fbpx

Ik, Maria Magdalena | Lezen

Maria Magdalena

Vandaag neem ik je mee op een bijzondere reis door de eeuwenoude geschiedenis en het intrigerende verhaal van Maria Magdalena, zoals beschreven in het meeslepende boek Ik, Maria Magdalena van Geert Kimpen. Als liefhebber van spirituele en esoterische onderwerpen kon ik niet wachten om mijn gedachten over dit meesterwerk met jullie te delen.

Over de auteur: Geert Kimpen

Na zijn debuutroman De kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan vijftien landen), schreef Geert Kimpen vele inspirerende romans zoals De geheime Newton, De Prins van Filettino, Het meisje dat aan de oever verscheen en meest recent Ik, Maria Magdalena. Daarnaast schreef hij enkele inspirerende non fictie boeken zoals Stap voor Stap van wens naar werkelijkheid, Maak goud van je leven en De magie van de liefde. Geert Kimpen staat ook bekend als inspirerende spreker. Bij elk boek geeft hij een nieuwe lezing waarmee hij Nederland en België doorkruist.

Samenvatting (achterkant boek)

‘Uitmuntende vertelkunst en grondige research gecombineerd met diepzinnig spirituele leringen. Geert Kimpen levert een onvergetelijke Maria Magdalena af.’ – Kathleen McGowan, internationaal bestsellerauteur van De Magdalena trilogieIk, Maria Magdalena

Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.

Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Durft ze om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? En zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?

Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

Tien jaar lang stelde auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, het schrijven van deze roman uit. Tot de tekenen zo krachtig waren dat hij er niet langer voor kon weglopen. Het was sterven of schrijven.

Wat is van ‘Ik, Maria Magdalena’ vind

Maria Magdalena is door de geschiedenis heen een figuur geweest die tot de verbeelding spreekt. Geert Kimpen neemt ons mee naar de diepste geheimen en mysteries die rondom deze iconische vrouw geweven zijn. Het boek biedt een verfrissende kijk op Maria Magdalena, ver verwijderd van de eeuwenoude mythen en vooroordelen die haar omringen.

Kimpen’s vertelling is doordrenkt van spiritualiteit, mystiek en de kracht van de vrouwelijke energie. Hij neemt de lezer mee op een avontuurlijke reis door het oude Jeruzalem, Egypte en Zuid-Frankrijk, waar we getuige zijn van de innerlijke transformatie van Maria Magdalena en haar spirituele ontwaking.

De taal van liefde

Een van de meest opvallende aspecten van Geert Kimpen’s schrijven is zijn vermogen om de kracht van liefde en spiritualiteit tot leven te brengen in de woorden op de pagina’s. Zijn schrijfstijl is zo meeslepend en poëtisch dat je jezelf onmiddellijk ondergedompeld voelt in de wereld van Maria Magdalena. Het is alsof je haar emoties, haar angsten en haar triomfen op de meest intieme manier ervaart.

Een diepgaande verkenning

Wat dit boek zo boeiend maakt, is de diepgaande verkenning van spirituele thema’s en de eeuwige zoektocht naar waarheid en verlichting. Kimpen nodigt de lezer uit om na te denken over de betekenis van liefde, spiritualiteit en de rol van vrouwen in de geschiedenis en het heden. Het boek is doordrenkt met wijsheid en biedt talloze aanknopingspunten voor reflectie en discussie.

De invloed van Maria Magdalena op onze tijd

Het verhaal van Maria Magdalena is niet alleen een historische vertelling, maar heeft ook sterke relevantie voor onze moderne wereld. Het benadrukt het belang van het herstellen van de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, het omarmen van liefde als een transformerende kracht en het zoeken naar waarheid, ongeacht de obstakels die op ons pad komen.

Je hart wordt geraakt door Maria Magdalena

In Geert Kimpen’s ‘Ik, Maria Magdalena’ vind je een diepgaande en meeslepende reis door de geschiedenis en spiritualiteit. Het is een boek dat je aan het denken zet, je hart raakt en je ziel voedt. Als je geïnteresseerd bent in mystiek, spiritualiteit en de kracht van liefde, is dit boek absoluut een aanrader.

Boekinformatie

Titel: Ik, Maria Magdalena
Auteur: Geert Kimpen
Uitgever: London Books
Taal: Nederlands 
Categorie: Literaire Roman
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 26 juni 2023
Druk: 1
EAN: 
9789493280649
Prijs: €25

Ik, Maria Magdalena is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!