Tante Truus Kan Alles

Zomervakantie voorbij? Blijf in balans en hou het vakantiegevoel vast

Blijf in balans

De zomervakantie is weer voorbij. En waar je tijdens de vakantie alles op een rustiger tempo deed, gaat het nu weer steeds drukker worden. De ochtenden verlopen hectischer, als je uit je werk komt is het ook weer haasten om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen, je bent bekaf maar de kinderen willen natuurlijk ook aandacht, ze moeten weer naar sportclubjes, muziekles, vriendje en vriendinnetjes die komen spelen en ga zo maar door. En de tijd van iedere dag een wijntje is nu ook weer voorbij, je gaat weer sporten en op je voeding letten. Allemaal ballen die je weer oppakt en hoog gaat houden. En voor je het weet ben je dat vakantiegevoel kwijt en is de balans ver te zoeken. Herkenbaar? En dus zeg ik: ‘Blijf in balans en hou het vakantiegevoel vast’.

Kies ervoor om het vakantiegevoel vast te houden

Gelukkig heb je het zelf allemaal in de hand. Dit voelt misschien niet zo, omdat je het gevoel hebt dat al die dingen nu eenmaal moeten. En ik snap dit heel goed. Ik ben namelijk ook zo’n vrouw en moeder. Ik heb het de afgelopen tijd heel rustig aan gedaan en nu zal het al binnen een paar dagen een stuk drukker zijn. Maar ik kies ervoor om dat vakantiegevoel langer vast te houden en de balans erin te houden.

Je leven zal nooit helemaal in balans zijn

Want weet je wat het is? Je leven is nooit helemaal in balans. Als jij wilt dat je leven 50/50 in balans is, wens ik je heel veel succes. Het leven is daar veel te grillig voor. Je weet namelijk helemaal niet hoe je leven er volgende week, morgen of zelfs over een uur uitziet. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je je aan moet passen. Dat is het leven.

Wees je bewust van je balans

Waar het bij balans houden wel omgaat, is dat je je bewust bent van de dingen die je in je leven doet. En dat je er bewust voor zorgt dat je richting die 50/50 gaat. Het ene moment is het nou eenmaal iets drukker dan andere momenten. En op die momenten dat het extra druk is, moet je bewust momenten inplannen waarbij je ontspant en oplaadt.

Je bent net als de batterij van je mobiele telefoon

Zie het als een oplaadbare batterij of de batterij van je mobiele telefoon. Als je die heel veel gebruikt zal je ook snel moeten opladen wil je hem vol houden. Zo moet je het ook zien met jouw energie, tijd en ga zo maar door. Je moet tussendoor zorgen dat er oplaadmomenten zijn. Dan blijft het in balans. Maar als jij die batterij helemaal leegzuigt, duurt het langer om op te laden en dus duurt het langer tot je die batterij weer kan gebruiken. En zo werkt het bij ons mensen ook.

Blijf in balans

Het is daarom belangrijk dat je iedere dag bewust bent van de dingen die je doet. Dingen die energie kosten en dingen die energie geven. Ook mensen geven en nemen energie. Als je je hier iedere dag bewust van bent, zul je merken dat het helemaal niet erg is dat je het weer drukker krijgt. Vergeet alleen niet om tussendoor die batterij op te laden. Dit zorgt dat je in balans blijft.

Schrijf je in voor mijn gratis webinar op woensdag 1 september

Eén van de vrouwen die vorige week meedeed, gaf mij onderstaande review. En dit was ook precies wat ik hoopte terug te krijgen van de deelneemsters.

“Ik vond het een leuke openhartige webinar met veel handige tips om meteen mee aan de slag te gaan. Ik ervaarde het persoonlijke contact via de chatsessie als heel positief, en het is fijn om te zien dat ik niet de enige ben die worstelt met het moederschap en het vrijmaken van tijd voor mezelf.”

Komende woensdag (1 september) geef ik nog twee keer mijn gratis webinar ‘Mama in Balans’ waarin ik hier dieper op in ga en je tips geef hoe je hier mee om kunt gaan. Je kan je nog inschrijven voor het webinar om 10:00 uur of 20:00 uur.

Dus kan jij wel hulp gebruiken bij het vinden, krijgen en houden van balans en je hier helemaal oke bij voelen? Geef je dan op via onderstaande button.

Ik ben erbij op 1 september!

Deel op:

Nieuwste blogs

Ontvang leuke updates

Schrijf je in en ontvang exclusieve tips van
Tante Truus Kan Alles

Geen spam, alleen maar leuke en inspirerende tips en leuke updates.

Sale Solden 2023Sale Solden 2023