fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen last van hooikoorts met de Leitz TruSens luchtreinigers

Geen last van hooikoorts meer met de Leitz TruSens luchtreiniger

Het hooikoortsseizoen is weer in volle gang. En heb je, net als ik, de pech dat je allergisch voor gras bent kan je nog t/m oktober genieten van kriebel in je keel en neus, niezen en gesnotter en vergeet de jeukende ogen natuurlijk niet. Buiten hou je dit natuurlijk niet tegen (behalve met neusspray, oogdruppels en pillen). Maar binnen kan je gelukkig zorgen voor schone lucht zonder pollen. Eindelijk weer lekker slapen en klachtenvrij wakker worden. Ik testte de Leitz TruSens luchtreiniger voor je uit en in deze blog vertel ik er alles over.

Wat is en doet een luchtreiniger

Je plaatst een luchtreiniger in een kamer in huis. Dit kan in de woonkamer, in je thuiskantoor of slaapkamer. Als je de luchtreiniger aan zet, meet het de luchtkwaliteit in de kamer. Vervolgens wordt de lucht in het apparaat gezogen, deze lucht wordt door het filter gereinigd en vervolgens blaast het apparaat schone lucht uit. Er zijn tal van luchtreinigers op de markt die ook allerlei andere features bieden. Maar in de basis is dit wat een luchtreiniger zou moeten doen.

Wanneer gebruik je een luchtreiniger

Zoals gezegd is een luchtreiniger ideaal voor mensen met hooikoorts, maar ook als je last van huisstofmijtallergie hebt biedt een luchtreiniger uitkomst. Op de slaapkamer van de meiden staat ook een luchtreiniger. Marley heeft namelijk last van huisstofmijtallergie. Bij mij op de slaapkamer staat er één omdat ik hooikoorts heb. Hierdoor slapen we stukken beter, snotteren niet meer tijdens de nacht en staan zonder verstopte neus op. Een verademing, kan ik je zeggen!

Leitz TruSens luchtreiniger slaapkamer

Leitz TruSens luchtreiniger

Het apparaat heeft een mooi design en het mooie display informeert je over de lucht die je inademt. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de Leitz TruSens luchtreiniger onzuiverheden verwijdert en kamers vult met frisse, schone lucht. Dit gebeurt door de 360 graden filtratie. De 360 graden filtratie vangt veel voorkomende verontreinigende stoffen op. Dit zijn allergenen, VOS gassen (vluchtige organische stoffen) en ultra fijne deeltjes. UltraViolet sterilisatie vernietigt ziektekiemen en virussen die zich op het filter kunnen ophopen, waardoor hercirculatie van levende ziektekiemen wordt voorkomen. Hierdoor hoef je tijdens de koudere dagen niet de ramen de hele dag open te houden om toch goed te ventileren. Dat scheelt ook weer in de portemonnee, want je hoeft niet meer te stoken om het huis warm te houden.

Voorkom het coronavirus met de Leitz TruSens luchtreinigers

Nu we weten dat aerosolen een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van corona, is de aandacht voor goede ventilatie van binnenruimtes toegenomen. Maar op plekken waar ventilatie onvoldoende of zelfs niet mogelijk is, kan een luchtreiniger helpen om de binnenlucht zo schoon mogelijk te houden. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat Leitz TruSens luchtreinigers maar liefst 99,99% van het coronavirus (HCoV-229e) in de lucht elimineren. Hieruit blijkt dat het gebruik van een luchtreiniger, naast ventilatie, een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen corona.

Drie uitvoeringen van de Leitz TruSens luchtreiniger

De Leitz TruSens luchtreiniger is in drie uitvoeringen verkrijgbaar.

  • Leitz TruSens™ Z-1000: is ontworpen voor kleine ruimtes tot 23m2 en maakt gebruik van twee luchtstromen.
  • Leitz TruSens™ Z-2000 Luchtreiniger met SensorPod™: is ontworpen voor middelgrote kamers tot 35 m2. En wordt geleverd met sensortechnologie op afstand en twee luchtstromen.
  • Leitz TruSens™ Z-3000 Luchtreiniger met SensorPod™: is ontworpen voor grote kamers tot 70 m2. En wordt geleverd met sensortechnologie op afstand en twee luchtstromen.

Met 360 graden filtratie verzamelt de luchtreiniger verontreinigende stoffen en neutraliseert geuren door zich automatisch aan te passen aan veranderende luchtkwaliteitsomstandigheden in een kamer. De UV-C lamp die in alle drie de uitvoeringen zit, doodt bacteriën en microben, die in het filter gevangen zitten. Zo weet je zeker dat ziekmakende deeltjes niet weer terug de kamer in worden geblazen.

Leitz TruSens Z-2000 luchtreiniger met SensorPod

Ik heb de Leitz TruSens Z-2000 luchtreiniger met SensorPod nu een paar weken in huis. Ik heb de luchtreiniger en sensorpod eerst in de woonkamer geplaatst om te zien hoe het apparaat het daar zou doen. Omdat wij een open keuken hebben is het totale oppervlak eigenlijk te groot voor het apparaat. Toch deed het apparaat wat het moest doen. Het gebeurde regelmatig dat de luchtkwaliteit naar beneden ging. Dit gebeurde altijd tijdens het koken en als we zaten te eten. En dan ging de luchtreiniger direct aan het werk om de luchtkwaliteit te verbeter. En binnen korte tijd was de luchtkwaliteit weer goed en gezond. Dit werkt dus goed!

Om het apparaat echt goed te testen heb ik het ook bij mijn meiden op de kamer gezet. En het werkt! Marley had geen last van haar huisstofmijtallergie. Als Marley uit logeren is komt ze altijd met een hoofd vol snot thuis. Sinds de Leitz TruSens Z-2000 luchtreiniger op haar slaapkamer staat heeft ze heerlijk geslapen en wordt ze niet snotterig wakker. We hebben dan ook besloten dat hij bij Marley op de kamer blijft staan en de luchtreiniger die er al stond, is naar beneden verhuisd.

Geen last van hooikoorts en andere allergieën

Dus heb je last van huisstofmijtallergie, hooikoorts of wil je vervelende virussen buitenshuis houden? Kijk dan zeker even op de website van Leitz waar je alles over de TrusSens luchtreinigers kan lezen. Je zal zeker geen spijt van je aankoop krijgen, want het apparaat doet wat het moet doen en zorgt ervoor dat je vrij kunt ademen, geen prikkende ogen en hoofdpijn meer hebt: geen last van hooikoorts meer en andere allergieën. Maar ook zonder allergieën heb je veel aan deze luchtreiniger. Want je hebt frisse en schone lucht in huis én minder kans om ziek te worden.

De de TrusSens luchtreinigers zijn o.a verkrijgbaar bij Bol.com en MediaMarkt.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!