fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn bullet journal setup voor februari

bullet journal setup voor februari

Wat vliegt de tijd toch. Zo waren we nog helemaal in kerststemming en keken we uit naar het nieuwe jaar. En zo is het dan alweer bijna februari. Dus hoog tijd om mijn bullet journal weer in orde te maken voor de nieuwe maand. Ik wist niet zo goed wat voor thema ik voor deze maand zou maken totdat ik me realiseerde dat het op 14 februari Valentijnsdag is. En eigenlijk doe ik niet echt aan Valentijn, want je kan iedere dag laten zien dat je van iemand houdt, maar vond ik het wel leuk om februari tot maand van de liefde te dopen. Dus mijn bullet journal setup voor februari staat in het teken van liefde.

bullet journal setup voor februari

Liefdesthema

Bij liefde denk ik aan hartjes en roze. Heel veel roze. Roze is niet echt mijn kleur en ik wilde niet dat het té zoetsappig zou worden. Toen ik eenmaal aan de slag ging werd het me toch wel iets te zoet allemaal, maar ik heb mezelf toen in kunnen houden. Ja, ik heb veel roze gebruikt en wat hartjes, maar het geheel is eigenlijk nog best leuk geworden. En ik ben heel tevreden over mijn bullet journal setup voor februari.

bullet journal setup voor februari

 

Maandoverzicht

We beginnen de maand met een maandoverzicht. Ik heb het maandoverzicht of de maandkalender iets groter gemaakt dan vorige maand. Want ik merkte toch dat de vakjes te klein waren om daar alle toekomstige afspraken en evenementen in te schrijven. Ik miste ook plek voor mijn blogartikelen die ik vooruit had geschreven. Dus ik heb deze maand twee volledige pagina’s gebruikt voor het maandoverzicht. Toch wel fijn dat ik dit jaar voor een groter formaat notitieboek heb gekozen; de Leuchtturm1917. En dat is ook wat ik zo fijn vind aan een bulletjournal; ik kan iedere maand zelf bepalen wat ik ervan maak.

bullet journal setup voor februari

 

To do en dankbaar

Deze twee heb ik nu samen op één pagina geschreven. Hersenspinsels heb ik eruit gelaten. Als ik eens iets kwijt wil dan kan ik daar een lege pagina voor gebruiken. Ik merk namelijk dat ik de hersenspinsels nooit invul. Zonde dus. ‘To do’ gebruik ik wel omdat ik daar alles opschrijf wat ik die maand zeker gedaan wil hebben. Dat kunnen klusjes in huis zijn maar ook andere dingen. En ik vind het belangrijk om stil te staan bij alles wat wel goed gaat in mijn leven. Daarom dus een plekje om dat daar kwijt te kunnen. We zijn zo vaak geneigd om alleen maar te kijken naar wat niet goed gaat en wat beter kan. Maar ik vind het beter om juist te kijken naar wat er wel goed gaat. Een blijvertje dus.

bullet journal setup voor februari

 

Blogideeën en uploadschema

Deze twee pagina’s zijn voor mijn blog. Heel simpel geen poespas. Maar gewoon twee lege pagina’s waarop ik kan schrijven waarover ik wil schrijven. Mijn uploadschema moet ik nog invullen maar dit is een overzicht voor mij zodat ik weet op welke dag ik over welk onderwerp een artikel plaats. Ik schrijf over actuele dingen, maar ik heb ook wat artikeltjes liggen die ik vooruit heb geschreven. Zo hou ik voor mezelf een beetje overzicht. En nu we vaker filmpjes voor You Tube maken is het ook handig om daar een overzichtje van te hebben.

bullet journal setup voor februari

 

Inkomsten & uitgaven

Ook weer een pagina voor mijn blog. Als zzp’er is het belangrijk dat je je administratie goed bijhoudt. Uiteraard doe ik dit allemaal online, maar ik vind het ook fijn als ik dit hier in mijn bullet journal heb staan. Dan zie ik meteen wie zijn factuur nog moet betalen en wat ik uitgegeven heb voor mijn werk. Zo voorkom ik ook uitgaven die helemaal niet nodig zijn.

bullet journal setup voor februari

 

Afvallen, gewoontes en humeur

En dan zijn we aanbeland bij het afvallen, de gewoontes en mijn humeur. Geen veranderingen hier. Ik heb alleen bij mijn humeur de dagen van de maand in de hartjes gezet. Ik merkte dat ik in januari soms niet meer wist welke dagen ik nou wel en welke niet had ingekleurd (ik wil het nog weleens vergeten). En door de datum erin te zetten, kan ik toch terugdenken aan die dag en ook nog achteraf inkleuren. Het leuke is dat je aan het einde van de maand dan een vrolijke pagina hebt met verschillende kleuren hartjes.

bullet journal setup voor februari

 

Weekoverzicht samenvatting

Dit is een nieuw overzicht. Ik miste namelijk een overzicht per week wat ik gedaan wil hebben of juist moet doen. Dat kan ik mooi op deze pagina kwijt en eventueel dingen wegstrepen als het niet meer van toepassing is of schuiven met de dagen. Zo blijft mijn weekoverzicht waar ik per dag mijn afspraken en to do dingen in noteer iets netter zonder een hoop gekras. Hopelijk zorgt dit voor een beter overzicht. Op zondag kan ik dan alles van deze pagina overnemen en zo mijn week goed inplannen.

bullet journal setup voor februari

Weekoverzicht

Hier is eigenlijk weinig veranderd. Gewoon simpel, de dagen en de datum. Grote vlakken zodat ik daar alles kwijt kan per dag. Deze layout werkt gewoon goed voor mij dus hou ik hem erin. Ik denk niet dat dit nog gaat veranderen. Het enige wat maandelijks verandert is het accentkleurtje wat ik voor die maand gebruik.

bullet journal setup voor februari

Quotes

Ik heb deze maand weer een paar quotes gebruikt. Twee liefdes quotes: “Live the Life you Love” en “Alles is liefde”. En een quote bij mijn inkomsten & uitgaven: “Do Not Wish for it Work for it”.  Ik vond het wel leuk om weer quotes toe te voegen. Ook omdat ik merk dat ik vaak geen tijd maak voor het handletteren en er zo dan toch mee bezig ben.

bullet journal setup voor februari

Mijn bullet journal setup voor februari

Dit is mijn bulletjournal setup voor februari. Wat vind je ervan? Te zoetsappig? Nee toch? Valt mee. Ik vind het leuk geworden zo. Wel veel kleur maar toch ook rustig en clean. Het gaat om het plannen en alles overzichtelijk houden. De tekeningen, quotes, kleurtjes enzovoorts zijn bijzaak. Al moet ik wel zeggen dat het heel rustgevend is om mijn bulletjournal setup te maken. Heel ontspannend. Altijd fijn om dat tussendoor te doen. Werken en ontspannen combineren, wie wil dat nou niet.

Wat is jouw bullet journal thema voor februari? 

Deel op:

2 gedachten over “Mijn bullet journal setup voor februari”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!