fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | Een wreed sprookje

Een wreed sprookje

Vandaag heb ik weer een boekrecensie voor je. Heel anders dan mijn vorige boekrecensie, maar zeker een aanrader. ‘Een wreed sprookje – Hoe Ebel ons leerde leven met zijn meervoudige beperkingen’. Een aangrijpend boek dat je een kijkje geeft in het leven van Willemien Ebels en haar drie kinderen en hoe zij er alles aan doet om haar zoon een mooi leven te geven. In dit boek lees je wat deze strijd met haar en haar gezin heeft gedaan.

Over de auteur

Willemien Ebels is moeder van drie slimme en leuke kinderen. Maar een van hen is ‘anders’. Dit boek is haar ontroerende verslag van wat dat met je doet. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning. Want Willemien zag meer in Ebel dan veel deskundigen zagen en zij bleef zoeken naar betere antwoorden en oplossingen. En vond ze. Frances Vereijken is de zus van Ebel en co-auteur van dit boek.

Samenvatting (achterkant boek)

Ontroerend, openhartig en leerzaam. Dit boek biedt een schat aan informatie voor zowel ouders als professionals. 
Prof. dr. Carla Vlaskamp
Emeritus hoogleraar orthopedagogiek

Een wreed sprookje gaat over een bijzondere jongen die, na een gewone start, in zijn peutertijd meervoudige beperkingen ontwikkelde. Dat betekent: dag in, dag uit leven met zorg. Het roept voortdurend vragen op. Wat is er met Ebel aan de hand?
Hoe gaan we om met zijn beperkingen? Waar vinden we hulp, informatie, mogelijkheden, oplossingen? Aarzelend en tastend vonden we antwoorden: een ernstige taalontwikkelingsstoornis, een vorm van autisme, een auto-immuunstoornis, een verstoorde darm-breinbalans.


Mede dankzij deskundigen die met ons mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld. Zorg blijft levenslang en elke fase brengt nieuwe vragen. Maar Ebel leerde de mensen om hem heen om te leven met zijn beperkingen en steeds weer mogelijkheden te zien.

Mijn gesprek over en met Ebel was één van de meest bijzondere gesprekken die ik ooit heb gehad in RTL Late Night. Dagelijks communiceren via Disneytaal had ik niet eerder gezien… Een eyeopener: niet alleen voor mij, maar zeker ook voor hulpverleners!
Humberto Tan

Wat ik van ‘Een wreed sprookje’ vind

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Het verhaal van Willemien, Ebel en de rest van het gezin grijpt me bij mijn strot. Zoveel zorginstanties die niet willen luisteren en niet helpen. Gelukkig laat niet iedereen hen in de kou staan en zijn er ook zorgverleners die wel luisteren en meedenken. De kracht van deze moeder is zo intens. Ze blijft doorgaan en blijft vechten voor haar zoon. Ze kijkt naar hem en kijkt naar wat hij nodig heeft en wat voor hem werkt. Dankzij haar is Ebel wie hij nu is; heel gewoon ongewoon.

Dit boek geeft je een kijkje in het leven van dit gezin en vooral het leven van moeder en zoon. De worstelingen, het gevecht, de liefde, de hoop en het vertrouwen. Maar ook de vooroordelen en hoe vervelend sommige mensen kunnen zijn. Mensen hebben een oordeel klaar zonder dat ze weten wat er speelt. Wat mij betreft is dit een boek wat iedereen zou moeten lezen. Op school al. En misschien komt er dan meer begrip voor iedereen die ‘anders’ is….

Boekinformatie

Auteur: Willemien Ebels en Frances Vereijken
Uitgever: Uitgeverij Aarde BV
Taal: Nederlands
Categorie: Psyche
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: april 2019
Aantal pagina’s: 222
Druk: 1e druk
EAN/ISBN: 9789492798459

Verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Een wreed sprookje - cover

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!