Krullen verzorgen bij kinderen, hoe zit dat?

Ik krijg weleens de vraag hoe het zit met krullen verzorgen bij kinderen. Gaat dit op dezelfde manier als bij volwassenen? Moet je daar andere producten voor gebruiken? En welke producten zijn dit dan? Gaat het nu echt anders dan bij volwassenen? En kan je bij kinderen ook de Curly Girl Methode toepassen? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Curly Girl Methode

Ook bij het verzorgen van krullen bij kinderen hanteer je de Curly Girl Methode. Ik heb daar meerdere artikelen over geschreven. Als je niet weet wat deze methode inhoudt, neem dan zeker hier of hier een kijkje. Waar het omgaat is dat je producten gebruikt zonder sulfaten, parabenen en siliconen. Helemaal bij kinderen. Toen Jenna nog een baby was gebruikte ik helemaal geen shampoo bij haar. We wasten haar haar met ‘Zwitsal Conditioner’ (die we nu ook na zwemles gebruiken) en deden na het badderen een beetje ‘Zwitsal Goedenmorgen Haalotion’ in haar haar. Zwitsal is prima voor die fijne babyhaartjes. Toen haar haar begon te groeien en duidelijk was dat ze krullen kreeg bleef ik dit eigenlijk doen tot het moment dat ik merkte dat haar haar meer nodig had.

Haren wassen

Voor het verzorgen van krullen bij kinderen heb je geen lading met producten nodig. Het is daarom ook echt niet nodig om het haar met shampoo te wassen. Een goede Curly Girl Proof conditioner (bijvoorbeeld Petal Fresh Rose & Honeysuckle Conditioner of Andrelon Kokosboost conditioner) is echt voldoende om de haren mee te reinigen. En één keer per maand het haar wassen is echt meer dan voldoende.

Na het wassen met een cg-shampoo zoals bijvoorbeeld Petal Fresh Rose & Honeysuckle (die ik ook voor mijn haar gebruik) doe ik wat conditioner in het haar (ook van Petal Fresh) en kam ik het haar door terwijl de condioner erin zit. Dan spoel ik het haar uit en krijgt ze een haarmasker in. Ik laat het geen uur intrekken zoals ik dit bij mezelf doe, maar wel een aantal minuten. In de tussentijd poetst ze haar tanden, wast ze zich en speelt nog wat onder de douche of in bad. Dan spoel ik het masker uit en knoop een microvezel handdoek om haar hoofd

Krullen verzorgen en hydrateren

En het enige wat ik na het wassen in haar haar doe is een beetje leave in conditioner (Kinky Curly Knot Today) en dan kam/borstel ik het uit en knijp de krullen erin. Puur om de krullen te verzorgen en te hydrateren. En te beschermen tegen invloeden van buitenaf (lees vocht met gevolg pluishaar). Op de dagen dat het haar niet gewassen wordt gebruik ik een plantenspuit met wat water en een beetje lavendelolie. In de ochtend spuit ik het haar een beetje nat en doe dan een beetje leave-in conditioner in het haar. Dan laat ik het los of maak een staartje in het haar. En klaar is Truus! Als we bijvoorbeeld naar een feestje gaan sluit ik af met een beetje gel zodat de krullen niet snel zullen pluizen, maar dat is ook afhankelijk van het weer. In de zomer heeft het haar geen gel nodig.

Producten speciaal voor kinderen

Er zijn natuurlijk tal van producten voor het verzorgen van krullen bij kinderen. Vaak zijn deze producten een stuk milder dan de producten voor volwassenen. Er zitten minder of geen schadelijke ingrediënten in. Als volwassene zijn deze producten daarom ook goed te gebruiken. Maar ook hier is het wel belangrijk om de ingrediënten te checken. Want omdat het voor kinderen is, wil het nog niet zeggen dat het Curly Girl Proof is.

Krullen verzorgen bij kinderen

Zoals je merkt is het verzorgen van de krullen bij kinderen heel simpel. Het haar van kinderen is nog gezond. Het is immers nooit gekleurd of iets dergelijks. Daarom heeft het haar ook veel minderen nodig om gezond en mooi te zijn. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het type haar. Maar bij Marley, die geen krullen heeft, behandel ik het haar hetzelfde. Ook haar haar was ik maar één keer per maand met shampoo. En bij haar doe ik ook een beetje leave-in conditioner in het haar. Niet voor de krul, maar wel tegen de pluis in de winter. Kijk naar het haar van je kind en ga gewoon proberen met producten. Want net als bij volwassenen; wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken.

Hoe verzorg jij het haar van je kinderen?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Krullen verzorgen bij kinderen op Pinterest

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.