fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn bullet journal in februari

bullet journal in februari

De nieuwe maand komt er alweer aan en dat betekent dat de setup van mijn bullet journal in februari alweer klaar ligt. De eerste maand van 2019 zit er alweer bijna op. En hoewel het natuurlijk nog volop winter is, kijk ik stiekem al uit naar het voorjaar. Geen dikke truien meer, maar blote benen en blote armen. Heerlijk! Maar voorlopig is het nog koud en moet ik nog even wachten. In januari ging ik voor een winters thema, maar aangezien het in februari Valentijnsdag is, ga ik ook dit jaar weer voor een Valentijnsthema. Wel heel anders dan ik vorig jaar had. Ook heb ik in mijn pagina’s wat dingen aangepast. Je leest en zit hieronder hoe het is geworden.

Valentijnsthema

Voor mijn bullet journal setup in februari heb ik gekozen voor een Valentijnsthema. Vorig jaar jaar ging ik voor heel veel hartjes. Ook dit jaar heb ik het hartenthema weer laten winnen. Alleen is deze tekening veel mooier dan vorig jaar. Het thema trek ik uiteraard door naar de rest van mijn bullet journal. En de kleuren roze en oranje zijn de kleuren voor deze maand. Voor het lettertype ging ik voor een wat klassieker en romantischer lettertype dan ik in januari had. Past toch net wat meer bij Valentijnsdag. Ik ben nog steeds erg blij met het  ‘Hieroglyphs Bullet Journal’. Het papier is stevig, maar niet te dik. Of ik nu iets teken, of aan allerlei plaatjes opplak, ik kan me er lekker uitleven!

bullet journal in februari flamingo's

Terugblik januari

Ik begin weer met een terugblik op de vorige maand. Wat waren leuk en mooie momenten, of juist mindere momenten. Wat heb ik geleerd en wie heb ik ontmoet? Waar ben ik dankbaar voor? Dit zijn dingen die op deze pagina kunnen komen te staan. Ik doe dit ook iedere week en ik merk dat ik het fijn vind om hierbij stil te staan. Het is heel rustgevend om iedere week een pagina te pimpen en daar dan te noteren waar je dankbaar voor bent, de mooiste momenten eruit te pikken en die te vermelden. Het helpt me echt om nog bewuster in het leven te staan.

bullet journal in februari terugblik op januari

Voorpagina

Ik wilde voor februari dus iets wat met Valetijn te maken heeft. Maar alleen hartjes vond ik te simpel. Ik heb daarom twee flamingo’s getekend en vervolgens met waterverf ingekleurd. Ze kijken naar elkaar en daardoor ontstaat een hartvorm. Ik was een beetje huiverig omdat het vaak in mijn hoofd wel lukt, maar de uitvoering dan toch tegenvalt. Maar ik kan je zeggen dat ik erg blij ben met hoe het heeft uitgepakt! Het is een mooie voorpagina geworden.

bullet journal in februari voorpagina

Nieuwe indeling

Ik heb toch weer een nieuwe indeling gemaakt. De pagina’s die ik in januari had zijn gebleven alleen heb ik ze in een andere volgorde in mijn bullet journal geplaatst. Een volgorde die makkelijker werkt. Sommige pagina’s gebruik je nu eenmaal meer dan de ander. En dat blijft toch wel het fijne van een bullet journal; je zit nergens aan vast en kan zo een indeling maken die helemaal bij je past.

bullet journal in februari betalingen en blogideeen

Betalingen en Blogideeën

Op de eerste twee pagina’s van februari heb ik de betalingen en blogideeën genoteerd. Wat betreft de invulling van de pagina verandert er niet veel. Eigenlijk alleen de kleuren. De pagina is nu een stuk gezelliger.

bullet journal in februari weekschema

Doelen en taken

Dit is wel iets veranderd, want ik had vorige maand voor zowel doelen als taken een eigen pagina. Maar omdat ik genoeg heb aan één pagina voor zowel de doelen als taken, staat dit nu op één pagina. Ik heb hier gekleurd papier voor gebruikt.

Weekschema

Vorige maand noemde ik dit nog het uploadschema. Maar het is meer dan een uploadschema. Ik noteer namelijk niet alleen welke categorieën ik aan een dag heb gekoppeld en welke posts ik per dag op social media upload. Ik heb een aantal taken die iedere dag terugkomen en die noteer ik hier. Zodat ik niets vergeet. Ik plaats bijvoorbeeld dagelijks een link in Instagram, maar wil de dat nog weleens vergeten. Zo kan ik per dag zien wat ik allemaal moet doen en het voortaan niet meer vergeten 😉

bullet journal in februari maandoverzicht

Maandoverzicht

Ik gebruik twee pagina’s voor het maandoverzicht. Op deze pagina’s noteer ik een maandkalender, afspraken, verjaardagen, deadlines, wensen die ik nog heb, recepten die ik wil maken, boeken die ik wil lezen en series die ik wil zien. Zo heb ik alles in een handig overzicht en hoef ik niet steeds naar verschillende pagina’s te bladeren.

Dankbaar

Dan begint alweer de weekplanning. Maar ik maak dus eerst een terugblik naar de afgelopen week. Waar ben ik dankbaar voor en wat waren de mooiste of meest gedenkwaardige momenten die week. Een soort van minidagboek. Omdat ik mijn bullet journals altijd bewaar is het leuk als ik ze eens doorblader en dan die verhaaltjes tegenkom. En het maken van deze pagina is echt even tijd voor mezelf en een rustmomentje. Meestal maak ik de pagina op zondagavond en het is heel fijn om de week zo af te sluiten en me klaar te maken voor de nieuwe week.

bullet journal in februari weekoverzicht

Weekoverzicht

Ik werk nu een paar weken met een weekmenu en ik kan je zeggen dat dit me zoveel rust geeft! Vooraf bedenk ik voor de hele week wat we eten en zet dit op de boodschappenlijst. Ik ben nu ook veel sneller klaar met boodschappen doenomdat ik in de supermarkt niet eerst hoef na te denken over wat we gaan eten. En door dit weekmenu eten we ook veel gevarieerder.  Naast het weekmenu noteer ik natuurlijk ook alle blogartikelen die ik die week af wil hebben en alle andere taken voor die week. En hier hou ik ook mijn statistieken per week bij. Aangezien mijn blog ook mijn inkomen is, is het wel fijn om te weten dat er nog steeds groei in zit. En mocht het niet zo zijn kan onderzoeken waardoor dit komt.

Weekplanning

En dan zijn we alweer aanbeland bij het weekplanning. En dit is in feite een agenda en to-do-lijst ineen. De reden dat ik ooit met een bullet journal begon. Aan de linkerkant noteer ik de afspraken en aan de rechterkant noteer ik alles wat ik op een dag gedaan wil hebben.

Lege pagina’s

Ook deze maand heb ik tussendoor lege pagina’s. Deze pagina’s kan ik gebruiken voor notities of lijstjes. Ik hou nou eenmaal van lijstjes 😉

Wat heb ik voor de februari setup gebruikt

bullet journal in februari

Mijn bullet journal setup in februari

Ik merk dat de stijl van bullet journal weer een verandering doormaakt. Ik haal heel veel inspiratie van Pinterest. Zo kom je toch steeds weer op nieuwe ideeën. Ik probeer er iedere keer een eigen draai aan te geven. En so far ben ik aardig tevreden. Als je mijn bullet journal setup van nu met die van een jaar geleden in februari vergelijkt zie je echt dat er flinke groei in zit haha. Iedere keer weer wat mooier, leuker en beter. Door mijn bullet journal merk ik dat ik steeds creatiever wordt en steeds weer wat anders bedenk om tekenen of schilderen. Mijn bullet journal helpt me dus niet alleen om productief te zijn, maar omdat het ook steeds meer een artjournal wordt helpt het mij om mijn creativiteit verder te ontwikkelen. Ik vond het journalen al heel leuk en ga het steeds leuker vinden.

Heb jij een bullet journal en waar gebruik je je journal voor?

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken?

Thanks!

Bullet Journal Setup februari

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!