fbpx

5x feel good apps voor je telefoon die je moet proberen

feel good apps

Nu draagt uren scrollen op je telefoon niet bij aan het feel good gevoel, tenzij je door de ‘goede’ apps scrolt. De apps die bijdragen aan een goed gevoel, jou energie geven en het beste uit jezelf halen. Nu vraag je je natuurlijk af welke apps dit zijn. In deze blog deel ik je mijn 5 favoriete feel good apps voor je telefoon die je moet proberen.

5 apps voor iPhone gebruikers

Ik moet even beginnen met een disclaimer. Omdat ik zelf een Apple iPhone heb, zijn deze tips vooral voor iPhones. Ik heb geen idee of deze apps ook op mobiele telefoons van andere merken te gebruiken zijn. Ik schreef eerder al op over de iPhone 8 Plus en inmiddels heeft er een upgrade plaatsgevonden en heb ik de iPhone 11. En ook mijn volgende telefoon zal weer een iPhone zijn.

Als groot Apple-fan (mijn laptop is ook van Apple en ik heb ook een Apple watch) kan ik je één dink zeker aanraden: Ga een iPhone kopen! Alle apparaten staan met elkaar in verbinding en ik kan echt niet meer zonder. Zo krijg ik van sommige apps die ik hieronder beschrijf ook meldingen op mijn Apple Watch. Dit kan je natuurlijk per app aan- of uitzetten. Maar een fijne motiverende quote is altijd leuk en goed om binnen te krijgen.

1. Meditation app

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik weet dat meditatie goed voor je is en dat weet ik al een hele tijd. Maar zoals zoveel mensen, vond ik het lastig. Ik dacht altijd dat ik het niet goed deed, omdat de gedachten bleven komen. Inmiddels weet ik dat je gewoon moet beginnen met mediteren en dat je er steeds beter in wordt. Het is als sporten. De eerste paar keer heb je flinke spierpijn, omdat je je spieren moet trainen. En vind je het nou lastig om stil te zitten, kan je ook een wandelmeditatie doen.

Zo is dit ook met je hoofd. De Meditation App van Michael Pilarczyk heeft mij hier enorm bij geholpen. De geleide meditaties zijn ideaal voor beginners, maar ook zeker voor gevorderde mediteerders (is dit een woord?). Wat ik ook heel leuk en inspirerend vind, zijn de dagelijkse quotes die je krijgt. Op mijn iPhone heb ik ingesteld dat ik die quote zie, zodra ik mijn telefoon open. En mensen die mij op Instagram volgen, weten dat ik iedere dag een quote uit de app op Inst stories deel.

Deze app is er in een gratis versie, waarbij je beperkt toegang hebt tot de meditaties en een abonnement waarbij je toegang tot alle meditaties hebt en de (luister)boeken die Michael Pilarczyk heeft geschreven.

2. Petit Bambou

Petit Bambou is ook een meditatie-app. Maar heel anders dan de app die ik hiervoor benoemde. Het leuke aan deze app is dat je begint met ‘Meditatie ontdekken’. Je gaat dan in 8 sessies van 10 minuten per stuk kennismaken met meditatie. Je begint met een meditatie voor innerlijke rust, dan een bodyscan, het wakker maken van je zintuigen, concentreren en loslaten en nog veel meer. Op deze manier kan je kennismaken voordat je overgaat op de betaalde versie van de app. In de gratis versie heb je ook toegang tot muziek, verhalen en kan je een adempauze doen.

Wat ook heel leuk is dat er ook een ‘Meditatie ontdekken’ voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Dit zijn 5 sessies van 6 minuten en ideaal als je je kinderen ook kennis wilt laten maken met meditatie. Het leert kinderen bewust te worden wat er in hen gebeurt en ze leren zo zichzelf beter kennen. Je kind kan dit alleen doen, maar je kan het ook samen met je kind doen. Bij de betaalde versie heb je veel keuze uit verschillende meditaties voor jong en oud. Een prima app dus voor het hele gezin.

3. Motivation – Daily quotes

Ik ben gek op motiverende quotes en met deze app heb je honderden quotes tot je beschikking. Het leuke aan deze app is dat je aan kan geven welke categorie je aanspreekt. Je kan gewoon voor algemene quotes gaan, maar dus ook de focus leggen op een bepaald onderwerp. Zo heb je quotes bij stress, als je iemand mist, positief denken, zelfliefde, geld en ga zo maar door.

Je kan de quotes ook personaliseren. Tenminste de achtergrond van de quotes. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, maar ook een achtergrond van een strand, bloemen, bos enz. is mogelijk. Het leuke aan deze app is dat je de quotes ook kan gebruiken als affirmaties die je tegen jezelf zegt. En door de quote een paar keer per dag te lezen of hardop te zeggen, ga je hier steeds meer in geloven. Ook deze app is er in een gratis en betaalde versie.

4. Podcast

Ik heb niet alleen een eigen podcast, maar ik ben ook een echte podcastluisteraar. Ik vind het heerlijk om de ochtend te beginnen met een podcast en ook tijdens een stevige wandeling luister ik meestal naar een podcast. Dit luisteren doe ik altijd via de Podcast app van Apple, ook wel bekend als iTunes. Hier kan je heel makkelijk zoeken naar podcasts, ze opslaan en afluisteren. Mijn favo podcast zijn: Kim Munnecom, The Garyvee Audio Experience, Abraham Hicks, De 100% lefwijf Show, The Goal Digger Podcast, So V’s Choice Podcast en nog veel meer. Teveel om op te noemen. In de app kan je zoeken op categorie of op naam. Dit is een gratis app en staat standaard op je iPhone. Nog nooit geprobeerd? Zeker doen. Er is genoeg inspiratie te vinden.

5. Moon Calender

Ik ben niet echt van de horoscopen, maar geloof wel heel erg in de kracht van de maan. Daarom schrijf ik ook altijd een blog over de volle maan van die maand. En deze Moon Calender sluit hier mooi op aan. Als je de app gedownload hebt, moet je een aantal gegevens invoeren zoals je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Dan vul je je locatie van dat moment in en gaat de app rekenen. Je krijgt dan dagelijks een horoscoop die volledig op jou is afgestemd.

En nogmaals, ik ben normaal gesproken niet van de horoscopen maar lees deze iedere dag. En heel eerlijk? Ik herken er veel in en nog belangrijker ze bezorgen me een goed gevoel. Naast je horoscoop zie je ook in welke fase de maan zich op dat moment bevindt en wat voor invloed dat op jou heeft. Een terechte feel good app, als je het mij vraagt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer apps die jou een instant feel good gevoel geven, maar dit zijn mijn 5 favoriete feel good apps.

Wat zijn jouw favoriete feel good apps?

Dit artikel is een advertorial. Dit betekent dat dit artikel een commerciële insteek heeft om een product of dienst aan te prijzen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!