fbpx

Werkt de Curly Girl methode nou echt? Mijn ervaring met deze methode

Werkt de Curly Girl methode

Eerder dit jaar ben ik begonnen met het toepassen van de Curly Girl methode. Als je niet bekend bent met deze methode kan je in het artikel wat ik eerder schreef meer lezen over deze methode voor golvend en krullend haar. Inmiddels pas ik nu zo’n 6 maanden de Curly Girl methode toe en wil ik mijn ervaring met jullie delen. Want werkt de curly girl methode voor mij of niet? Merk ik verschil en blijf ik cg methode gebruiken?

Wel of niet met shampoo wassen bij de cg-methode?

Ik heb gemerkt dat ik écht shampoo moet gebruiken. Wel een sulfaatvrije en milde shampoo. Ik gebruik nog steeds shampoo van Petal Fresh. Deze shampoo vind ik fijn en mijn haar wordt er goed schoon van. Maar toch vind ik het ook fijn om eens in de twee maanden ook een shampoo met sulfaat te gebruiken. Puur om even alles uit mijn haar te wassen.

Ik combineer het met het verven van mijn haar. Door de Curly girl methode groeit mijn haar sneller dan voorheen en breekt minder af. Hierdoor word ik ook steeds sneller grijs (helaas pindakaas). Dus nadat ik mijn haar heb geverfd doe ik een final wash. Ik was dan én de schadelijke stoffen van de verf uit mijn haar en mijn haar is dan echt weer goed schoon. Dan doe ik daarna wel een masker in mijn haar om mijn haar goed te verzorgen. Ik gebruik hiervoor de Novex My Curly Mystic Black Deep Hair Mask. Nu kan mijn haar er weer even tegenaan!

Werkt de Curly Girl methode andrelon kokosboost

Verzorgen met conditioner

De conditioner die ik meestal gebruik is Andrélon Kokosboost Conditioner. Deze conditioner gebruik ik om mijn haar mee te wassen (co-wash) of nadat ik mijn haar met Petal Fresh heb gewassen. Als het in mijn haar zit haal ik de grote klitten er met mijn vingers uit en dan borstel ik mijn haar. Dan knijp ik even de krullen erin en spoel het uit en probeer daarbij zo mijn mogelijk met mijn handen in mijn haar te zitten. Dan droog ik mijn haar met een t-shirt of microvezel handdoek.

Leave-in conditioner en drogen

Het eerste wat ik doe is als ik onder de douche vandaan kom is leave-in conditioner in mijn haar. Ik haal dan ook gelijk de handdoek van mijn hoofd zodat mijn haar nog goed nat is. Ik gebruik Novex My Curl Mystic Black Leave-in Conditioner. Dit knijp ik ik mijn haar. Daarna doe ik nog een beetje Curls Blueberry Bliss Twist N Shout Cream voor mooi gedefineerde en glanzende krullen toe. Als het vochtig weer is voeg ik ook nog wat gel toe. Ik gebruik hiervoor Eco Styler Professional Styling Gel Black Castor and Flaxseed Oil Gel. Deze gel komt in 3 uitvoeringen (klein, medium en groot), handig als je het eerst uit wilt proberen.

En dit alles dus op zeiknat haar. Dan schrunch (knijp) ik mijn krullen met mijn handen en als laatst leg ik de microvezel handdoek in mijn handen en schrunch ik daarmee. Hiermee verwijder ik het overtollig water en producten die mijn haar toch niet meer opnemen. En dan laat ik mijn haar aan de lucht drogen.

Voor de cg methode
Mijn haar voor de Curly girl methode (excuus voor de slechte kwaliteit foto. Ik maakte toen niet veel selfies van mezelf 😉)

Het resultaat na 6 maanden cg-methode

Deze techniek of methode pas ik nu zo’n 6 maanden toe en ik ben heel tevreden. Tussen de wasbeurten door spuit ik vaal alleen mijn haar nat met wat water waar ik een paar druppels lavendelolie aan toe heb gevoegd. Meer hoef ik dan niet in mijn haar te doen. Ja, op de regenachtige dagen. Dan is mijn haar droger, stugger en pluiziger. Dan heeft het wat meer voeding nodig. Op die dagen voeg ik wat leave-in conditioner toe. Hier merk ik dus zeker verschil. Voorheen moest ik iedere dag mijn haar helemaal nat maken, want als ik mijn bed uit stapte had ik een bos stro op mijn hoofd.

het resultaat na 6 maanden
Mijn haar na 6 maanden Curly Girl Methode

Werkt de Curly Girl methode nou echt?

Voor mij werkt de culry girl methode. Ik merk zeker een groot verschil. Mijn krullen zijn veel mooier gedefineerd en ik heb ook een vollere bos haar. Mijn haar breekt minder snel af en het lijkt sneller te groeien. Ik krijg vaak complimenten over mijn haar. Ik ben dus niet de enige die verschil merkt. Daarnaast is het ook zo dat ik tussen de wasbeurten door steeds minder producten nodig heb. na het wassen is het vaak een hele routine, maar dan was ik mijn haar een paar dagen niet en tijdens die paar dagen heb ik vaak genoeg aan alleen water met lavendelolie.

curly girl the handbook

Kijk wat bij jouw haar past

Werkt de Curly Girl methode voor jou? Dat kan ik je niet vertellen. De Curly Girl methode is niet heel strikt. Ja oké, je moet opletten dat je de juiste producten voor je haar gebruikt. Belangrijkste is dat de producten die je gebruikt geen sulfaten en siliconen bevat. Sommige mensen wassen nooit meer hun haar met shampoo, maar alleen met conditioner. Anderen vinden het fijn om één keer per week hun haar met een sulfaatvrije shampoo te wassen. En weer anderen doen eens in de zoveel tijd een final wash om alle build up te verwijderen.

Nieuwe producten uitproberen

Binnenkort ga ik weer eens wat nieuwe producten uitproberen. Ik gebruik nu al een tijdje dezelfde producten. Je wil niet weten hoeveel producten CG-vriendelijk zijn. Ook hele betaalbare producten. Dus binnenkort lees je hier meer over!

Heb jij krullen en pas jij ook de CG methode toe?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!