fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn bullet journal in maart

bullet journal in maart

Maart roert met zijn staart, maar ik blijf positief en ga voor mooi weer in maart. Dat zie je ook terug komen in de setup van mijn bullet journal in maart. Ik ga voor tulpen en geel. Want als je mij ook op Instgram volgt heb je vast gezien dat ik tulpen aan het schilderen was. Deze tulpen komen terug in mijn bullet journal in maart. 

Terugblik februari

Mijn bullet journal begint met een terugblik naar februari. Wat waren belangrijke momenten voor mij? Waar ben ik dankbaar voor? Het is heel goed om stil te staan bij alles wat wel goed gaat en wat je wel hebt en hier dankbaar voor te zijn. Natuurlijk zijn er ook mindere dingen en hier mag je zeker ook bij stil staan, maar ik kies voor positiviteit. Deze pagina is in het thema van februari. Dus met roze en bruin.

bullet journal maart

Thema in maart

In maart ga ik voor een vrolijk thema. Doordat het zonnetje nu al veel meer schijnt zit ik vol energie en dat wil ik vast houden. Je ziet buiten overal al bloemen ontwaken en in de winkel kun je weer allerlei verschillende tulpen vinden. Ik trakteer mezelf iedere week op twee bossen tulpen. En daarom vind ik het leuk om dit terug te laten komen in dit thema. De tulpen die ik had geschilderd heb ik in photoshop iets aangepast en in verschillende formaten uitgeprint. Zo kan ik ze op meerdere pagina’s gebruiken. De kleur voor maart is geel. En dit naast bruin en zwart. Zo is er toch wat kleur, maar niet te druk.

voorpagina bulletjournal in maart

Voorpagina maart

Op de eerste pagina van maart heb ik natuurlijk mijn tulpjes gebruikt. En ik heb een tekstje of gedichtje over de lente geschreven. Op 20 maart begint immers de lente. Verder heb ik deze pagina rustig gehouden.

maandoverzicht

Maandoverzicht

In februari had ik een anderen indeling. Maar ik merk toch dat ik het fijn vind als de maand begint met een maandoverzicht. Een handig overzicht waarin je in één oogopslag ziet wat er allemaal staat te gebeuren. Ook dit maandoverzicht is in de kleuren geel, zwart en bruin.

In dit overzicht heb ik weer een kleine maandkalender verwerkt. Maar ook de verjaardagen in maart, afspraken die ik al heb staan, series die ik wil kijken, boeken die ik wil lezen en dingen die ik niet mag vergeten.

Doelen en taken

In februari heb ik niet alle doelen die ik had opgesteld gehaald, maar een groot deel wel. De doelen die ik niet heb gehaald komen deze maand weer op mijn lijst en ik voeg wat nieuwe doelen toe. Aan de hand van die doelen stel ik taken op; wat moet ik doen om die doelen te halen? En deze verwerk ik straks in mijn weekplanning. Ook hier zie je het thema weer terug komen.

weekschema

Weekschema

In het weekschema heb ik alles genoteerd wat iedere week weer terugkomt. Ik werk sinds kort met vaste dagen. Dit betekent dat ik bijvoorbeeld iedere maandag en donderdag schrijf, op dinsdag vooral met social media bezig ben en op woensdag vooral met creatieve dingen zoals mijn bullet journal of ja met aquarel in de weer. Door deze vaste dagen ben ik veel productiever dan wanneer ik iedere dag van alles doe. En door dit weekschema vergeet ik bepaalde dingen niet te doen (bijvoorbeeld een link van de blog in mijn Instagram biografie plaatsen).

Terugblik vorige week

De nieuwe week begint met een terugblik naar de vorige week. Het is een terugblik naar wat voor mij die week belangrijk was en ik laat hier ook altijd terugkomen waar ik dankbaar voor ben.

weekplanning

Weekoverzicht

In het weekoverzicht zijn deze maand wat dingen anders. In de blog over het weekmenu zag je dat ik een kleine printable voor je had gemaakt. En natuurlijk gebruik ik die zelf ook. Maar ik heb nog iets gemaakt. Een huishoudschema. Zo hou ik overzicht welke huishoudelijke taken ik gedaan heb en wat er nog gedaan moet worden. Heel handig kan ik je vertellen. Deze plak ik ook in mijn weekoverzicht en zo kan ik afvinken wat ik gedaan heb.

agenda

Weekplanning

En dan zijn we alweer beland bij mijn weekplanning. Hier noteer ik alle afspraken en taken per dag. Vorige maand had ik de indeling aangepast; links de afspraken en rechts alle taken. En dit werkt echt heel goed voor mij.

Wat heb ik voor mijn bullet journal in maart gebruikt

win een hieroglyps bullet journal

Mijn bullet journal in maart

Ik kan er weer tegenaan. Lekker lijstje maken en vooral afvinken en mijn ei kwijt. Ik blijf het heerlijk vinden dat ik nog maar één boekje heb waar ik alles in kan doen. En niet alleen om te plannen en dat soort dingen, maar het is ook een soort dagboekje en ik kan er lekker creatief in zijn. Ik zou echt niet meer zonder mijn bullet journal kunnen. En ik ben weer helemaal happy met de opzet van deze maand.

Wat vind jij van deze bullet journal setup?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!