn, maar mij zonder moeite voorbij fietsen. Tja, dat kan natuurlijk niet he. Maar als je op de fiets naar je werk gaat betekent dit toch dat je iets langer kan blijven liggen. Je bent immers sneller op je werk. Win-win situatie wat mij betreft.

3 Milieuvriendelijk

Een elektrische fiets is natuurlijk ook nog eens milieuvriendelijker dan een auto. Want als je een elektrische fiets hebt, laat je de auto nog vaker staan. En dat betekent minder uitstoot. De batterij van een elektrische fiets moet op een gegeven moment natuurlijk wel vervangen worden. Maar deze batterijen kunnen gerycled worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het milieu. Dat zit helemaal goed.

4 Goed voor je gezondheid

Waar je nu nog je auto pakt omdat je gewoon geen zin hebt om te fietsen, pak je dan je elektrische fiets. Je krijgt dus veel meer beweging dan voorheen en je bent lekker buiten. En als er iets goed voor je gezondheid is, is het in de buitenlucht bewegen. En doordat het fietsen een stuk makkelijker afgaat, zal je steeds grotere afstanden afleggen. Dus nog meer beweging en nog meer en langer buiten. Goed voor je conditie en je vitamine D blijft ook op peil. Voor je het weet doe je alles op de fiets. En kan je je niet meer voorstellen dat je voor ieder wissewasje de auto pakte.

Waarom een elektrische fiets zo gek nog niet is

Nogmaals, een elektrische fiets is ideaal voor mensen zoals ik. Het is niet dat ik lui ben, maar ik ga liever lopen dan dat ik fiets. Vooral als ik tegenwind heb, vind ik fietsen verschrikkelijk. Maar met een elektrische fiets valt dat probleem weg. Ik weet zeker dat ik dan vaker de fiets zal pakken. Oké, het is een investering. Maar die verdient zichzelf wel weer terug. Misschien niet in geld, maar wel in een betere conditie. Zal ik dan toch…

Zou jij voor een elektrische fiets gaan?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!