Mijn bullet journal setup voor april

En toen was maart alweer bijna voorbij. Een natte en koude maart kan ik wel zeggen. In februari hoopte ik nog op een zonnige maart, maar helaas. Oke, een paar dagen mooi weer maar het was vooral regen en grijs. Een goede reden om mijn bullet journal setup voor april lekker vrolijk en kleurrijk te maken. En dat heb ik dus gedaan. Buiten geen zon, dus dan maar zon in mijn bullet journal! Zon in een nieuw en vers bullet journal, want mijn ‘oude’ bullet journal was vol en mocht ik weer een nieuw notitieboek kopen. En deze maand gaan er wat dingen veranderen in mijn bullet journal.

Ander formaat bullet journal

Zoals je weet ben ik van een Leuchtturm1917 in A5 formaat naar een Leuchtturm1917 in B5 formaat gegaan. Maar ik merkte dat ook dat formaat eigenlijk nog te klein was. Dit komt omdat ik mijn bullet journal zowel privé als zakelijk gebruik. En wat ik in de kleinere formaten echt miste was de ruimte om een goede planning te maken. Ik weet dat een planner en een bullet journal twee verschillende dingen zijn, maar een bullet journal is een boekje wat je zelf invult. Dus waarom geen planner toevoegen? En dat heb ik gedaan. Gewoon om te proberen of dit beter voor me werkt.

bullet journal setup voor april

Thema Pasen

Ik heb voor april voor het thema Pasen gekozen. Ik vond het wel toepasselijk aangezien de maand begint met Pasen. Dus vrolijke kleurtjes, paaseitjes en kuikentjes. Het zit er allemaal in! Het is een bonte kleurenverzameling geworden. Je weet dat ik normaal gesproken van een rustig thema hou, maar ik ben dat sombere weer zo zat! En als ik nu mijn nieuwe bullet journal opensla word ik gelijk vrolijk. Doel bereikt dus! Op de eerste pagina van deze nieuwe maand heb ik allemaal vrolijke paaseieren getekend en in verschillende kleurtjes ingekleurd. Wat ik zei; het is een bonte kleurenverzameling geworden 😉

bullet journal setup voor april

 

Maandoverzicht

Het voordeel van zo’n groot notitieboek is dat ik zoveel meer ruimte voor alles heb. Zo ook voor mijn maandoverzicht. In het maandoverzicht noteer ik altijd de afspraken die ik die maand heb, maar ook de vooruit geschreven artikelen voor mijn blog plan ik hier in. Het is echt heel fijn dat ik daar nu meer ruimte voor heb. Ik heb eigenlijk verder niet veel veranderd ten opzichte van maart. Alleen de tulpen vervangen door een schattige kuikentje.

bullet journal setup voor april

 

Doelen, to do en dankbaar

Doordat ik nu zo’n groot bullet journal heb is er meer ruimte voor mijn ‘Doelen’ en ‘To Do’ lijst voor april. Ik heb deze op één pagina genoteerd en een splitsing gemaakt tussen privé en zakelijk. Zo is het voor mij overzichtelijker en overzicht geeft mij meer rust. Ik heb ‘Dankbaar’ weer een eigen pagina gegeven. Ik kwam in maart namelijk ruimte te kort voor alles waar ik dankbaar voor ben. Deze maand gaat dit goed komen want een hele pagina moet genoeg zijn.

bullet journal setup voor april

 

Blogideeën, uploadschema en inkomsten & uitgaven

Twee zakelijke pagina’s die verder niet veranderd zijn. Ik gebruik deze pagina’s dagelijks dus die zullen ook niet zo snel uit mijn bullet journal verdwijnen.

bullet journal setup voor april

Habit tracker

Deze pagina had ik al maar paste niet op één pagina en nu wel. Ideaal! Ik kan op deze pagina het stukje ‘Afvallen’ en ‘Gewoontes’ kwijt, maar hier kan ik ook bijhouden hoe het met mijn humeur zit. Hier moest ik trouwens wel lachen want het was de bedoeling dat het allemaal paaseitjes zouden zijn, maar ik zie er eigenlijk meer aardappels in. Ach, als ze straks allemaal ingekleurd zijn dan zijn het wel vrolijk gekleurde eitjes.

bullet journal setup voor april

Weekoverzicht

En dan zijn we alweer bij het weekoverzicht beland. Ik was helaas iets te snel met gummen dus heb nu lelijke vlekken gecreëerd. Volgende week in de herkansing en dan een vlekvrije pagina maken. In het weekoverzicht heb ik ook wat dingen aangepast. Ik heb dit in de laatste twee weken van april toegevoegd en het werkt voor mij. Ik noteer hier mijn doelen voor die week; drie privé doelen of persoonlijke doelen en drie zakelijke doelen. Daarnaast noteer ik hier alles wat ik die week gedaan wil hebben. Dit verdeel ik dan over de dagen in de week, met de bedoeling om dit over de week te verdelen. En ik heb iets toegevoegd wat ik echt nodig heb nu ik het steeds drukker krijg, namelijk een blok met: ‘NIET VERGETEN!!!’. Ik kan je zeggen dat het heel fijn is om wat je niet mag vergeten op één plek te noteren 😉

bullet journal setup voor april

Weekplanning

Dit is de grootste verandering. Ik heb hier een soort van planner van gemaakt. Het bovenste gedeelte heb ik ruimte om de dag goed in te plannen. Dus echt tijd reserveren voor een bepaalde taak en afspraken. Onderin noteer ik dan wat ik allemaal te doen heb die dag en dat verdeel ik over de uren dat ik beschikbaar ben. Dit zal mij veel rust geven en overzicht geven gedurende de dag en week. Ik laat je volgende maand weten hoe het bevalt!

Mijn bullet journal setup voor april

Deze maand zijn er wel wat dingen veranderd in mijn bullet journal. Er zijn wat dingen uit en ik heb dingen aangepast. Ik heb deze maand één quote toegevoegd. Met al die kleurtjes is mijn bullet journal wel druk genoeg. Ik zal ongetwijfeld tussendoor nog wel een motiverende quote toevoegen. Ik ben heel benieuwd of een groter bullet journal en de weekplanning bij mij passen. Of het werkt voor mij. Dat weten we over een maand…

Wat is jouw thema voor april?

bullet journal setup voor april

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

 

2 REACTIES

  1. Hier ook nog even een berichtje. Wat ik me erg afvraag, lukt het je om alle doelen/ideeën ook echt uit te voeren in de maand? En waar laat je nieuwe ideeën? Ik had voorheen (2013-2016 ongeveer) altijd een A4-vel per maand, met todo-dingen gesorteerd in categorieen (admin, thuis, foto’s, schrijven e.d. – en op mijn werk had ik een outlook-takenlijst) . Daarvan schreef ik steeds dingen opnieuw weer op op de volgende maand. Toen heb ik een tijdje Google Keep gebruikt, maar dat werd te onoverzichtelijk en ik durfde dat in het najaar niet eens meer te openen om alleen de boodschappen op te zoeken.. Toen zat ik overigens ook het diepste in de burn-out. Dus sinds begin dit jaar weer terug naar de A4 per maand, maar dan met andersoortige categorieën. ‘To do’ met echte regeldingen op bovenste helft en ‘To ME’ de dingen echt voor mij. Want ME-time heeft helaas de voorbije jaren onvoldoende de ruimte gehad. Maar ik merk nog steeds dat ik een boel dingen niet gedaan/geregeld heb aan het eind van de maand. Dus lang verhaal kort, hoe ga jij daar mee om?
    (overigens gaat het fimo-bakje erop in april, zo leuk!)

    • Hi Marieke, het lukt me iedere dag en iedere maand om alles te doen. Soms schuif ik iets op. Ik ben gelukkig flexibel haha. Ik vind het fijn om inderdaad per maand hoofddoelen te hebben en die splits ik dan op. En vanuit die doelen maak ik mijn to do lijst. Je hebt natuurlijk altijd lange termijn en korte termijn doelen, dus het komt tot nu toe altijd goed. En doordat ik meerdere pagina’s heb, geeft dat rust in mijn hoofd. Als ik alles op één A4 zou noteren dan is het teveel en overweldigt me dat. En nu ik een andere indeling met planner heb gemaakt hoop ik dat het nog meer rust in mijn hoofd geeft 😉 En ik wil alles op 1 plek. Ik werk natuurlijk voor mezelf dus mijn werk en privé lopen vaak door elkaar heen. Toen ik nog een werkgever had, had ik genoeg aan een agenda en een klein to do lijstje voor thuis. Nu is dat dus anders. Enige lijst die ik niet in mijn bullet journal heb staan is het boodschappenlijstje. Daar hebben mijn vriend en ik een app voor. Zo kunnen we allebei producten toevoegen en wordt er nooit wat vergeten haha en we hebben een digitale agenda voor het hele gezin. Daar noteer ik mijn zakelijke afspraken en etentjes met vriendinnen in, maar dat is puur zodat mijn vriend weet wanneer ik niet thuis ben 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.