fbpx
Search
Close this search box.

De krullenkapper voor écht mooie krullen

krullenkapper

Jarenlang ging ik naar de kapper en liet ik mijn haar in laagjes knippen. Het zat altijd wel oké, maar helemaal tevreden was ik nooit. Toen ik me ging verdiepen in de curly girl methode kwam ik erachter dat je krullen beter niet nat kan knippen. Vanaf dat moment ben ik niet meer naar de kapper geweest en knipte ik mijn haar zelf. En nu na al die jaren heb ik de stap gezet om naar een krullenkapper te gaan. Ik ging naar Curly Girl in Delft voor een Curly Cut. In deze blog vertel ik je hoe dat was en laat ik je het resultaat zien.

Waarom een krullenkapper

Een krullenkapper gebruikt een andere kniptechniek dan een reguliere kapper. Het grootste verschil is dat de krullenkapper je haar knipt terwijl het droog is. Al eerst wordt je haar gewassen en krijg je een verzorgend en hydraterend masker in je haar. Krullend haar is wat sneller droog en daarom moet het goed gehydrateerd worden. Daarom moet het masker zo’n 20 tot 30 minuten intrekken. Dit gebeurt onder een stoom- of droogkap. Je krijgt hiervoor eerst een plastic kap om je haar. Hierdoor kan het masker goed in je haar trekken. Als je haar uitgespoeld is, krijg je verzorging in de vorm van een leave-in conditioner in je haar en wat versteviging, zoals gel of mousse.

De krullenkapper voor écht mooie krullen

Vervolgens wordt je haar met een diffuser droog geföhnd en wordt de stoel in ligstand gezet. Je ligt dus als je haar geknipt wordt. Op deze manier ziet de krullenkapper goed hoe je krullen vallen en hoe je krullen geknipt moeten worden. Tenslotte word je overeind gezet en knipt de krullenkapper je krullen aan de voorkant en zijkanten. Deze kniptechniek (op droog haar en terwijl je ligt) zorgt ervoor dat er niet teveel wordt geknipt, je haar mooi in model valt en het volume optimaal is.

Curly Cut voor mooie krullen

Ik ging naar Curly Girl in Delft voor een Curly Cut bij Sheray. Een kundige jongedame met prachtige krullen. Ze weet waar ze het over heeft en omdat ze zelf krullen heeft die er prachtige uitzien geeft dat nog meer vertrouwen dat het goed komt. Bij iedere handeling tijdens de behandeling vertelt ze wat ze doet en waarom ze dat doet. Je kan bij haar terecht voor al je vragen over het verzorgen van je krullen. En ze geeft je tips over hoe je je krullen mooi en gezond houdt. Ik kan oprecht zeggen dat ik blij ben dat ik mijn krullen bij een krullenkapper heb laten knippen en dat ik voortaan altijd naar een krullenkapper zal gaan. Ik ben om!

Voor en na

Op onderstaande foto zie je links hoe mijn haar er voor de knipbeurt uitzag en recht zie je het eindresultaat.

krullenkapper-voor-en-na-achterkant

Op onderstaande foto’s zie je links mijn haar vlak voor het geknipt werd en rechts een uurtje nadat het geknipt was met de haarproducten van de kapper.

Op deze foto heb ik mijn eigen haarproducten gebruikt; leave-in conditioner van TJK, krullencreme en gel van Bouclème.

De krullenkapper voor écht mooie krullen

Iedereen met krullen naar de krullenkapper

Ik raad iedereen met krullen aan om naar een krullenkapper te gaan. Of in ieder geval je krullen te laten knippen van iemand die verstand heeft van krullen en het droog knipt. Iedereen heeft namelijk andere krullen. De één heeft grove krullen, de ander hele fijne krulletjes en dan alles er tussenin. Door het droog te knippen pas je het model aan naar de krul en valt je krul mooi. Je haar heeft veel meer volume en een bad hairday is dan echt verleden tijd.

Wil je een afspraak bij één van de krullenexperts van Take C’hair? Je kan hiervoor terecht in de salon in Delft of Rotterdam. Een afspraak maken doe je makkelijk via Curly Girl.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!