fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn maart bullet journal

mijn maart bullet journal maandoverzicht

Het is alweer maart en dit betekent dat het tijd is voor een nieuwe setup voor mijn bullet journal. Ik moet zeggen dat ik het lastig vond om een thema te bedenken. Dat komt ook een beetje door het weer. Normaal gesproken is het eind maart iets beter weer dan dat het nu was en is. Vorig jaar maart schilderde ik voor mijn maart bullet journal schattige gele tulpjes en was maart een kleurrijk geheel. Dit keer wist ik gewoon echt niet wat ik ervan moest maken. Totdat ik naar de Intratuin was geweest. Ik werd helemaal vrolijk van alle kleurtjes en kreeg gelijk inspiratie. Lees en kijk gauw verder en misschien raak je ook geïnspireerd.

mijn maart bullet journal terugblik
Terugblik februari

Terugblik februari

In januari maakte ik geen terugblik omdat ik een terugblik voor heel 2019 had gemaakt. En in februari ben ik het gewoon helemaal vergeten. Maar dit keer heb ik weer een terugblik gemaakt. Uiteraard in de kleren van februari. Even terugblikken op afgelopen maand. Wat waren de hoogtepunten en waar ben ik dankbaar voor? Even een moment stilstaan en beseffen hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt en wat een hoop dingen je meemaakt en wat een mooie mensen je allemaal ontmoet en leert kennen. Als je daar geen feel good gevoel bij krijgt, weet ik het ook niet.

Ik maakte weer een filmpje waarin ik laat zien hoe ik zo’n pagina opmaak. Je kan het filmpje hieronder bekijken of via mijn YouTube kanaal ‘Tante Truus Kan Alles’.

Het thema in maart

De afgelopen twee jaar heb ik tulpen als thema gehad. In 2018 had ik roze en paarse tulpen als thema en in 2019 schilderde ik gele tulpen in een vaasje die ik in meerder formaten had uitgeprint en als sticker/doodle gebruikte. En eigenlijk vond ik dat ik dat thema ook dit jaar weer moest gebruiken. Wel weer met tulpen, maar toch weer anders dan de voorgaande jaren. Het is weer een kleurrijk geheel geworden.

mijn maart bullet journal voorpagina

Voorpagina

Ik ben weer met waterverf aan de slag gegaan en heb een paar tulpen geschilderd. Heel eenvoudig en rustig. Ik heb alleen nog maart naast de tulpen geschreven en dat is het. Met deze voorpagina is het wel al meteen duidelijk wat het thema voor maart is hahaha

mijn maart bullet journal maandoverzicht

Maandoverzicht

In februari had ik een heel simpel maandoverzicht en dit keer had ik toch weer zin in wat meer kleur en wat meer ‘versiering’. Ik heb me daarom lekker laten gaan. Ik ben gewoon begonnen zonder er teveel bij na te denken. En ik moet zeggen dat het een vrolijk geheel is geworden. Ik heb een minikalender toegevoegd en twee kaders. Een kader voor de dingen die ik moet doen en een kader voor de dingen die ik wil doen.

mijn maart bullet journal doelen en taken
Doelen en taken voor maart

Doelen en taken

De voorgaande maanden heb ik de doelen en taken uitgeschreven en verder weinig versiering op de pagina’s geplaatst. Dit keer wilde ik toch wat meer van het thema terug laten komen op deze pagina’s. Ik heb met kaders gewerkt en de stickers en plaatjes van het maandoverzicht terug laten komen. Achteraf had ik met andere kleur kaders moeten werken. Ik vind het zwart iets te hard bij het ‘romantische’ thema. Maar al met al zijn het twee prima pagina’s geworden.

Inkomsten

Ook op de pagina met inkomsten miste ik de vorige maanden wat kleur en vrolijkheid. Dat is deze maand niet het geval. Eigenlijk heb je maar weinig nodig om er toch net een ander gevoel bij te krijgen. Ik gebruikte een restje roze/oranje papier van de vorige pagina’s, een foto met tulpen en washitape. En het is een leuke pagina geworden!

mijn maart bullet journal inkomsten

Extra pagina

De pagina naast mijn inkomsten is een extra versierde pagina geworden. Ik wilde de pagina niet leeg laten, maar het moest een geheel worden met de rest. Wat ik op deze pagina ga schrijven weet ik nu nog niet, maar ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen zodra maart begonnen is.

mijn maart bullet journal  terugblik voorgaande week

Terugblik vorige week

Iedere week begint met een terugblik naar de voorgaande week. Omdat de week nog niet voorbij is als je dit leest, is er nog geen terugblik. Maar ook de terugblik zal weer in het thema zijn zoals de rest van de pagina’s. Een terugblik helpt mij enorm om even stil te staan bij alle goede dingen in mijn leven. Ik ben een positief mens en altijd dankbaar, maar door hier extra bij stil te staan ga je de kleinere dingen ook beter waarderen. En daar is niets mis mee. Het is ook een fijn moment aan het eind van de week of aan het begin van de nieuwe week. Een moment van ontspanning en je goed voelen. Een echt ik-tijd-momentje…

mijn maart bullet journal  weektaken

Weektaken

De pagina met weektaken heb ik wel zo leeg mogelijk gehouden. Dit is puur omdat ik deze pagina altijd volledig gebruik. Hier schrijf ik namelijk alles op wat ik de komende week moet doen. Dit zijn taken, maar ook de artikelen die ik ga schrijven. En als er gedurende de week iets komt wat voor de volgende week is, noteer ik dit hier ook. Voor mijn werk zijn statistieken heel belangrijk. Ik ben daar niet continu mee bezig, maar het is wel goed om het inzichtelijk te hebben. En deze noteer ik hier dan ook iedere week.

Weekplanning

De weekplanning is ook een pagina zonder poespas. Maar in feite gewoon een agenda waarin ik mijn afspraken en al mijn taken in noteer. Ik maak iedere dag de planning voor de volgende dag en zo zorg ik dat ik al mijn taken volbreng en mijn doelen behaal.

mijn maart bullet journal weekplanning

Dankbaarheid en positiviteit

In mijn terugblik sta ik altijd al stil bij de dingen waar ik dankbaar voor ben. Maar er zijn ook genoeg ‘kleine’ dingen waar ik dankbaar voor ben. Die krijgen vaak niet een plek in mijn terugblik. Ik sta hier iedere dag al bij stil. Als ik in bed lig denk ik na over de dag en ben dankbaar voor de dingen van die dag. Maar gedachten vervagen en worden vergeten. Daarom wil ik mijn bullet journal hier ook voor gebruiken. Iedere dag de dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben.

Wat heb ik voor mijn maart bullet journal gebruikt

mijn maart bullet journal maandoverzicht

Mijn maart bullet journal

Mijn maart bullet journal is weer een vrolijk geheel geworden. En ik kan weer lekker aan de slag met mijn doelen behalen, plannen en schrijven. Ik heb zin in deze nieuwe maand en kan niet wachten om lekker in mijn bujo aan de slag te gaan.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!