fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is het Banana Hair Food masker nu echt zo’n wondermiddel

Banana Hair Food

Ik hoor en lees altijd hele positieve dingen over Garnier Fructis Banana Hair Food. Een 3-in-1 haarmasker zonder siliconen. Dus CG-proof oftewel Girly Girl-proof. Het enige vervelende is dat het masker niet overal in Nederland te krijgen is. Dus toen ik onlangs in Duitsland bij de DM drogist was heb ik natuurlijk een pot aangeschaft. Maar is het echt zo’n wondermiddel en het ideale product voor het verzorgen van je haar en nog belangrijker; worden je krullen er blij van?

Banana Hair Food

Banana Hair Food is geschikt voor droog en beschadigd haar. Het voedt je haar en maakt het soepel en zacht. Het bestaat voor 98& uit natuurlijke producten. Er zitten geen siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen in en het masker is 100% vegan. De pot is gemaakt van Polyethyleentereftalaat (PET) en daardoor volledig recyclebaar. Hierdoor is het een perfect product om aan je Curly Girl routine toe te voegen.

Een 3-in-1 haarmasker voor droog haar

Banana Hair Food kan je op drie manieren gebruiken:

  1. Conditioner: Ik gebruik het als een co-wash en was dus mijn haar ermee. Maar het is eigenlijk een conditioner die je na het wassen met een cg-vriendelijke shampoo (zonder sulfaten).
  2. Haarmasker: Je kunt het gebruiken als een intensief masker na het wassen van je haar. Op de pot staat dat je het 3 minuten in moet laten trekken. Ik adviseer om het minimaak 30 minuten in te laten trekken.
  3. Leave-in conditioner: Na het wassen en verzorgen van je haar kan je de Banana Hair Food als leave-in conditioner gebruiken. Daarna nog wat gel of mousse in je haar en je bent ready to go!

Wat ik vooral heel fijn vind aan de Banana Hair Food is dat je het voor meerdere toepassingen kan gebruiken. Je hebt nog maar één pot van deze haarmasker nodig en wat gel of mousse en een shampoo. Het scheelt in ieder geval heel veel in kosten.

Mijn ervaring met Banana Hair Food

Ik ben natuurlijk gelijk met het haarmasker aan de slag gegaan. En ik ben fan! Ten eerste de geur; ik eet niet graag bananen, maar ik vind het haarmasker heerlijk ruiken. Hij is wel wat sterk van geur, maar het is niet zo dat je na het opbrengen als een wandelende banaan door het leven gaat. Ik gebruik het als wekelijkse co-wash en conditioner. Na het wassen met shampoo gebruik het als haarmasker. Ik gebruik de Banana Hair Food niet als leave-in conditioner omdat het mijn haar vettig maakt. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het pas één keer als leave-in heb gebruikt. Misschien dat ik het nog een keer moet proberen en dan misschien iets minder in mijn haar doen. Bij een nieuw product is het altijd even vogelen hoeveel je precies nodig hebt.

Waar te koop

In Nederland is het helaas niet overal verkrijgbaar. En als het wel te krijgen is betaal je best veel voor een pot van 390ml. tenminste als je het vergelijkt met de prijzen van DM drogist in Duitsland. Als je op de webstie van Garnier Nederland kijkt zie je het product ook terug. Ik heb daarom een mail gestuurd en wacht nog op een reactie. In de tussentijd heb ik twee webshops gevonden die het voor een redelijke prijs verkopen. Dit zijn DMdrogist.nl en Notino.

Ken jij Garnier Fructis Banana Hair Food al?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!