8 tips bij de voorbereiding van een verre reis

Het maken van een rondreis buiten Europa wordt populairder en populairder. En dat is helemaal niet gek, want de wereld heeft zo ontzettend veel mooie plekken die zo’n lange vliegreis dubbel en dwars waard zijn. In de voorbereidingen bij een verre reis zijn er wel wat dingen die je beter niet kunt vergeten. Ik geef je daarom 8 tips bij de voorbereiding van een verre reis. Handige tips waar je echt iets aan hebt. En dan hoef je ter plekke alleen nog maar te genieten!

1 Check het klimaat voordat je boekt

Bij Europese landen weten we over het algemeen wel uit ons hoofd wanneer het lekker weer is om op vakantie te gaan, maar bij landen in Azië of Zuid-Amerika kan dit weleens anders liggen. Zo is het in veel delen van Thailand in onze zomer regenseizoen en is het in Nieuw-Zeeland juist zomer van december t/m februari. Als je hebt bepaald waar je heen wilt reizen, kijk dan vooraf even in welke periode het goed weer is in deze regio. Dan word je niet verrast door kou, regen of zelfs erger! In de Filipijnen komen in juli en augustus bijvoorbeeld regelmatig tyfonen voor. Niet de beste reistijd voor dit land dus! 😉

2 Vaccinaties nodig?

Voor sommige landen wordt het aangeraden om vaccinaties te halen, bijvoorbeeld om je te beschermen tegen hepatitis of buiktyfus. Laat je hierbij altijd adviseren door een specialist of kijk even op de webstie van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Sommige inentingen moet je enkele weken voor je reis halen, dus wacht niet te lang met het plannen van een afspraak!

tips bij het voorbereiden van een verre reis paspoort en visum

3 Check de vereisten voor je paspoort en visum

Als je voor het eerst op vakantie gaat buiten Europa, vergeet dan niet om op tijd een paspoort aan te vragen! Heb je al wel een paspoort, bekijk dan even de vereisten voor het inreizen in dit land. Vaak moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit het land. Ook heb je voor veel landen buiten Europa een visum nodig. Soms krijg je (na betaling) een visum bij aankomst op het vliegveld, soms moet je dit vooraf regelen. Even goed nakijken, want anders kom je het land niet in!

4 Sluit een reisverzekering af

En als je deze al had: zorg er dan voor dat deze op werelddekking staat als je buiten Europa gaat reizen. Anders ben je alsnog niet verzekerd in Thailand, Bali, Peru of een ander tropisch oord. 

5 Kijk niet alleen naar georganiseerde reizen

Het aanbod aan pakketreizen en groepsreizen is enorm. Toch is mijn ervaring dat het eigenlijk leuker is om zelf een reis samen te stellen. Dan kun je namelijk helemaal zelf kiezen welke plekken je wel of niet bezoekt en hoe lang je ergens blijft. Je bepaalt zelf je reistempo en kiest zelf je accommodaties. Zo kun je het zo luxe of juist goedkoop maken als je zelf wilt. Zie je het zelf uitstippelen van je reis wel zitten, maar heb je hier hulp of advies bij nodig? Ik ben een ervaren wereldreizigers en was de afgelopen 2 jaar meer in het buitenland dan in Nederland. Ik help je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis! Lees meer hierover op www.travly.nl/reiscoach

tips bij het voorbereiden van een verre reis betalen in het buitenland

6 Betalen in het buitenland

Om te kunnen pinnen in landen buiten Europa, moet je je pinpas activeren voor het werelddeel waar je heen reist. Meestal kan dat makkelijk vanuit de mobiele app van de bank. Helaas worden Nederlandse pinpassen niet overal ter wereld geaccepteerd, dus het is fijn om daarnaast een creditcard mee te nemen. Ook voor noodgevallen een fijn idee! 

7 Autorijden in het buitenland

Ga je een roadtrip maken, dan zul je in veel landen buiten Europa een internationaal rijbewijs nodig hebben om een auto te kunnen huren en te mogen besturen. Je kunt deze eenvoudig aanschaffen bij een ANWB winkel voor een paar tientjes. Neem een pasfoto en je originele rijbewijs mee en binnen 5 minuten heb je een internationaal rijbewijs! Deze is geldig t/m een jaar na uitgifte.

tips bij het voorbereiden van een verre reis autorijden in het buitenland

8 Wees kritisch met inpakken

Hoogstwaarschijnlijk verblijf je bij een verre reis niet op één plek, maar zul je een rondreis maken. Alles wat je in je koffer of backpack (laatste is echt makkelijker bij een rondreis!) stopt, zul je steeds opnieuw mee moeten sjouwen. Wees daarom kritisch bij het inpakken van je spullen. Je hebt echt geen 5 paar schoenen nodig en kleding kun je (vaak voor weinig geld) onderweg laten wassen. Pack the essentials dus! 😉

Met deze 8 tips bij de voorbereiding van een verre reis kan het alleen nog maar een onvergetelijke vakantie worden! 

Meer lezen over onze reizen? Ga naar www.travly.nl en laat je inspireren en informeren!

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.