fbpx

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten • afvallen in maart

We weten allemaal dat bewegen essentieel is voor onze fysieke en mentale gezondheid, maar soms lijkt die bank gewoon te comfortabel, of voelt ons schema te vol. Het vinden van motivatie om te sporten kan een uitdaging zijn. Ik weet er helaas alles van. Maar toch weet ik mezelf een paar keer per week te motiveren en ben ik in de sportschool te vinden. In deze blog geef ik antwoord op de vraag: ‘Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten?’.

Stel haalbare doelen

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten? Het begint met het stellen van realistische, haalbare doelen. Of het nu gaat om vijf kilometer kunnen rennen, elke week drie keer sporten of gewoon actiever zijn in je dagelijks leven, duidelijke doelen geven je iets om naar te streven. Herinner jezelf eraan waarom deze doelen belangrijk voor je zijn, en vier elke overwinning, hoe klein ook!

Zoek een sportmaatje

Alles is leuker met vrienden, toch? Het vinden van een sportmaatje kan een enorme boost geven aan je motivatie. Samen sporten maakt de ervaring niet alleen gezelliger, maar jullie kunnen elkaar ook aanmoedigen en verantwoordelijk houden. Plus, een beetje vriendelijke competitie heeft nog nooit iemand kwaad gedaan!

Creëer een motiverende playlist

Muziek kan wonderen doen voor je motivatie. Stel een playlist samen met jouw favoriete oppeppende nummers die je energie geven en je in de stemming brengen om te bewegen. Laat de muziek je leiden en voor je het weet, ben je halverwege je workout met een glimlach op je gezicht.

Luister naar een inspirerende podcast of goed boek

Wat mij ook altijd motiveert is een inspirerende podcast of een luisterboek. Ik kies dan een onderwerp wat ik fascinerend vind of waar ik over wil leren. Doordat ik dan aan het luisteren ben naar de verteller heb ik helemaal niet door hoe lang ik nog op de loopband moet lopen.

Plan je workouts

Integreer sporten in je wekelijkse routine door je workouts van tevoren in te plannen. Behandel ze als elke andere belangrijke afspraak; zet ze in je agenda en houd je eraan. Het vooraf plannen helpt ook om je dag te structureren en zorgt ervoor dat je altijd tijd hebt voor die oh-zo-belangrijke beweging. Ik heb gemerkt dat ik het beste en liefst in de ochtend sport, nadat de kinderen de deur uit zijn gegaan en voordat ik aan het werk ga.

Vind activiteiten die je leuk vindt

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is cruciaal: kies activiteiten die je echt leuk vindt. Niet iedereen houdt van hardlopen of gewichtheffen, en dat is oké! Probeer verschillende dingen uit – yoga, dansen, zwemmen, fietsen – tot je iets vindt waar je van geniet. Als je plezier hebt, voelt het niet als een verplichting.

Beloon jezelf

Stel een systeem op waarbij je jezelf beloont voor het bereiken van je sportdoelen. Dit kan iets kleins zijn, zoals een ontspannend bad na een goede workout of een nieuwe sportoutfit na een maand consistent sporten. Kleine beloningen kunnen een grote motivatie zijn om door te zetten.

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten

Onthoud dat de reis naar een actiever leven uniek is voor iedereen. Het gaat er niet om perfect te zijn, maar om vooruitgang te boeken, hoe langzaam ook. Vier elke stap die je zet, wees lief voor jezelf en herinner jezelf aan de redenen waarom je begonnen bent. Jij kan dit!

Voor meer inspiratie en tips over een gezonde levensstijl, neem een kijkje op mijn blog. Samen kunnen we elke uitdaging aan en de beste versie van onszelf worden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!