fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met het menstruatie-ondergoed van Moodies Undies hoef jij nooit meer aan tampons en maandverband te denken!

menstruatie-ondergoed

Misschien heb je er weleens over gehoord en weet je niet zo goed wat ervan moet denken. Dat had ik namelijk ook. Ik had weleens iets gelezen over menstruatie-ondergoed, maar ik was nogal sceptisch. Helemaal op de dagen dat je menstruatie wat heviger is. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik positief verrast ben. Ik kreeg een menstruatiebroekje van Moodies Undies om uit te proberen. In deze blog vertel ik je er alles over en mag ik een broekje van Moodies Undies weggeven!

Moodies Undies

Moodies Undies is een Nederlands merk die als missie heeft om veel meisjes en vrouwen blij te maken met hun comfortabele producten, maar ook om een bijdrage te leveren om menstruatie uit de taboesfeer te halen, te informeren en een bijdrage te leveren aan menstruatie-armoede. Dit laatste doen zij door bij elke aankoop van een x aantal broekjes, 1 broekje weg te geven. Het doel is om in 2022 minimaal 500 broekjes weg te geven.

Wat is menstruatie-ondergoed?

Menstruatie-ondergoed is speciaal ontwikkeld als uitwasbaar menstruatie of urineverlies-ondergoed. Het is een duurzaam alternatief voor tampons en maandverband, omdat de broekjes uitwasbaar zijn en hierdoor eindeloos te gebruiken zijn. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee.

Ook bij urineverlies een uitkomst

Menstruatie-ondergoed is ook goed te gebruiken bij urineverlies. Bijvoorbeeld vlak na de bevalling als die bekkenbodemspier nog wat verzwakt is. En als je richting de overgang gaat, kan je ook last hebben van wat urinevlies. Ik persoonlijk zou dan zeker liever voor een mooi broekje gaan, dan dik maandverband of andere pad om dit urineverlies op te vangen.

Hoe werkt het menstruatie-ondergoed van Moodies Undies

De broekjes van Moodies Undies zijn gemaakt van bamboe. Bij de productie van bamboe is veel minder water nodig dan bij de productie van katoen en ook dat is beter voor onze planeet. Het kruisje in de broekjes bestaat uit drie lagen:

  1. Laag 1 is de laag die in contact staat met je huid. Het is een fijne zachte sportstof die het vocht gemakkelijk doorlaat. Het voacht droogt snel op, waardoor je een droog en schoon gevoel houdt.
  2. Laag 2 is de absorberende laag die in het midden van de lagen zit. Dit is een technische stof (soort badstof) die het vocht goed kan opnemen en het verspreidt. Deze stof heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor het hygiënisch is en er amper geur vrijkomt.
  3. Laag 3 is een waterproof stof OEKO-TEX© gecertificeerd, die voorkomt dat je gaat lekken. Deze stof is waterdicht en ademend tegelijk, vergelijk het met de nieuwste dunne regenjacks.

Deze lagen maken het mogelijk dat je wel 10 tot 12 uur beschermd bent.

Menstruatie-ondergoed van Moodies Undies

Verschillende absorptieniveaus

Ieder vrouw is anders, iedere menstruatie is anders en bij iedere vrouw verandert de menstruatie gedurende de dag. Daarom verschillen de broekjes van Moodies Undies in absorptieniveau, variërend van light (5ml) tot heavy-overnight (20ml). Het is dan ook raadzaam om meerdere broekjes aan te schaffen zodat je beschermd bent tijdens de lichtere dagen, maar ook tijdens de zwaardere dagen.

Broekjes in verschillende modellen en maten

De één draagt graag een onderbroek met een high-waist, de ander liever een bikinislip. Je hebt de keuze uit verschillende modellen waardoor jij je altijd op je gemak voelt. En ieder model is verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De pasvorm van de broekjes is perfect en niet zichtbaar door je kleding heen.

Mijn ervaring met de het menstruatie-ondergoed van Moodies

Zoals gezegd, was ik dus wel een beetje sceptisch. Helemaal omdat de eerste twee dagen van mijn menstruatie vrij heftig zijn. Normaal gesproken heb ik dan zowel een tampon als maandverband nodig. Ik was dan ook heel benieuwd naar hoe het zou werken. Ik deed dit op een dag waar ik geen afspraken buiten de deur had, maar wel op de zwaarste dag van mijn menstruatie. En ik was zo verbaasd! Ik had gedacht dat ik me vies zou voelen en steeds het gevoel zou hebben dat ik nattigheid zou voelen. Maar dit is totaal niet het geval! Ik voelde me droog, schoon en veilig. In de avond heb ik het broekje uitgespoeld en in de wasmachine gedaan.

Je begrijpt dat ik hierdoor nieuwsgierig was geworden hoe de nacht zou zijn. Omdat ik maar één broekje heb, moest ik wachten tot het broekje gewassen en droog was. Mijn menstruatie was toen al een stuk minder intens, maar ik weet zeker dat ik op de zwaardere dagen ook tijdens de nacht goed beschermd ben. Ik ga dan ook zeker wat broekjes bijkopen, want het scheelt gewoon heel veel gedoe.

Ook aan jonge meiden is gedacht

Wat ik zo leuk vind aan Moodies Undies, is dat ze ook aan jonge meiden hebben gedacht. Zo zijn er ook broekjes in verschillende modellen vanaf maat 140, die ook verschillende absorptieniveaus hebben. Ik heb natuurlijk twee dochters en als zij gaan menstrueren denk ik dat het heel fijn is om deze broekjes te gaan gebruiken. Geen gehannes met maandverband en bang zijn dat je doorlekt, maar gewoon de dingen doen zoals je altijd doet zonder steeds naar de wc te hoeven gaan. Ik kan het iedereen met dochters aanraden!

Doe mee en win!

Ik mag een broekje van Moodies Undies weggeven, zodat jij ook dit fijne menstruatie-ondergoed kan uitproberen. Of het nu voor jezelf of je dochter is, ik kan het je zeker aanraden!

Kans maken doe je zo:

  • Reageer onder deze blog (reactieformulier) of op Facebook onder het bericht met deze blog met: menstruatie-ondergoed
  • Volg Tante Truus Kan Alles op Facebook of Instagram
  • Volg Moodies Undies op Facebook of Instagram

Meedoen kan t/m zondag 19 december 2021. De winnaar krijgt in week 51 persoonlijk bericht en een code waarmee zij zelf een broekje kan uitkiezen op Moodies Undies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!