fbpx

Hoe kies je de stijl van je nieuwe keuken?

de stijl van je nieuwe keuken

Je hebt een nieuw huis gekocht en gaat op zoek naar een mooie keuken. Misschien is je huidige keuken aan vervanging toe. Of je wilt gewoon een nieuwe keuken omdat je huidige keuken niet meer aan je wensen voldoet. Waar begin je dan? Het belangrijkste is het kiezen van de stijl van je nieuwe keuken. Maar misschien heb je helemaal geen idee welke stijl je mooi vindt. Er zijn immers zoveel verschillende stijlen en soorten keukens. Met deze tips weet jij precies wat je wilt als jij je nieuwe keuken gaat uitzoeken.

Welke sfeer wil je in je keuken?

Ongeacht welke stijl je ook kiest, je wilt een bepaalde sfeer creëren. Is de keuken een plek waar je alleen komt om eten te bereiden? Heb je een open keuken en kijk je uit op de woonkamer en eetkamer of is de keuken afgesloten van de woonkamer en eetkamer? Moet de keuken een woonkeuken zijn waar ook geleefd wordt. Denk bijvoorbeeld aan ontbijten in de keuken aan een kookeiland. Moet de keuken gezelligheid uitstralen? Een plek waar je graag zit om wat te eten of waar het gezellig is om samen te koken? Staat de eettafel in de keuken of niet?

Als je de antwoorden van al deze vragen op papier zet, wordt vanzelf duidelijk welke sfeer je in je keuken wilt creëren. Misschien wil je in jouw keuken wel dat gevoel van vroeger bij oma in de keuken; met zijn allen in de keuken aan de keukentafel. Nostalgische keukens brengen jou weer helemaal terug in de tijd, met dat gevoel van samenzijn en gezelligheid.

Wat vind je wel en niet mooi

Maar misschien vind je die nostalgische keuken juist helemaal niet mooi. Ga online eens rondkijken wat je wel en niet mooi vindt. Pak twee vellen papier en schrijf op het ene vel alles op wat je wel mooi vindt en op het andere vel wat je niet mooi vindt. Kijk op websites van keukenwinkels, kijk op Pinterest, lees woonblogs, koop woonmagazines en loop binnen bij keukenshowrooms. Wat voel je bij de keukens? Wat vind je absoluut niet mooi en wat juist wel?

Maak een moodboard op Pinterest

Als je eenmaal duidelijk hebt wat je wel en niet mooi vindt, pak je het vel papier waarop alles staat wat je wel mooi vindt. Maak een bord aan op Pinterest en zoek keukens en keukenstijlen die jij mooi vindt. Maar wees wel kritisch en pin alleen de keukens die je écht mooi vindt. Ga ook op zoek naar sfeerbeelden. Foto’s die de sfeer uitstralen die jij in je keuken wilt creëren. En kijk ook gelijk naar de kleuren die jij in je keuken wilt hebben. Je kan natuurlijk ook foto’s uitprinten of uit magazines knippen en deze op een vel papier plakken. Een moodboard, of dit nu digitaal is of niet, helpt enorm om een goed beeld te krijgen van wat je zou willen. En je kunt dit aan de keukenverkoper laten zien als je daadwerkelijk de keuken gaat uitkiezen.

Dit is een Pinterest bord van mij. Niet met keukens, maar met interieurstyling. Ook hier kan je kijken als je niet zo goed weet welke stijl en sfeer je mooi vindt.

Wat nou als je meerdere stijlen mooi vindt?

Ben je erachter gekomen dat je van natuurlijke materialen houdt zoals hout? Grote kans dat de stijl van je nieuwe keuken landelijk wordt. Bij landelijke keuken denk je gauw dat het wat minder modern is. Maar landelijk kan je juist heel mooi combineren met moderne materialen en elementen. Denk bijvoorbeeld aan een houten keuken in combinatie met met strakke lijnen en veel lichte elementen. Of juist een houten keuken in combinatie met veel zwart. Of als je een strakke en moderne keuken wilt die ook gezellig en sfeervol is, neem je een moderne keuken als basis en ga je van daaruit verder met het creëren van het gevoel en de sfeer die je in je keuken wilt hebben.

Inrichting en accessoires maken het verschil

Welke keuken je ook kiest, het is ook belangrijk om te kijken naar de inrichting van je keuken. Hoe leger het aanrechtblad en hoe minder accessoires, hoe minder sfeer je creëert. Juist door wat dingen op het aanrecht of kookeiland neer te zetten, ontstaat er een gevoel. Zet kruidenplantjes neer en kies voor mooie verlichting. Hang plankjes op en zet daar bijvoorbeeld je favoriete kookboeken op. Vooral als je voor gezelligheid gaat en een gezellige woonkeuken wilt creëren zijn inrichting en accessoires heel belangrijk.

Hoe kies je de stijl van je nieuwe keuken

Bij het bepalen van de stijl van je nieuwe keuken hoef je je nog helemaal niet bezig te houden met de grootte van je keuken en je budget. Het gaat puur om het bepalen van wat je mooi vindt, het gevoel dat je wilt creëren en hoe je de keuken gaat gebruiken. Pas als je dit voor jezelf duidelijk hebt, kan je je budget bepalen en in gesprek gaan met een keukenverkoper. Neem je moodboard mee of zet de Pinterest app op je telefoon zodat jij aan de keukenverkoper kan laten zien wat je wensen zijn. Zo krijgt de verkoper ook een duidelijk beeld en kan hij of zij jou heel goed verder helpen. En voor je het weet sta jij in jouw droomkeuken te kokkerellen….

Welke keukenstijl vind jij heel mooi?

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!