fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 Tips om de slaapkamer van je kind opgeruimd te houden

slaapkamer van je kind opgeruimd

Als je kinderen hebt heb je eigenlijk altijd wel te weinig ruimte in huis. Denk aan al het speelgoed, kleding, schoenen, muziekinstrumenten, knutselspullen en ga zo maar door. De slaapkamer van je kind is een plek die je het liefst zo rustig mogelijk houdt. De slaapkamer is namelijk een plek waar je kind tot rust komt. Maar hoe zorg je nou dat dit ook een rustige plek is zonder een hoop spullen en rommel. Vandaag geef ik je 5 tips om de slaapkamer van je kind opgeruimd te houden zodat je kind tot rust komt. En jij dus ook!

1 Kies een bed met opbergruimte

Wees kritisch in de aanschaf van een bed. Kies voor een bed met opbergruimte. Bijvoorbeeld een bed met lades eronder of een hoogslaper met een bureau en kastjes eronder. Slapen jouw kinderen net als mijn kinderen op één kamer? Dan kan een stapelbed uitkomst bieden. Kies ook hier voor een stapelbed met opbergruimte onder het onderste bed. Je kan hier namelijk heel veel speelgoed in kwijt. Klaar met spelen, hup al het speelgoed in de la. Dit zorgt ervoor dat de kamer lekker opgeruimd en rustig blijft. Heb je regelmatig een logé? Dan zou je ook voor een 3 persoons stapelbed kunnen gaan. Je hebt dan geen lege lade onder het bed, maar als je de lade opentrekt een extra bed. Ideaal.

2 Is een kledingkast echt nodig?

Het is natuurlijk praktisch om een kledingkast op de slaapkamer van je kind neer te zetten. Je hebt dan alles binnen handbereik. Maar een kledingkast neemt vaak veel ruimte in beslag. Je hebt natuurlijk kleinere kledingkasten, maar vaak kan je daar niet alles in kwijt. En een grote kledingkast neemt weer heel veel ruimte in. De kledingkast kan daarom prima in een andere ruimte staan. Heb je een kamer over of een zolder? Verhuis die kast daarnaartoe. Hiermee voorkom je trouwens ook dat je kind zich tig keer op een dag verkleed en alle kleding als een prop in de kast gooit. Sta jij ook niet meer voor Jan met de korte achternaam te strijken 😉

Heb je geen andere ruimte voor een kast, misschien is een ladekast dan een idee. Goed, je kan dan geen kleding meer ophangen, maar is dat met kinderkleding echt nodig? Je vouwt alles á la Marie Kondo stijl op en je hebt goed zicht op wat er allemaal in de kast ligt.

3 Ga voor een klein bureau

Heeft je kind een bureau nodig? Kies dan een klein bureautje. Hoe groter het bureau, hoe meer erop wordt gezet. En dat geeft alleen maar meer onrust (en stof). Kies daarom liever voor een klein bureau. En als je toch voor een wat groter bureau gaat, kies dan een bureau met lades. Zo kan je het bureau toch leeg houden door alle pennen, potloden enzovoorts in de lades op te bergen.

4 Naast praktisch ook gezellig

Naast dat je rust in de slaapkamer wilt, wil je natuurljk wel wat gezelligheid in de slaapkamer van je kind. Dit kan je heel eenvoudig doen door leuke manden te kopen en deze in de slaapkamer neer te zetten. Hier kan je dan ook weer speelgoed en andere rommeltjes in kwijt. Probeer in ieder geval zo min mogelijk speelgoed in het zicht te hebben. Heeft je kind een poppenhuis of racebaan, dan kan je deze natuurlijk in de slaapkamer laten staan. Creëer een hoekje voor dit soort grotere dingen, zodat het niet heel de kamer in beslag neemt.

5 Verhuis al het speelgoed naar een andere ruimte

Dit is iets wat wij een paar jaar geleden hebben gedaan en het bevalt prima. De meiden willen graag op één kamer slapen en hierdoor kwam er een kamer vrij. Ik verhuisde met mijn kantoor naar die kamer en de zolder is nu een speelzolder waar al het speelgoed staat. Geen speelgoed meer op de slaapkamer, alleen twee bedden, twee kleine bureaus en een ladekast. Uiteraard wat knuffels, maar verder geen speelgoed. En dat scheelt heel veel opruimen en schoonmaken. Maar het creëert vooral heel veel rust in de slaapkamer. Maar die ruimte moet je natuurlijk wel hebben. Misschien heb je wel een zolder, maar is daar geen ruimte. Ga dan eens kritisch naar de spullen kijken die er staan. Ik weet zeker dat er heel veel weg kan en je hiermee ruimte creëert.

Tips om de slaapkamer van je kind opgeruimd te houden

Er zijn echt wel wat dingen die je kan doen om de slaapkamer van je kind opgeruimd te houden. Belangrijkste is nog wel je kind leren om zijn of haar rommel op te ruimen. Maar door soms simpele aanpassingen kan je al een verschil maken. Als er minder spullen in het zicht staan zal je kind veel meer rust krijgen en het zal beter slapen. Wat ook weer in jouw voordeel werkt. En jij hebt minder af te stoffen en schoon te maken, wat ook een groot pluspunt is.

Hoe creëer jij rust in de slaapkamer van je kind?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!