fbpx
Search
Close this search box.

Hoe vier jij het leven? Sta jij stil bij alle goede dingen in het leven?

Hoe vier jij het leven?

Vier jij het leven? Of leef je gewoon en sta je er verder niet echt bij stil. En als je het leven wel viert, hoe doe je dat dan? Sta je bewust stil bij de mooie dingen in het leven en geniet je van die momenten? Of geniet je wel, maar niet heel bewust? Wist jij dat het vieren van het leven bijdraagt aan een positievere mindset en daardoor een positiever en gelukkiger leven?

Bewust genieten

Ik zal heel eerlijk zijn, ik leefde in het verleden niet bewust. Natuurlijk deed ik genoeg leuke dingen, maar dat was het. Ik leefde gewoon. Toen mijn vader overleed veranderde iets in mij. Ik besefte dat het leven heel fragiel is en zeker iets is om heel dankbaar voor te zijn. Toen mijn kinderen geboren waren werd dit besef nog wat groter en toen ik in 2017 een burn out kreeg en anders moest gaan leven wist ik het; ik moet meer van het leven genieten. En toen Marley afgelopen jaar in het ziekenhuis kwam te liggen was het voor mij helemaal duidelijk. Het leven is iets om heel dankbaar voor te zijn. En daar moet je optimaal van genieten. Echt genieten. Bewust genieten en in het nu zijn zo lang het nog kan.

Maak van iedere dag een feestje

Bewust zijn van het fijne leven dat ik heb en dankbaar zijn voor dit leven. Natuurlijk vieren we onze verjaardagen en is het dan een feestje. Maar eigenlijk zou iedere dag een feestje moeten zijn. En dat wil niet zeggen dat je ieder dag een feestje bouwt met al je dierbaren. Maar er zijn ook andere manieren van een feestje vieren. Dit kan al in de kleine dingen zitten.

Als mijn kind thuis komt met een sticker van de juf omdat ze goed geholpen heeft met opruimen vieren we een klein feestje. Hoe? Sowieso krijgt ze een high five, eten we iets lekkers en proosten we met een lekker drankje (gewoon limo hoor). Ons eigen kleine feestje. En heb ik op zakelijk gebied iets bereikt. Bijvoorbeeld een samenwerking of een bericht dat goed gelezen wordt. Dan vier ik dat ook. Ik trakteer mezelf dan op een glas bubbels of een lekker taartje en ja soms ook op schoenen. Je weet wat ze zeggen; ‘Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen’.

Een klein gebaar is al heel groots

Het hoeft dus niet heel groots te zijn. Maar sta wel even stil bij alles wat leuk is. En wees dankbaar voor al die momenten.Door dankbaar te zijn en bewust te genieten kan je tegenslagen veel beter aan. Het is niet zo dat de tegenslagen dan minder erg zijn. Maar je zult merken dat je ze beter aan kunt. Je hele mindset verandert en hierdoor verandert jouw manier van reageren op dingen. Je zal merken dat je je minder druk maakt om banale dingen. En de grotere problemen zullen altijd nog lastig zijn, maar een stuk minder lastig. Geloof me maar.

Een gelukkiger leven

Door stil te staan bij de positieve dingen word je manier van denken en voelen ook positiever. Hierdoor ga je positiever in het leven staan. Je mindset is immers ingesteld op positiviteit. Hierdoor zul je merken dat je nog gelukkiger wordt. En zelfs als je tegenslagen te verduren hebt, blijf je gelukkig. Je wordt niet meer meegezogen in de negatieve spiraal. En doordat je positief bent en een gevoel van gelukkig zijn ervaart, ga je die tegenslagen vol (positieve) kracht te lijf.

Hoe vier jij het leven?

Nu ben ik benieuwd; hoe vier jij het leven? Leef jij bewust en sta je stil bij de mooie momenten, mooie dingen en mooie mensen in jouw leven? Of leef je ‘gewoon’ en denk je er niet teveel bij na. Hoe ga jij met tegenslagen om? Zou het makkelijker zijn als je dankbaar bent voor de dingen die wel goed gaan in je leven, de lieve mensen die je in je leven hebt en al die kleine maar fijne momentjes waar je blij voor bent? Ik denk het wel….

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!