Met kinderen is een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering

Als je kinderen krijgt veranderen veel dingen in je leven en je moet met veel meer dingen rekening houden. Als kinderen nog klein zijn is de wereld één grote ontdekkingsreis. Alles is mooi en interessant en het liefst pakken ze alles beet om te bekijken. En dat kan weleens fout gaan. Wat als het de dure antieke vaas van je schoonmoeder is die op de grond en in honderden stukjes kapot valt? Als de vaas een paar tientjes waard is, kan je dit makkelijk zelf ophoesten, maar wat als het om honderd of misschien wel duizenden euro’s gaat? Met kinderen is een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering, omdat je met kinderen nu eenmaal meer risico loopt…

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Bovenstaand voorbeeld kan altijd gebeuren. Je leert je kinderen dat ze nergens aan mogen komen, maar het blijven kinderen en zijn toch nieuwsgierig. Tijdens het spelen bij anderen kunnen er altijd ongelukjes gebeuren. Kinderen gaan nu eenmaal op in hun spel en zijn dan niet bezig met hun omgeving. En als ze groter worden en alleen bij vriendjes en vriendinnetjes gaan spelen kan er natuurlijk ook altijd iets gebeuren. Maar ook jij als volwassene kan onbedoeld schade veroorzaken bij een ander.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is een schadeverzekering die jou en je gezin beschermt tegen onvoorziene kosten als jij of een gezinslid schade bij een ander veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar een kleine schade kan al gauw zorgen voor hoge kosten. En voor een aansprakelijkheidsverzekering zijn jij en je gezin samen voor een paar euro per maand al verzekerd. Een hele geruststelling, toch?

De voordelen van de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering

Met de FBTO Aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd en standaard tot een bedrag van € 1.500.000,-. Dit bedrag kun je verhogen naar € 2.500.000,-. En niet alleen jij, je partner en kinderen zijn verzekerd, maar ook je huisdier en huispersoneel (tuinman, werkster enz.) zijn meeverzekerd. Een ander voordeel van de FBTO aansprakelijkheidsverzekering is dat er ook een aantal situaties zijn waarbij je volgens de wet niet aansprakelijk bent, maar die FBTO wel uitbetaalt tot maximaal €25.000. Dit is zo als jij bij iemand logeert of oppast, schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst en als je tijdens het sporten per ongeluk iemand anders dan een medespeler verwondt of je maakt per ongeluk spullen van een toeschouwer kapot. Een ander groot voordeel is dat je bij FBTO geen eigen risico betaalt.

Met kinderen is een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering

Natuurlijk zijn meerdere verzekeringen belangrijk. Helemaal als je kinderen hebt. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering en uitvaartverzekering. En naast de woonverzekeringen als een inboedel- en opstalverzekering waarbij je vooral je eigendommen binnenshuis verzekert is de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren een verstandige verzekering als jij en je gezin ook buitenshuis te vinden zijn. Met kinderen is een aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke verzekering die je een hoop ellende kan besparen. Uiteraard wordt schade die je opzettelijk veroorzaakt niet vergoed. Bij kinderen tot 14 jaar ligt dit toch weer even anders. Ik schreef hier eerder al een artikel over.

Foto: Adobe Stock

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.