fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Breng op een eenvoudige manier kleur en gezelligheid in de kinderkamer

kleur en gezelligheid in de kinderkamer

Een tijdje geleden hebben we de slaapkamer van de meiden aangepakt. De hoogslaper van Marley en het peuterbed van Jenna maakte plaats twee lage eenpersoonsbedden. Ook kregen ze allebei een eigen bureau en moest er een kast komen voor de kleding van de meiden. De basis was er. Maar dan moet het nog een beetje gezellig worden. Vandaag laat ik je zien hoe je op een eenvoudige manier kleur en gezelligheid in de kinderkamer creëert.

Een rustige slaapkamer

Ik koos voor een witte en lichte basis. De vloer zat er al in en is lichtgrijs. En alle muren zijn wit. Daarnaast zijn de bedden, bureaus, bureaustoelen en kast ook wit. Erg steriel en niet heel gezellig. Ik heb hier voor gekozen omdat de meiden dan de vrijheid hebben om iedere kleur die ze leuk vinden in hun kamer te brengen. Gelukkig zijn we de roze-fase gepasseerd. Nu vinden ze blauw en groen mooi. Maar dat kan over een half jaar natuurlijk weer anders zijn. Door leuke accessoires toe te voegen breng je alsnog kleur en gezelligheid in de kinderkamer.

vrolijke letters op de muur

Gekleurde leeslampjes

De meiden hadden voor hun kamer maar één grote wens. Ze wilden namelijk allebei een leeslampje boven hun bed. En dat heb ik voor ze geregeld. Ik kocht bij IKEA leuke groen-blauwe lampjes. Zo kunnen ze in bed nog even lezen voordat ze gaan slapen. Je hebt tegenwoordig hele leuke bed- of leeslampjes in allerlei leuke kleuren. En je monteert ze makkelijk aan de wand.

Illustraties aan de wand

Van die witte wanden zijn natuurlijk heel saai. De meiden hebben allebei een geboortegel en die hangt boven hun bed. Maar ik miste nog iets aan de achterwand. Ik kreeg heel toevallig een mailtje of ik interesse had in een wereldkaart op canvas. In eerste instantie dacht ik van niet, maar dacht dat het wel heel leuk zou zijn voor op de slaapkamer van de meiden. Ze zijn altijd geïnteresseerd in de wereld en alle landen die er zijn. Dus ging ik op zoek naar een leuke wereldkaart. De keuze aan wereld kaarten is enorm, maar ik vond een leuke voor de meiden. Het leuke is dat ze nu bijna iedere dag op de kaart kijken en allerlei vragen stellen. Waar zijn ze al geweest en waar gaan we nog naartoe? Zo leuk! Ik heb hier ook een leuke tuinposter gezien, maar dat komt later 😉 Ik ben zelf ook nog illustraties aan het maken die ook een plekje krijgen aan een wand in de slaapkamer. Maar die zijn dus nog in de maak.

Breng op een eenvoudige manier kleur en gezelligheid in de kinderkamer

Plantjes

Ik hou van planten. Planten brengen altijd gezelligheid in huis en planten zuiveren ook nog eens de lucht. De meiden hebben daarom ook een paar schattige plantjes op hun kamer staan. De meeste plantjes staan op de ladekast waar hun kleding in zit. Als je nou net als ik niet echt groene vingers hebt ga dan voor die schattige cactusjes. Als je die vergeet water te geven is er niks aan de hand. Ideaal! Bij de meiden heb ik een combinatie van verschillende plantjes. Zo hebben ze een pannenkoekplantje omdat ik die gewoon heel erg leuk vindt, cactusjes en een paar Kalanchoëplantjes.

Beddengoed

Ook met beddengoed kan je sfeer creëren. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen nieuw beddengoed heb gekocht, omdat het beddengoed wat ik voor de meiden had nog goed is. Maar ik ben wel al aan het rondkijken naar beddengoed in de kleuren blauw en groen. Je zou het bed nog kunnen opleuken met gekleurde sierkussentjes. Ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen omdat Marley allergisch is voor huisstofmijt. En als deze beestjes ergens van houden is het wel kussens.

kleur en gezelligheid in de kinderkamer

Breng op een eenvoudige manier kleur en gezelligheid in de kinderkamer

Omdat ik de slaapkamer zo leeg mogelijk wil houden in verband met Marley haar huisstofmijtallergie is het lastig om het dan heel gezellig te krijgen. Want vaak heb je toch accessoires nog om die gezelligheid te brengen. Maar hoe minder spullen, hoe minder stof. Als het speelgoed staat ook om die reden op zolder. En toch heb ik nu met minimaal aan accessoires toch gezelligheid in de kamer gebracht. Een rustige kamer waar slapen het belangrijkst is.

Hoe heb jij gezelligheid in de kamer van jouw kind gecreëerd?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!