LEZEN | De glimlach van een kind + win

Ik kreeg een heel mooi boek opgestuurd; De glimlach van een Kind. Geschreven door de oprichters van 365 Dagen Succesvol, Nederlands grootste coachingsprogramma. David de Kock en Arjan Vergeer vertaalden hun bewezen methode voor een gelukkig leven naar de wereld van kinderen. Want iedere ouder wil gelukkige kinderen!

Over de auteurs David de Kock en Arjan Vergeer

De missie van 365 Dagen Succesvol is dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, meer dan 100.000 verkochte boeken, seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in onder andere het Algemeen Dagblad, is 365 één van de bekendste merken in Nederland op het gebied van persoonlijke coaching. David (3 kinderen) en Arjan (4 kinderen) wonen met hun gezin in Amsterdam. 

Het eerste boek 365 Dagen Succesvol is inmiddels één van de bestverkochte zelfhulpboeken in Nederland van de afgelopen jaren. Hun tweede boek 365 Dagen Succesvol In de Liefde leidde tot ‘s wereld grootste evenement voor relatietherapie. Vorig jaar brachten David en Arjan hun derde boek Alles kan een mens gelukkig maken uit. Hierin verzamelden ze de eerste 52 columns die ze schreven voor het Algemeen Dagblad en de regionale kranten van De Persgroep. Per 1 oktober kwam De glimlach van een kind uit, hun eerste opvoedboek. Dit boek bestaat uit 52 inspirerende lessen die je als ouder samen met je kind kunt doen. 

Samenvatting (achterkant boek)

Dit is géén opvoedboek.
Want het meeste opvoeden is zinloos.
Gedoe. Frustratie. Je kinderen luisteren toch niet.

Dit is een geluksboek
Om je kinderen te helpen met een gelukkig leven.
Vol vertrouwen, verbinding en vreugde

Daarvoor hoeven ze niet hun broccoli op te eten of op tijd naar bed.
Het kan veel leuker.

Ga meteen aan de slag met dit praktische, inspirerende en verrassende boek met 52 oefeningen en inzichten. Speciaal voor ouders, opvoeders, leerkrachten en iedereen die met kinderen leeft en werkt.

Leuk voor je kinderen en extra leuk voor jezelf.

“Het is niet de taak van ouders om perfecte ouders te zijn, net zo min als het de taak is van kinderen om perfecte kinderen te zijn” – 365 Dagen Succesvol

De glimlach van een kind

Wat ik van ‘De glimlach van een kind’ vind

Het begint al bij het voorwoord. Mooie en ontroerende woorden van Willeke Alberti die je meteen nog nieuwsgieriger maken naar het boek. Je hoeft het boek niet bij hoofdstuk 1 te beginnen. Je kan de hoofdstukken lezen die jou aanspreken. Ik begon wel bij hoofdstuk 1 en dit hoofdstuk gaat over het zelfbeeld van je kind. En zoals bij ieder hoofdstuk krijg je ook bij dit hoofdstuk een mooie oefening die je met je kinderen kunt doen. En meteen bij deze eerste oefening vraag je je kind om zichzelf in vijf woorden te omschrijven. Geloof me, je wordt nog verrast en komt erachter dat je kind zichzelf anders ziet dan dat jij dit ziet. En dat is natuurlijk niet erg. Maar één van mijn kinderen zei iets negatiefs over zichzelf en daar schrok ik wel van. We hebben hier gelijk over gesproken en om de boel luchtig te houden hebben we elkaar ook omschreven. Dit was zo’n mooie oefening om te doen en ik ga deze oefening vaker met ze doen!

Ik zou ieder hoofdstuk afzonderlijk kunnen bespreken, maar dan moet je nu heel veel lezen. Wat ik kan zeggen is dat ieder hoofdstuk zorgt voor mooie inzichten en de oefeningen helpen je hiermee aan de slag te gaan. Ik had altijd het gevoel dat mijn kinderen wel gelukkig zijn en dat heb ik nog steeds, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen zodat ze zich nog beter voelen. En dit boek zal mij helpen dit te bereiken. Iedereen die kinderen heeft, kinderen opvoedt, met kinderen werkt of op wat voor manier bij kinderen betrokken is zou dit boek moeten lezen. Gewoon omdat alle kinderen dit verdienen en samen maken we dan de wereld een stukje mooier…

Boekinformatie

Titel: De glimlach van een kind
Auteurs: David de Kock en Arjan Vergeer
Uitgever: 365 Dagen Succesvol
Taal: Nederlands
Categorie: Populaire psychologie, Ouderschap & Opvoeding
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: oktober 2019
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Druk: 1
EAN: 9789082882346

Verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Maak kans op een exemplaar van De glimlach van een kind

Ik mag twee exemplaren van De glimlach van een kind weggeven, zodat jij ook aan de slag kunt met je kind nog gelukkiger maken.

Wat moet je doen om kans te maken:

  1. Like Tante Truus Kan Alles op Facebook
  2. Reageer onder het vastgezette bericht op de Facebookpagina van Tante Truus Kan Alles en geef aan dat je meedoet. Heb je geen Facebook? Reageer dan onder dit artikel.
  3. Meedoen kan t/m zondag 27 oktober. Ik maak op maandag 28 oktober de winnaar bekend. De winnaar krijgt altijd persoonlijk bericht. Ik plaats een openbaar bericht op Facebook en bij de reacties onder deze blog zodat alle deelnemers kunnen zien wie er gewonnen heeft.

Succes!

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even hier.

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.