Wat je aandacht geeft groeit. Dus focus op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt

Wat je aandacht geeft groeit. Logisch. Maar álles wat je aandacht geeft groeit dus. Ook de dingen die je niet wilt, niet blij mee bent en niet in je leven wilt. En daar gaat het dan ook vaak mis. Want vaak krijg je juist datgene wat je niet wilt in plaats van datgene wat je juist wel wilt. En dat kan van alles zijn. Van je gewicht tot je carrière, van hoe je je voelt tot de bezittingen die je hebt of juist wilt hebben. Hier kun je iets aan doen! Het enige wat je hiervoor moet doen is de kracht van jouw gedachten gebruiken. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel wat aandacht geven. Want wat je aandacht geeft….

Wat je aandacht geeft groeit

Wat geef jij aandacht? Een simpel voorbeeld; je bent ziek en focust op het ziek zijn en hoe ellendig je je voelt. Voel je je dan beter? Ik denk het niet. Je wilt afvallen, maar denkt alleen aan hoe dik je jezelf vindt. Zal het makkelijk zijn om af te vallen en je doel te behalen? Ik weet wel zeker van niet. Of stel je wil heel graag een bepaald doel bereiken. Of dit nu een persoonlijk doel of zakelijk doel is. En je focust op dat doel op een positieve manier. Je bent ervan overtuigd dat je het doel gaat behalen. Nee, je denkt aan het doel alsof geheet al behaald hebt. Wat denk je? Je zal je doel behalen! Wat geef je aandacht? Het positieve of het negatieve. De keuze is aan jou. Realiseer je dat de kracht van je gedachte heel groot is.

De wet van de aantrekkingskracht

Dit heeft alles te maken met de wet van de aantrekkingskracht ook bekend als de law of attraction. Zie dit zoals de wet van de zwaartekracht; als je iets omhoog gooit, komt het vanzelf naar beneden. Zo werkt het ook met de law of attraction. Ik zal dit kort toelichten. Alles op de wereld is energie, jij bent energie en alle spullen die je hebt zijn ook energie. Jouw gedachten zijn ook energie. Positief en negatief. Als jij positieve energie ‘uitzendt’ komt er ook weer positieve energie terug. Dit is echt een hele beknopte uitleg van de law of attraction en misschien wel heel zweverig. Maar geloof me, deze wet bestaat. Dus waarom niet gebruiken. Ik zal hier binnenkort wat dieper op ingaan, zodat je beter begrijpt hoe deze wet werkt en dat het helemaal niet zweverig hoeft te zijn.

Waar ligt jouw focus?

En met de law of atttraction in jouw achterhoofd, stel je jezelf de vraag: “Waar focus ik op?” Focus jij op wat je wel wilt of toch op wat je niet wilt? Wij mensen weten nou eenmaal goed wat we niet willen. En zelfs als we iets wel willen, benoemen we wat we niet willen. Een voorbeeld: je wilt niet langer onzeker zijn. En dus zeg je: “ik wil niet meer onzeker zijn”. Hiermee focus je op wat je niet wilt. Maar wat wil je wel? “Ik wil een krachtig persoon zijn die vol zelfvertrouwen is”. Voel je hoe krachtig deze uitspraak is? Veel krachtiger dan de uitspraak waarin je zegt wat je niet wilt. En als je die tweede uitspraak maar vaak genoeg tegen jezelf zegt (affirmatie) zal je zien dat je steeds krachtiger wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Focus dus op wat je wel wilt.

Maar wat wil je nu wel?

Als je wilt focussen op wat je wel wilt, kan dit in het begin lastig zijn. Je bent namelijk zo gewend om te bedenken wat je niet wilt. Dat is niet erg. Schrijf alles op en maak er dan een positieve zin van. Dus in plaats van “Ik wil niet meer….” maak je er van “Ik wil….” of “Ik ga….”, “Ik ben…” en ga zo maar door. Je zal merken dat je na een tijdje vanzelf anders gaat denken en het niet meer op hoeft te schrijven. Maar dat is niet alles, je gaat positiever denken en daarmee ook positiever spreken. Vanaf dat moment ligt je focus volledig op de positieve dingen in je leven.

Positieve gedachtes geven een positief leven

Door je doelen en wensen op een positieve manier uit te spreken zullen jouw gedachten steeds positiever worden. Door alle goede dingen, en dus alles wat positief is in jouw leven, aandacht te geven zal je steeds meer postiviteit naar je toe trekken. En wat denk je? Zal je dan ongelukkiger of gelukkiger zijn. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus door alles waar jij blij van wordt aandacht te geven, zal je er alleen maar meer van krijgen. En hierdoor zal je nog blijer zijn en je nog gelukkiger voelen. Dat wil toch iedereen!

Wat doe je met die dingen die je niet wilt?

Je kan de dingen die je niet wilt of die niet positief zijn, niet volledig negeren. Er zijn nu eenmaal altijd wel dingen in je leven die negatief zijn. Zo is het leven. Wat hierbij belangrijk is, is dat je ze niet groter maakt dan ze zijn. Probeer ze juist kleiner te maken. En benader ze positief. Dat is niet altijd makkelijk. Vooral in het begin. Maar kijk ook hier naar wat er wel positief aan de situatie is in plaats van wat er allemaal niet goed is. Realiseer je dat negatieve dingen later een zegen kunnen te zijn. Dat klinkt misschien heel gek. Maar ga maar eens na. Hoe vaak heb je niet iets ellendigs of naars meegemaakt, maar is daaruit iets moois of positiefs ontstaan? Een nieuwe situatie, of je hebt nieuwe mensen ontmoet.

Zo heb ik door de plotselinge dood van mijn vader geleerd dat het leven iets heel kostbaars is, dat je niet maar een half leven moet leiden. Er valt zoveel uit het leven te halen, maar je moet niet gaan zitten wachten. Nee, je moet het zelf doen. Hierdoor zijn hele mooie dingen ontstaan. En ik ben nog lang niet klaar. Er liggen nog heel veel mooie dingen op mij te wachten. Ook mijn burn out heeft mij zoveel mooie dingen gebracht. Op het moment dat ik er midden in zat, zag ik dat natuurlijk niet. Maar uiteindelijk is dat wel wat er gebeurd is.

Zo zie je maar weer dat iets heel verdrietigs en naars uiteindelijk voor hele mooie dingen heeft gezorgd. Alles wat er tot nu toe in jou leven is gebeurd, hebben ervoor gezorgd dat je nu bent waar je bent. En daar waren dus ook negatieve dingen voor nodig.

Focus op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt

De keuze is aan jou. Ga jij voor ellende of ga je voor blijdschap? Wil jij minder negativiteit in je leven? En wil jij meer uit het leven halen? Of neem je genoegen met wat er nu is? Een gelukkiger leven, is dat wat je wilt? Maak dan nu de keuze om alleen nog aandacht te geven aan dat wat je écht wilt en waar je blij van wordt en je zal zien dat je leven verandert. Alles wat je aandacht geeft groeit….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.