fbpx

Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch!

Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch

Het valt me op dat veel moeders zich schuldig voelen als ze iets voor zichzelf doen. Want ja, ze werken ook al een x aantal uur per week, hebben het huishouden wat bijgehouden moet worden en de kinderen hebben nu eenmaal alle aandacht nodig. Maar ondertussen zijn ze moe, klagen ze dat ze moe zijn en zijn niet echt heel vrolijk (tegen hun partner en kinderen). Een paar uurtjes per week tijd voor jezelf maken is zo belangrijk en even voor jezelf kiezen is niet egoïstisch. Integendeel!

Ikke ikke ikke en de rest kan stikken!

Zo voelt het als je voor jezelf kiest of als je tijd voor jezelf maakt. Maar die tijd moet je nu eenmaal voor jezelf maken. Je hebt tijd nodig voor jou alleen, om uit te rusten en op te laden. Want je hebt het al zo druk met alles wat je doet en dan is iedere dag een uurtje voor jezelf misschien zelfs nog veel te weinig. Je kan niet alleen maar altijd voor anderen klaarstaan en voor anderen bezig zijn (partner, kinderen, werkgever, familie, vrienden etc.). Nee, je moet eerst voor jezelf zorgen. Beter voor jezelf zorgen. Goed voor jezelf zorgen. Waarom denk je dat er steeds meer vrouwen thuis zitten met een burn out?

Ook thuis kan je tijd voor jezelf nemen

Vaak denken we aan tijd voor onszelf aan grootse dingen. De deur uit gaan en dan iets gaan doen. Dit kan een wandeling zijn, een dagje wellness of shoppen. Maar het hoeft allemaal niet zo groots. Gewoon thuis voor jezelf zorgen. Ik schreef eerder al hoe je op eenvoudige manier ik-tijd creëert. Gewoon thuis en op een eenvoudige manier. Ga lekker in bad, lees een boek of kijk een serie. Ga je nagels lakken of neem een maskertje en geniet van je favoriete drankje. Luister naar je favoriete muziek, doe je ogen dicht en laat je meenemen door de muziek. Gewoon even tijd voor jezelf. Voor jou en jou alleen.

Neem eens een halve dag vrij

Waarom alleen je vrije dagen opnemen als de kinderen vakantie hebben? Neem gewoon eens een halve dag vrij. Of misschien gewoon een hele dag. En ga dan niet je achterstallige was of strijk doen of de zolder opruimen. Nee, dit is jouw tijd. Ga lekker naar de sauna of trakteer jezelf op een lekkere lunch buiten de deur. Gewoon even tijd voor jou alleen. Je zal merken dat je hierna weer vol energie zit en een stuk vrolijker bent! En dan ben je altijd een leuker mensen. Je partner en kinderen zullen alleen maar blij zijn dat jij weer lekker opgeladen bent.

Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch

Je zal zien dat als je iedere dag tijd voor jezelf neemt, of dit nou een half uurtje of een uur is en je af en toe een hele ochtend of middag. Het zal je goed doen. En nee, je bent dan niet egoïstisch. Juist niet! Je weet namelijk dat je alleen goed voor anderen kunt zorgen en op je best kunt zijn als je goed voor jezelf zorgt. En tijd voor jezelf hoort daarbij. Vind je het nou lastig om tijd voor jezelf te creëren? Met mijn e-book ‘Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch‘ leer je stap voor stap tijd voor jezelf nemen zonder je schuldig te voelen. Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch. Juist niet!

Maak jij regelmatig tijd voor jezelf?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!