fbpx

Mijn januari bullet journal

voorpagina januari bullet journal

Je hebt mijn bullet journal setup voor 2020 al kunnen bekijken en nu is het de hoogste tijd om je mijn bullet journal voor januari te laten zien. Januari is voor veel mensen een maand van rust en opruimen. Na de drukke decembermaand is januari altijd een maand van tot rust komen en je hoofd leeg maken. Bij veel mensen uit dit zich tot het bedenken van de doelen voor dat komende jaar, maar ook opruimen. Opruimen van je hoofd en opruimen van je huis. Je ziet en hoort ook vaak in januari dat mensen gaan ontspullen oftewel minimaliseren. En zo voelde het ook een beetje toen ik bezig was met de pagina’s van mijn bullet journal. Lees en kijk gauw verder en dan zie je hoe mijn januari bullet journal is geworden.

Het thema in januari

Het thema in januari is minimalistisch. Geen versiersels, geknutsel, stickers of tekeningen. Maar rechttoe en rechtaan. Ik heb de pagina’s eenvoudig gehouden. En ik moet eerlijk bekennen dat dit ook weleens leuk is. Dit wil overigens niet zeggen dat dit het hele jaar zo blijft. Maar dat ik toe ben aan verandering, staat vast. Ik wil mijn bullet journal naast het plannen, de to-do-lijstjes en ga zo maar door, gebruiken als dankbaarheidsjournal of dagboek. Niet meer een maandelijkse terugblik, maar wekelijks. Ik vond het namelijk zo leuk om mijn maandelijkse terugblikken van 2019 terug te lezen. Hoe dit eruitziet zie je binnenkort.

Voorpagina

Mijn voorpagina is ook heel minimalistisch. Een minikalender met daarboven ‘JANUARI’. Niks meer en niks minder.

Maandoverzicht

Het maandoverzicht is heel anders dan je van mij gewend bent. Ook weer heel rustig en minimalistisch. Ik heb vier vakken gecreëerd en op de linkerpagina noteer ik wat ik moet doen en wat ik wil doen. Op de rechterpagina noteer ik de wat ik wil lezen en wat…

De verjaardagen heb ik namelijk voorin mijn bullet journal staan. Dit heb je kunnen zien in de setup van 2020. Eén van mijn goede doelen is minder Netflix dus series hoef ik hier ook niet te noteren.

Doelen en taken

In mijn setup voor 2020 heb ik kwartaaldoelen opgeschreven. Deze heb ik weer opgedeeld in maanddoelen. Mijn doelen voor januari komen op de linkerbladzijde te staan en de taken die ik aan die doelen heb gekoppeld.

Inkomsten en uitgaven

Ik vind het altijd fijn om mijn zakelijke inkomsten op een rijtje te hebben. Zo weet ik exact wat er die maand binnenkomt. Dit jaar schrijf ik ook mijn extra uitgaven erbij. Ik heb een excel sheet waarin ik heel overzichtelijk alle in- en uitgaven bijhoud. En naast de vaste uitgaven die ik iedere maand heb, heb ik vaak ook tussendoor nog wat aankopen. Dit zijn vaak kleine bedragen, maar als ik bijvoorbeeld een cursus, workshop of training volg zijn dit hogere bedragen. Het is dan handig als ik in één oogopslag zie wat er in en uit gaat. Misschien dubbelop om het zo te doen, maar ik open mijn bujo iedere dag en het excel sheet niet.

Weektaken

Dan zijn we alweer aangekomen bij de weektaken. Hierin schrijf ik wat ik die week gedaan wil hebben. Dit zijn zowel de zakelijke taken als privétaken. Zo zie ik in één oogopslag wat ik die week allemaal gedaan wil hebben. In 2019 stond dit op dezelfde pagina als mijn weekplanning, maar dat ging ten koste van de ruimte op die pagina’s. Daarom heb ik er toch voor gekozen om dit een eigen pagina te geven zoals ik dit ook in 2018 had.

Weekplanning

De weekplanning spreekt natuurlijk voor zich. Dit is in feite mijn agenda waarin ik afspraken vermeld en waar ik mijn taken invul. Iedere zondagavond of maandagochtend noteer ik de afspraken voor die week en iedere middag als mijn werkdag erop zit, maak ik de planning met taken voor de volgende dag. Dit is voor mij een fijne manier om mijn taken af te werken en mijn doelen te behalen.

Wat heb ik voor mijn bullet journal in januari gebruikt

Mijn januari bullet journal

En heb ik teveel gezegd? Minimalistisch toch. Even het hoofd leeg en focus op mijn plannen voor het nieuwe jaar. Volgende maand kan mijn bullet journal er weer heel anders uitzien. Maar dat zie je eind januari 😉

Laat je weten wat je ervan vindt?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!