fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak een leuk bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren

Fimo klei, ken je dat nog? Vroeger als kind heb ik daar veel leuke dingen meegemaakt. Zo maakte ik met mijn buurmeisje oorbellen van Fimo klei. Superleuk om te doen. Ik kreeg laatst een heel leuk pakketje vol met Fimo klei opgestuurd. Maar ging ik maken? Na een rondje op Pinterest voor wat inspiratie, wist ik het. Een leuk en uniek bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren. En dus ging ik aan de slag. En ik moet zeggen dat het eindresultaat heel leuk is geworden. Hoe je deze leuke bakjes van Fimo maakt, vertel ik je vandaag!

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Verschillende soorten en kleurtjes Fimo

Wat heb je nodig

  • Fimo klei in verschillende kleurtjes
  • Een roller (kan ook een leeg glazen potje zijn)
  • Schaaltje of kommetje dat in de oven kan
  • Mesje
  • Acrylverf in de kleur zilver of verf
  • Penseel
  • Oven

Zoals je ziet, heb je niet veel nodig.

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Wat heb je nodig?

Oven voorverwarmen en kneden en rollen

Zet de oven alvast aan op max. 130 graden zodat deze kan voorverwarmen. Ik heb de oven op 100 graden gezet. Dan begin je met het kneden van de klei. Als de klei erg hard is kan je Fimo zachtmaker met de klei vermengen. Als je klei gekneed is rol je er rolletjes van. Deze rolletjes draai je vervolgens om elkaar heen. Dan vouw je de rol dubbel en draai je nog een keer om elkaar heen en maak je een bal.

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Rollen, draaien en vouwen

In een ovenvast bakje of kommetje plaatsen

Dan rol je de bal uit tot de gewenste dikte. En pak je het kommetje erbij. Dan leg je de uitgerolde klei in het kommetje en druk je dit gelijkmatig aan. Let er op dat je geen luchtbellen hebt. Als dit wel zo is, haal je een stukje los zodat de luchtbel kan ontsnappen. En let op als je lange nagels hebt! Bij mij zie je mijn nagels in het bakje van het aandrukken 😉

Rand afsnijden of juist zo laten

Als je de gewenste grootte hebt, kan je ervoor kiezen om de rand netjes af te snijden. Maar je kan het natuurlijk ook zo laten. Het geeft dan een heel ander effect dan wanneer je een strakke lijn uitsnijdt. Het wordt dan een speelser bakje.

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
In een ovenvast kommetje, rand afsnijden en in de oven

In de oven voor 30 minuten

Dan zet je je bakje voor 30 minuten in de oven. Kijk uit met het eruit halen, want het is echt gloeiend heet! Af laten koelen en dan kan je het bakje op zijn kop houden en tik je jouw bakje los. Je bakje is nu bijna klaar, want voor de finishing touch schilder je het randje met gouden of zilveren verf. Even laten drogen en dan nog een laagje. En voilà klaar is je bakje!

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Met een gouden randje voor een finishing touch

Restjes klei ook in de oven

De stukjes Fimo die ik over had nadat ik de rand had afgesneden, heb ik gebruikt om sleutelhangers te maken. Zo maakte ik drie veren die natuurlijk ook een gouden randje kregen. En ik moet zeggen dat die ook erg leuk zijn geworden! Een beetje bohemian style.

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Leuke sleutelhangers van de restjes klei

Uniek bakje voor sieraden of andere spulletjes

Eigenlijk gemaakt om sieraden in te bewaren, maar mijn bakje komt op mijn bureau te staan en hier kan ik sleuteltjes in bewaren van bijvoorbeeld mijn archiefkast. Maar met pasen komt het bakje op de paastafel te staan en kunnen de gekookte eitjes (of chocolade eitjes) erin. Het bakje is namelijk in zulke leuke paaskleurtjes gemaakt dat het wel een plekje op de paaltafel verdient.

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Ook handig voor sleutels en klein geld

Ook leuk voor kinderen

Toen ik mijn kinderen uit school kwamen en zagen waar ik mee bezig was, wilden ze natuurlijk ook een bakje maken. Zo gezegd en zo gedaan. En ik moet zeggen dat de bakjes van de meiden superleuk zijn geworden. Er was alleen wat hulp nodig met het afsnijden van de randen en het in en uit de oven halen, maar verder hebben ze alles zelf gedaan. Een leuke activiteit om bijvoorbeeld met Pasen te doen. Of op een regenachtige zondag (die zijn er toch genoeg haha).

bakje van Fimo klei waarin je sieraden kunt bewaren
Creaties van de kinderen

Wat ga ik nog meer maken?

Ik heb nog genoeg klei over dus even bedenken wat ik daarmee ga maken. Ik kreeg ook nog witte Fimo klei die in de magnetron of aan de lucht uithard. Ook hier kan je leuke dingen mee maken. Kijk maar eens op Pinterest voor meer inspiratie. Ik zag daar leuke cactusjes voorbij komen en nog veel meer ideeën voor sleutelhangers.

Fimo is te koop bij de meeste hobbywinkels maar bijvoorbeeld ook bij Bol.com.

Wat vinden jullie van deze DIY? En hoe zijn onze bakjes geworden? Gaan jullie zelf ook aan de slag met Fimo?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!