Weg met droog haar met het Manuka Honey & Mafura Oil haarmasker

Je haar kan aan het einde van de winter een stuk droger zijn dan normaal. Droog en stug haar zorgen er ook weer voor dat het meer gaat pluizen. Gelukkig kan je dit heel eenvoudig herstellen door vochtinbrengende producten voor je haar te gebruiken. Een voedend haarmasker is vaak al voldoende om je haar weer op te peppen en van vocht te voorzien. Ik had ook last van droog haar en kocht een haarmasker om dit tegen te gaan. Met het Manuka Honey en Mafura Oil haarmasker van Shea Moisture ben je zo van je droge haar af.

Waarom heb je in de winter droger haar?

Het weer is één van de oorzaken van droog haar. Vooral de wind van de afgelopen tijd zorgt voor droog haar. Daarnaast zorgt de regen, die we bijna de hele winter wel hebben gehad, voor pluizig haar. En ondanks dat het niet heel koud was deze winter zorgt het verschil van kou en warm ook weer voor droog haar. Ook stond de verwarming toch wel aan deze winter en ook dat zorgt dat je haar uitdroogt. Niet gek dus dat je haar droog en stug is en dat je meer last van pluizig haar hebt.

Naast al deze invloeden van buitenaf kan het ook zo zijn dat er van binnenuit oorzaken te vinden zijn voor droog haar. Zo heeft vitamine D invloed op je haarstructuur. En in de winter maakt je lichaam minder vitamine D aan omdat er minder zonlicht is en je komt ook minder buiten. Niet gek dus dat je droog haar hebt.

Mist je haar vocht of proteïne?

Het kan zijn dat je haar naast vocht ook proteïnen mist. Je lichaam heeft proteïnen (eiwitten) nodig om goed te functioneren. Dit geldt ook voor je haar. Het kan zijn dat je om wat voor reden dan ook minder eiwitten binnenkrijgt en hierdoor kan je haar ook droger en stugger zijn. Ook kan het zijn dat je in de winter je haar vaker föhnt en door die hitte breekt de proteïne in je haar af. Teveel proteïnen zijn niet goed voor je haar, maar het toevoegen van producten met proteïnen kan ik zeker aanraden. Zorg er wel voor dat je in je haarproducten een goede mix hebt van producten met en producten zonder proteïnen. Dit om te voorkomen dat je haar teveel proteïnen krijgt en hierdoor juist uitdroogt.

Manuka Honey en Mafura Oil haarmasker

Het Manuka Honey en Mafura Oil haarmasker van Shea Moisture is een intensief vochtinbrengend masker. Het is vrij van SLS’s (sulfaten), parabenen, flataten, paraffine, minerale oliën, synthetische geur- en kleurstoffen en is niet op dieren getest. Dit masker is daarom curly girl methode vriendelijk en ideaal voor krullend haar. Ook als je geen krullen hebt zal je haar blij worden van dit masker. Dit masker bevat proteïne en dus is het belangrijk dat je het combineert met producten die geen proteïne bevatten. De hoofdbestanddelen van dit masker zijn:

  • Manuka honing: heeft een ontstekingsremmende werking die de hoofdhuid kalmeert. Het zorgt ook voor een beschermend laagje over je haar wat ervoor zorgt dat je haar vocht vasthoudt.
  • Mafura olie: bevat een hoog level aan heilzaam oliezuur wat bijdraagt aan het aanvullen van de natuurlijke oliën in het haar.
  • African Black Fig: bevat vitamine C, een antioxidant die zorgt dat je haar gezond is en glanst.

Mijn ervaring met dit intensief voedende haarmasker

Mijn haar was de afgelopen weken erg droog en ik had ook last van pluizig haar. Ik had al verschillende dingen geprobeerd zoals een andere leave in condioner. Het deed wel wat, maar niet voldoende. En dus ging ik op zoek naar een goed haarmasker en ik kwam uit bij het Manuka Honey & Mafura Oil haarmasker van Shea Moisture. Al na de eerste keer merkte ik gelijk verschil. Mijn haar was zachter en veel minder droog.

Ik gebruik dit masker nu eens per week en mijn haar is enorm opgeknapt. Op onderstaande foto heb ik na het masker alleen een leave in conditioner gebruikt en geen extra voedende crème en gel. Dit is voor mijn haar bijna onmogelijk. Maar zoals je op de foto kunt zien, is mijn haar gevoed en gezond. Het pluist nog wel, maar dat komt omdat ik geen gel heb gebruikt en een beetje pluis hoort nu eenmaal bij krullen, toch?

minder droog haar met manuka honey en mafura oil haarmasker

Makkelijk in gebruik en maar 5 minuten in laten trekken

Ik ben heel tevreden over dit masker en kan het je zeker aanraden als je last van droog haar hebt. Ik gebruik het iedere week na het wassen met shampoo of conditioner. Het hoeft maar 5 minuten in te trekken dus dat is echt ideaal. Eens per maand was ik mijn haar in de avond en laat het masker de hele nacht intrekken om het in de ochtend uit te spoelen. Ik merk dat mijn haar hier nog blijer van wordt. Voorlopig zal ik dit masker dan ook zeker blijven gebruiken!

Weg met droog haar

Met het Manuka Honey & Mafura Oil haarmasker verzorg jij je droge haar intensief en al na het eerste gebruik zal je merken dat je haar gevoed, gezonder en minder droog is. Wat wil je ook met al die fijne ingrediënten en zonder alle rommel die je vaak in andere haarverzorgingsproducten ziet. Wil je dit masker ook proberen? Het is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.