fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een eco-friendly zonnebril beschermt je ogen én het milieu

eco-friendly zonnebril

Het zonnetje komt er weer aan en dat betekent dat we meer buiten zijn en van dat lekkere zonnetje gaan genieten. Ik wil in ieder geval! En dat je je huid in de zon moet beschermen is niks nieuws. Maar hoe zit dat met je ogen? Die bescherm je natuurlijk met een zonnebril. Er zijn tegenwoordig zoveel zonnebrillen. Maar geeft jouw zonnebril wel de juiste bescherming tegen UV-stralen? Een zonnebril is natuurlijk ook gewoon een mode-accessoire en veel mensen hebben meer dan één zonnebril. Maar zijn al die zonnebrillen wel duurzaam? Dus niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor het milieu? Ik heb sinds kort een eco-friendly zonnebril en in deze blog vertel ik je er alles over.

Waar let je op bij de aanschaf van een zonnebril

Waar je als eerst op let is natuurlijk of je de zonnebril mooi vindt. Logisch. Want hé, je wil natuurlijk niet voor gek lopen! Daarnaast moet de bril ook tegen een stootje kunnen. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de zonnebril je ogen goed beschermt.

Er zijn drie soorten ultraviolette (UV) straling; UVA, UVB en UVC. Door je ogen aan deze UV-stralen bloot te stellen verhoog je het risico op het ontwikkelen van verschillende oogziekten. Staar is één van de bekendste oogziekten. Maar er zijn nog veel meer oogziekten die door UV-straling ontstaan. Belangrijk dus om je ogen hiertegen te beschermen! Let bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril op de hoeveelheid zonkracht hij aan kan. Hier zijn namelijk ook verschillen in te vinden!

De erkende merken doen het goed!

Originele zonnebrillen van erkende merken blokkeren vaak tot 99% van de UVA-stralen en UVB-stralen. Deze zonnebrillen bieden dus zeker genoeg bescherming. Let hierop als je een nieuwe zonnebril koopt. Waar je ook op moet letten is het materiaal waarvan de bril gemaakt is. Wil je bijdragen aan de behoud van het milieu en hiermee een gezondere toekomst voor onze kinderen, dan is een eco-friendly zonnebril de beste keuze!

Waarom een eco-friendly zonnebril

We weten allemaal dat plastic niet goed is voor het milieu. 91% van het plastic wordt namelijk niet gerecyled en het duurt zo’n 400 jaar voordat plastic afbreekt. Niet gek dus dat steeds meer merken kiezen voor milieuvriendelijke zonnebrillen. Milieuvriendelijke zonnebrillen van duurzame materialen zoals hout, kurk, of biologisch afbreekbaar plastic. En ja, die brillen zijn ook zeker modieus!

Een eco-friendly zonnebril beschermt je ogen én het milieu

Bio-Based zonnebrillen

Ik mocht bij Lentiamo een milieuvriendelijke en trendy zonnebril uitkiezen. Ik ging voor de KUBU AMBER CARBON van Meller. De bril kwam in een mooi doosje inclusief koker, reinigingsdoekje en bijsluiter. De Meller’s Bio-based zonnebrillen zijn gemaakt van 45% natuurlijke materialen, die het verbruik van fossiele materialen en de CO2-uitstoot enorm verminderen. Wat Bio-based inhoud? Voor bio-based brillen worden minder milieubelastende materialen (zoals plastic) gebruikt. Ze worden vervangen door duurzame, natuurlijke of gerecyclede alternatieven. Dus ze zijn niet alleen stevig, mooi en trendy, ze zijn veel minder belastend voor het milieu!

Mijn milieuvriendelijke en trendy zonnebril

Toen ik de bril online zag was ik verliefd en in het echt is hij nog leuker! De pasvorm is perfect. Ik heb vaak dat brillen scheef staan als ik ze opzet en dat is nu niet het geval. Mijn ogen worden bedekt door de glazen en hiermee zijn hiermee beschermt tegen alle schadelijke UV-stralen. De zonnebril heeft polariserende glazen, wat ik heel fijn vind omdat dit zorgt dat ik geen last heb van de felle zon in de auto of de schittering van de zon op het water. Helaas is er nog niet heel veel zon geweest en heb ik mijn nieuwe zonnebril nog niet veel op kunnen hebben. Ik wacht daarom met smart op de heerlijke warme zon, zodat ik van het zonnetje kan genieten zonder mijn ogen schade aan te doen!

Heb jij al een eco-friendly zonnebril?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!