fbpx
Search
Close this search box.

Curly Girl haarroutine in de lente

haarroutine in de lente pre poo

Je haar heeft ieder seizoen andere behoeftes. En in de lente heeft je haar over het algemeen minder nodig dan in de winter. Zo ook mijn haar. En dus is het weer tijd om je curly girl haarroutine in de lente aan te passen. Je leest hier hoe ik mijn haar was, verzorg en style in de lente.

Pre poo voor verzorgde krullen

Ik was mijn haar maar 1x per week met shampoo en voordat ik dit doe, doe ik eerst een pre poo. Wat dit is? Een behandeling voor je je haar was met shampoo. Een pre poo kost wat tijd, maar als je het op een slimme manier aanpakt merk je er weinig van. Mijn pre poo ziet er als volgt uit:

  • Hoofdhuid inmasseren met olie. Dit kan bijvoorbeeld amandelolie, arganolie of avocado olie zijn.
  • Dan gebruik ik een haar massageborstel om de olie in mijn hoofdhuid te masseren. Ze zeggen dat dit de haargroei stimuleert. Geen idee of dit zo is, ik vind het vooral erg lekker.
  • Dan spuit ik de uiteinden van mijn haar een beetje nat en smeer ik er een haarmasker in (ja inderdaad voor het wassen).
  • Dit laat ik vervolgens minimaal een halfuur intrekken en in de tussentijd ga ik iets anders doen.
  • Uitspoelen met water voordat je met shampoo gaat wassen
Curly Girl haarroutine in de lente

Ik gebruik amandelolie om mijn hoofdhuid in te masseren en ik gebruik nog steeds de Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil – Haarmasker Intensive Hydration.

Haar wassen met shampoo en conditioner

Door de pre poo is je haar enorm verzorgd en kan je het wassen met shampoo. Uiteraard gebruik je een shampoo zonder SLS. Deze shampoo zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid schoon worden zonder het te strippen van de noodzakelijk oliën die je haar nodig heeft om sterk te zijn. Als je je haar hebt uitgespoeld doe je wat conditioner in je haar. Dit laat je een intrekken voordat je het uitspoelt. En spoel het niet helemaal uit, want in de conditioner zit haarverzorging waar je haar heel blij van wordt.

Ik gebruik de shampoo en conditioner van Yari Green Curls nu al een tijdje en ik ben er erg tevreden over.

Verzorging en styling

Ze zeggen altijd less is more en dat geldt ook zeker voor je krullen. Je hebt daarom ook maar twee producten nodig. Helemaal in de lente en zomer. En dat is een leave-in conditioner of een krullencrèmeen een gel. Je doet eerst de leave-in conditioner of krullencrème in je haar. Ik zou dit wel in secties doen zodat je geen haartje overslaat. En dan borstel je het door om het nog beter over je haar te verdelen. Vervolgens doe je er een lichte gel in en dit knijp je in je haar.

Curly Girl haarroutine in de lente

Ik gebruik de Yari Green Curl Activator als krullencrème/leave in en de Curling Creme Gel.

Haar drogen

En dan doe ik iets nieuws: plopping. In een volgende blog leg ik je er alles over uit. Maar waar het op neerkomt is dat je je haar voordroogt in een microvezelhanddoek of t-shirt en het dan terwijl je je aankleedt en/of je make-up doet het meeste vocht opneemt. Dan föhn je je haar met een diffuser. En scrunch (knijp) je als je haar helemaal droog is de gel eruit.

haarroutine met de CHI lava föhn

Dit is mijn Curly Girl haarroutine in de lente en mijn haar en ik worden er heel blij van en ik krijg regelmatig complimenten over hoe mooi mijn haar eruitziet. Dat is een fijne win-win, toch?

Pas jij je haarroutine aan in de lente?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!