fbpx

Het nieuwe jaar gezond beginnen? Doe een detox sapkuur en raak ook gelijk de decemberkilo’s kwijt

detox sapkuur

Zo aan het einde van het jaar en met alles wat er op dit moment speelt, zijn er veel vrouwen die laag in hun energie zitten. Wil jij je het nieuwe jaar beter voelen? En wil je meer energie en je fitter voelen? Wat zou je zeggen als ik je zou vertellen dat je je lichamelijk sterker zal voelen na een detox sapkuur van JUIZS. Ik probeerde de 3-daagse detox sapkuur en ik kan je zeggen dat ik me stukken beter voel!

JUIZS

Sylvia is de oprichtster van JUIZS. Ze heeft altijd een voorliefde voor een gezonde levensstijl gehad; als kind knipte ze al recepten uit haar moeders Libelle voor ooit in haar eigen gezonde receptenboek en sinds haar studententijd geeft ze les op sportscholen. Ze is gecertificeerd als orthomoleculaire voedingsadviseur, orthomoleculair detox consulent, consulent hormoonfactor, consulent oervoeding en als (power) yoga docente. 

Waarom een detox sapkuur

Met detox sapkuur zorg je voor een reset van je lichaam. Het verwerken van voedsel is een behoorlijke belasting voor je lichaam. En je lichaam is vooral ‘s nachts hard aan het werk om dit allemaal te verwerken. Door een detox te doen ontdoe je jouw lichaam voor een korte periode niet met de belasting van het verwerken van voedsel. Dit wordt ook intermittent fasting (IF) genoemd.

Met Intermittent Fasting verleng je eigenlijk de periode waarin je je lichaam laat herstellen. Dit geeft je lichaam de kans om laaggradige ontstekingen (een chronische vorm van ontsteking, die zo licht is dat er geen sprake is van een acuut of levensbedreigend probleem) op te ruimen. Een laaggradige ontsteking is een afweerreactie van het immuunsysteem en dit voorkomt dat ziekteverwekkers de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. In de dagen dat je niet eet, spreek je automatisch je reserves (glycogeen en vet) aan. Hierdoor vallen veel mensen tijdens een detox sapkuur een halve kilo tot 1 kilo per dag af.

Wat een detox sapkuur bij JUIZS inhoudt

Bij JUIZS kan je kiezen voor een 3-, 5- of 7-daagse detox sapkuur. Al wordt aangeraden om de eerste keer de 3-daagse kuur te doen. Dan heb je de keuze tussen een All Day Detox Sapkuur en een Till Dinner Detox Sapkuur. Het verschil is dat je bij de All Day Detox Sapkuur helemaal geen vast voedsel eet en bij de Till Dinner Detox Sapkuur naast de sapjes één keer per dag een vegetarische maaltijd nuttigt. De sapkuren bestaan uit smoothies, sapjes en shotjes.

Voordat je met de detoxsapkuur begint is het belangrijk dat je drie dagen voor aanvang afbouwt met bepaalde voedingsmiddelen. Denk aan koffie en alchol. Maar het is ook goed om iedere dag een extra tussendoortje te schrappen. Zo wen je al een beetje aan het niet eten.

Persoonlijke coaching

Tijdens de detox sapkuur krijg je uiteraard begeleiding van een coach.

Hoe ik de 3-daagse detox sapkuur heb ervaren

De doos met sapjes werd gekoeld geleverd. Ideaal, want het zijn allemaal versgeperste sapjes en voor mijn gevoel heb je dan toch snel dat het bederft. Dit is dus helemaal niet het geval. De sapjes komen vers aan en zijn klaar voor gebruik. Het waren behoorlijk wat flesjes dus ik moest wel even een plekje creëren in de koelkast.

Tussendoortjes afbouwen

Omdat ik natuurlijk al bezig was met een gezonde leefstijl en aan het afvallen ben was het niet moeilijk om te tussendoortjes te laten staan. Koffie vond ik lastiger. En na drie dagen ging ik aan de slag met de detox.

Het is even wennen

Ik moet je zeggen dat ik het best lastig vond. De hele dag niks kauwen voelt toch alsof je niet gegeten hebt. Ik had geen honger of trek, maar wel het gevoel dat ik iets miste. De eerste dag ging eigenlijk best goed. Op de tweede dag merkte ik toch wel dat ik het eten van vast voedsel miste en was ik soms ook met momenten wat licht in mijn hoofd. Maar zodra ik een smoothie of sapje nam was dit gevoel wel over.

Vol energie

Het gekke is dat ik wel vol energie was. En na weken kwakkelen en niet fit zijn, voelde ik me weer goed. En nu een paar dagen na de detox ervaar ik nog steeds dat gevoel. Ik voel me fit, sterk en heb enorm veel energie. Het voelt letterlijk alsof mijn lichaam een reset heeft gehad en opnieuw geprogrammeerd is.

Afvallen

Of ik door deze sapkuur afgevallen ben, kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik val namelijk iedere week nog een paar onsjes af. Maar ja, er is ruim een kilo af. Dus het zomaar kunnen dat de sapkuur voor wat extra onsjes heeft gezorgd.

Wil jij na de feestdagen en al het eten wat we in die periode doen, je lichaam wat rust gunnen? Ik kan je zeker aanraden om de 3-daagse Till Dinner Detox Sapkuur een keer te proberen.

Losse sapjes voor een gezonde leefstijl

Een detox zou ik zeker nog een keer doen, maar niet op korte termijn. Ik vond het namelijk best pittig. Maar de sapjes zou ik zeker nog eens bestellen. Zoals gezegd zijn de sapjes koudgeperst en zitten ze boordevol vitaminen, mineralen en enzymen. En omdat het dagelijks eten van voldoende groente en fruit er weleens bij inschiet (vooral fruit kan bij mij beter), is het dagelijks drinken van een flesje gezond sap voor mij wel de ideale manier om toch alles wat gezond voor me is binnen te krijgen. Ik vind het daarom zeker een pluspunt dat je bij JUIZS ook losse sapjes, smoothies en shotjes kan bestellen in een pakket met een totaal van 20 sapjes, smoothies of shotjes. En ja, vooral die shotjes zijn heftig in smaak, maar ik kreeg er iedere keer echt een soort van kick van.

Nieuwsgierig geworden? Neem zeker een kijkje op de website van JUIZS.

Zou jij een detox sapkuur doen? Waarom wel of niet?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!