fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Denk niet in beperkingen, maar leef je leven!

Denk niet in beperkingen

Ik hoor van veel mensen dat ze door de hele situatie waarin we inmiddels bijna 2 jaar leven, het gevoel hebben dat hun leven on-hold staat. En ik begrijp heel goed dat het lastig is om plannen te maken, maar je leeft wel nu. Leef daarom ook, maak plannen en focus vooral op wel kan. Denk niet in beperkingen, maar leef je leven. Want het leven is te kort en te kostbaar om on-hold te zetten.

Je weet nooit wat de toekomst brengt

In de tijd voor corona wist je ook niet wat er in de toekomst zou gebeuren. Maak daarom van dat leven dat je nu hebt, jouw beste leven. Dit betekent misschien dat niet alles mogelijk is, maar kijk naar wat er wel mogelijk is. Denk niet in beperkingen, want er is nog genoeg dat wel kan. En geniet extra van de dingen die wel mogelijk zijn. Juist nu. Denk niet aan wat was, denk niet aan wat er misschien gaat komen, maar geniet van het nu. Je zal merken dat je daardoor veel lekkerder in je vel zit en ook steeds beter kan genieten. Want alles wat je aandacht geeft groeit.

Maak gewoon plannen en geniet

Maak ook gewoon plannen. Misschien in aangepaste vorm of voor een later moment. Maar maak ze wel. Er is namelijk niets zo leuk als je plannen voorbereiden en er naar uit kijken. Oke, misschien moet je wel heel veel geduld hebben, maar misschien gebeurt het eerder dan je denkt. En zoals ze altijd zeggen: geniet van de reis ernaartoe. Geniet van het proces van je plannen bedenken en het uitwerken van die plannen tot het daadwerkelijk plannen van een datum. Want die hele proces maakt dat je positief bent over je plannen en hierdoor zal je je ook positief en goed voelen.

Uitstel betekent niet altijd afstel

En stel nou dat je plannen helemaal uitgewerkt zijn en er niks anders rest dan het prikken van een datum voor de uitvoering van je plannen, maar helaas is het op dit moment niet mogelijk om ze uit te voeren. Stel je ze dan uit. De plannen zijn gemaakt, alles is uitgewerkt en zodra de mogelijkheid er wel is kan jij direct je plannen uitvoeren. Uitstel betekent niet altijd afstel.

Kom uit je comfortzone

Dit betekent wel dat je uit je comfortzone moet komen. Het vraagt creativiteit en out-of-the-box-denken. Dit kan lastig lijken. Maar ga gewoon plannen maken, het komt vanzelf. Dat beloof ik je. En zo niet? Vraag om hulp of vraag om tips bij familie en vrienden. of iemand anders uit je netwerk. De blik van een ander kan vaak vele deuren openen. En weet je wat ook zo mooi is hieraan? Je zal anderen ook inspireren om dit te doen.

Leef je leven!

Stop met je leven on-hold zetten. Leef en haal alles eruit wat erin zit. Ook als is dat anders dan je misschien voor ogen had. Anders is niet altijd slechter. Probeer positief te blijven en hou vast aan het feit dat er een moment gaat komen dat we weer alles kunnen en mogen. Want dat moment gaat komen. Maar tot die tijd: LEEF!

Merk jij dat je dingen on-hold zet? Of probeer je er toch het beste van te maken?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!