fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gelukkig zijn is een keuze. Ook voor jou.

Gelukkig zijn is een keuze

En nu denk je misschien dat het onzin is, maar ik ga je met deze blog het tegendeel bewijzen. Waarom? Omdat ik teveel mensen zie die geluk van externe factoren af laten hangen. Ze kiezen ervoor om het daarvan af te laten hangen. Maar gelukkig zijn is een keuze. Iedere dag als jij wakker wordt, heb je weer de keuze; ga je voor een gelukkig leven of blijf je het leven leiden wat zo-zo is?

Ben jij gelukkig?

Zeg eens eerlijk, ben jij gelukkig? Voel jij je iedere dag een gelukkig mens en ben je blij met het leven dat je leidt? Of ben je wel oke, maar zou het wel een stuk beter kunnen? Geloof je mij als ik zeg dat jij je iedere dag gelukkig kan voelen? Ongeacht in welke situatie je zit. Dat kan! Want gelukkig zijn zit hem niet in de bezittingen die je hebt, de grootte van je bankrekening en ga zo maar door. Geluk zit in jezelf. Say what?! Ja, echt. Iedereen kan zich dag-in, dag-uit gelukkig voelen. Ook als je in een situatie zit waar je verdrietig of boos om bent. Het heeft namelijk alles te maken met mindset en zelfliefde.

Vergroot je zelfliefde

Het begint met zelfliefde; onvoorwaardelijk van jezelf houden. Houden van wie je bent en hoe je eruit ziet. Dit is niet voor iedereen even makkelijk, maar ook dit kan je leren. Het begint met goed voor jezelf zorgen. Naar je lichaam luisteren en lief zijn voor jezelf. Een krachtig hulpmiddel om je zelfliefde te vergroten is aan de slag gaan met affirmaties. Hoe je jouw zelfliefde vergroot en welke affirmaties hierbij helpen, kan je lezen in mijn blog over het vergroten van je zelfliefde. Als jij je zeflliefde vergroot, ben je minder afhankelijk van de bevestiging van anderen. Het maakt je zelfverzekerder en sterker.

Een positieve mindset

Een positieve mindset is essentieel om gelukkig te zijn. Want als jij altijd het slechte in alles ziet, zal het verdomd lastig zijn om je gelukkig te voelen. Probeer daarom te kijken naar wat je wel hebt en wat wel goed gaat. En ook als je vaak bent teleurgesteld door mensen, blijf toch het mooie en goede in mensen zien. Want wat jij denkt en wat jij voelt krijg je terug. Je zal merken dat je steeds meer positiviteit op je pad krijgt. En dit kan in allerlei vormen komen. Onthou: wat je geeft krijgt je terug.

Dankbaar zijn

Wat helpt om het positieve te zien en voelen is dankbaar zijn. Wees dankbaar voor alles en iedereen in je leven. Ook de slechte dingen en slechte mensen. Waarom? Dat zijn de grootste lessen. Als jou iets negatiefs overkomt, is dat een les. Je zou het een levensles kunnen noemen. Je leert er altijd iets van. Hoe klein ook. Je leert bijvoorbeeld hoe je iets niet meer gaat doen of hoe jij niet wilt zijn. Sluit iedere dag af door stil te staan bij waar je dankbaar voor bent.

Blijf niet hangen in negatieve emoties

Laat een vervelende situatie, gebeurtenis niet jouw geluksgevoel verpesten. Ja, je mag boos en verdrietig zijn. Tuurlijk. Maar BLIJF ER NIET IN HANGEN. Kies ervoor om dat gevoel om te zetten naar een positief gevoel. Ook hier kan je affirmaties voor inzetten, kijken naar wat wel goed is in je leven en door dankbaar te zijn. Probeer als het ware alles vanaf een afstand te bekijken. Vaak zie je de dingen dan heel anders.

Vier je successen

Vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Wij Nederlanders zijn al gauw van ‘doe maar gewoon dan ben je gek genoeg’. Maar waarom eigenlijk? Waarom mogen we wel klagen, boos zijn en janken, maar als we blij zijn moet het allemaal sober zijn. Niet te uitbundig, want dan ben je een aansteller en kom je aandacht te kort. VIER AL JE SUCCESSEN EN VIER ZE GOED! En nou bedoel ik niet dat je iedere keer een feest moet geven (mag natuurlijk wel), maar ik bedoel dat je echt even stil moet staan bij je succes. Doe een dansje, koop een taartje en proost erop. Die successen zijn namelijk hele krachtige hulpmiddelen om dat gelukgevoel te vergroten.

Gelukkig zijn is een keuze. Waar kies jij voor?

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kan doen om je iedere dag gelukkig te voelen. Maar met deze tips kom je echt al een heel eind. Het belangrijkste is dat jij iedere dag je ogen open doet en kiest voor een gelukkig leven. Want nogmaals, gelukkig zijn is een keuzen. Probeer het maar eens. Ga ermee aan de slag en je zal merken dat je leven een positieve wending zal nemen. En voor je het weet weet jij niet beter dan dat je iedere dag van de daken wil schreeuwen hoe gelukkig jij bent!

Vind je het lastig om dit alleen te doen? Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met me in, zodat we kunnen gaan kijken hoe ik je hierbij kan gaan helpen. Want helpen kan ik je zeker!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!