fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je raadt nooit wat ik met de as van mijn vader deed

wat ik met de as van mijn vader deed ashanger

Mijn vader heeft altijd gezegd dat hij gecremeerd wilde worden. En toen hij overleed hebben wij gedaan wat hij wilde. En omdat mijn vader een groot deel van zijn leven op zee heeft doorgebracht omdat hij zeeman was, wilde ik dat zijn as in de Indische Oceaan bij zijn geliefde eiland Mauritius werd uitgestrooid. Maar ik wilde ook een beetje as voor mezelf. Ik wist nog niet wat ik ermee wilde doen, maar ik wist dat ik we iets speciaals mee wilde doen. Je raadt nooit wat ik met de as van mijn vader deed…

Een stukje van mijn vader dichtbij me dragen

Al vrij snel na mijn vaders dood wilde ik iets blijvends met zijn as doen. Ik wilde een mooi aandenken zodat een stukje van mijn vader altijd dichtbij was. Een tattoo laten zetten met zijn as? Nee dat vond ik een raar idee. Ik wist dat er sieraden waren waarin het as werd verwerkt. Maar tien jaar geleden, waren dat eigenlijk alleen van die kokertjes waar je dan wat as in deed en aan een ketting kon hangen. Of hele lelijke ringen. Dat ging hem dus niet worden.

 

wat ik met de as van mijn vader deed

As is glas laten blazen

Maar wat dan wel? Ik begon met een zoektocht naar een mooi aandenken waarin is het as van mijn vader kon verwerken. En ik kwam uit op de as verwerken in glas. Ik liet een hele mooie waxinelichthouder in glas blazen en hierin zou ook het as van mijn vader geblazen worden. En wauw, wat is het een mooi aandenken geworden. Hij staat nu inmiddels al wat jaren boven op de kast omdat ik als de dood was dat één van mijn kinderen hem op gegrond zou laten vallen. Alleen voor speciale gelegenheden wordt ‘papa’ van de kast gehaald. Bijvoorbeeld als ik voor iemand een kaarsje brand, op zijn verjaardag en zijn sterfdag.

De sieraden nu zijn wel heel mooi

Maar ik heb nog steeds wat los as van mijn vader. En ik wilde eigenlijk een mooi aandenken voor mezelf en mijn dochters. Inmiddels hebben de assieraden en behoorlijke update gekregen. De kokertjes zijn er nog steeds, maar er zijn nu ook mooie ashangers in de vorm van een hartje, een vlinder, een schelp en nog veel meer. Mijn kinderen noemen mijn vader ‘opa Ster’ en ik heb mijn oog laten vallen op een hanger in de vorm van een ster. En ik kan daar ook ‘opa’ op laten graveren. Ik vind dat wel een heel mooi idee dat zijn mijn vader dicht bij hun hart kunnen dragen.

wat ik met de as van mijn vader deed opa sterEen dierbaar cadeau voor mijn dochters

Het is dit jaar op 11 december alweer 10 jaar geleden is dat mijn vader is overleden en op die dag wil ik mijn meiden de hanger geven. Ze mogen hem dragen, maar dit hoeft niet. De keuze is aan hen. Ze mogen hem bewaren en een mooi plekje geven. En ik trakteer mezelf dan ook op een hanger. Of het ster wordt weet ik nog niet, maar dat het een mooi en waardevol hangertje zal worden dat weet ik zeker. En misschien ga ik zelfs voor een asarmband.

Zou jij de as van een dierbare in een sieraad verwerken?

Bron foto’s in artikel: Voordelige assieraden

 

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit product zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

2 gedachten over “Je raadt nooit wat ik met de as van mijn vader deed”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!