fbpx

KINDERBOEK | De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie

De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie

Het Van Gogh Museum en Uitgeverij Rubinstein hebben op 21 september 2022 De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie gelanceerd. Een rijk geïllustreerd kinderboek waarin je Vincent van Gogh met behulp van kleurrijke illustratie, historische foto’s, brieven, gedetailleerde kaarten en topografisch materiaal, volgt langs alle plekken waar hij woonde en werkte. Je kind leert zo op een speelse en begrijpelijke manier hoe hij de wereld om zich heen als onderwerp voor zijn tekeningen gebruikte.

Over de auteurs

De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie is geschreven door Nienke Denekamp en René van Blerk en geïlustreerd door Geert Gratama.

Nienke Denekamp is journalist en auteur. Ze schrijft voor zowel kinderen als volwassenen. Samen met René van Blerk schreef ze ook De Grote Van Gogh Atlas (die voor volwassenen dus).

René van Blerk is senior educator bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hij is van oorsprong kunsthistoricus en werkte als leerkracht in het basisonderwijs.

Geert Gratama studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Tegenwoordig werkt hij als illustrator en grafisch ontwerper voor uitgeverijen, theatergezelschappen, overheden, instellingen en bedrijven.

Kom alles over Vincent van Gogh te weten met De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie.

Vincent van Gogh reisde door heel Europa, met de boot en vooral met de trein. Hij hield contact met zijn familie door heel veel brieven te schrijven. In De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie wordt Vincent gevolgd langs alle plekken waar hij woonde.

De atlas laat op een speelse en begrijpelijke manier zien hoe Vincent als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. Het rijk geïllustreerde boek is gericht op kinderen vanaf 9 jaar en een bewerking van de volwassen editie van De Grote Van Gogh Atlas, die inmiddels in zeven talen vertaald is.

Achterkant boek

VINCENT VAN GOGH is de beroemdste kunstenaar van Nederland. Je hebt vast wel eens een schilderij van hem gezien. Vincent reisde door verschillende landen in Europa. Lopend, met de boot, en vooral met de trein. En overal waar hij was schreef hij brieven, want zo hield hij contact met zijn familie.

Vincent gebruikte de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen. En die wereld zag er in zijn tijd heel anders uit dan nu. Reis mee met Vincent langs alle plekken waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Wat wij van De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie vinden

Als je dit boek oppakt, weet je direct dat je iets bijzonders in handen hebt. Het is leuk om meer over Vincent Van Gogh te lezen en leren. Ik kan me herinneren dat ik vroeger op de middelbare school een en ander over Vincent van Gogh heb geleerd. Maar na 30 jaar is er behoorlijk wat weggezakt in die grijze massa van mij. Ik vond het daarom heel interessant om te lezen waar hij geboren en opgegroeid is. Ook is het heel leuk om te schetjes te zien die hij als kind maakte. Maar je leest en ziet ook van alles uit zijn tijd in Engeland en Parijs. Maar wat vooral heel leuk is, is om te zien hoe hij aan inspiratie kwam en hoe hij dit vertaalde in zijn tekeningen en schilderijen.

Dit boek heeft een mooie plek in de boekenkast gekregen en zal regelmatig ingekeken worden. Nu misschien vooral nog door mij, maar ik weet zeker dat mijn meiden hier in de toekomst veel aan zullen hebben als ze een werkstuk of een spreekbeurt/presentatie in elkaar moeten zetten. Ook leuk om in te kijken voordat we een bezoek brengen aan het Van Gogh Museum waar ik binnenkort een keer met de meiden naartoe wil. Want zoals je weet als je mijn blogs vaker leest, zijn we gek op musea.

Mijn meiden zijn niet echt boekenlezers, maar dit boek hebben ze toch echt wel veel aandacht gegeven. Het is ook niet echt een boek wat je in één ruk uitleest, maar wat je beetje bij beetje leest. En dat doen mijn meiden. Soms wordt niet alles gelezen, maar worden wel de mooie illustraties bekeken. En zo pikken ze er toch weer wat uit op. Ze vinden het in ieder geval wel een heel mooi en interessant boek.

Boekinformatie

Titel: De Grote Vincent Van Gogh Atlas Junioreditie
Auteur: Nienke Denekamp en René van Blerk
Illustrator: Geert Gratama
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Taal: Nederlands 
Categorie: Kinderboek
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: 21 september 2022
Druk: 1
EAN: 9789047629917
Prijs: €19,99

Dit mooie boek is te koop in de museumwinkel en de webshop van het Van Gogh Museum, bij verschillende boekhandels en online bij Bol.com.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!